Forlater Jobben Din

Hvordan fortelle sjefen din at du slutter i jobben

Hva du skal si til sjefen din når du forlater en jobb

slutte i en jobb

•••

Morsa Images / Taxi / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Det er på tide å gå videre fra jobben, og det er du klar til å slutte , men hvordan skal du fortelle sjefen din? Hva gjør du når du ikke aner hva du skal si til arbeidsgiveren din? Det er like viktig å være profesjonell når du gir beskjed som det er når du gjør det prøver å bli ansatt . Hvis det i det hele tatt er mulig, vil du ønske å dra på gode vilkår.

Forlat den riktige veien, og du vil bygge nettverket ditt for fremtidige jobbsøk. Gå feil vei og se broen brenne bak deg. Det er alltid best å forlate så grasiøst som mulig, selv om det er under vanskelige omstendigheter.

Hva er den beste måten å fortelle lederen din at du forlater jobben og går videre? Uavhengig av din grunner til å forlate en jobb , her er den rette måten å gjøre det på.

Tips for å fortelle sjefen din at du forlater jobben din

Det kan være utfordrende å ta en rolig og begrunnet tilnærming til å si opp hvis du har blitt mishandlet eller undervurdert. Imidlertid kan ord som er talt eller skrevet i hast, komme tilbake og hjemsøke deg siden du aldri vet hva en tidligere kollega eller veileder kan fortelle en potensiell arbeidsgiver om arbeidet eller karakteren din.

Det kan være like vanskelig, eller enda vanskeligere, å fortelle sjefen din når du forlater en arbeidsplass hvor du har trivdes.

Hold all kommunikasjon positiv, eller i det minste, nøytral. På den måten vil du kunne gå videre diplomatisk.

Når du ikke liker jobben eller selskapet

Det er ingenting å tjene på å være negativ, selv om du hater jobben din eller din overordnede var en forferdelig leder. Arbeidsgivere har en tendens til å ta parti av tidligere arbeidsledere over jobbkandidater når sjekke referanser . Hvis negativiteten din er nevnt, kan den potensielle arbeidsgiveren lure på om du vil handle på samme måte hvis de ansetter deg.

Noen organisasjoner vil gjennomføre formelle bakgrunnssjekker som vil gå lenger tilbake enn din nåværende eller siste jobb, så selv om du allerede har sikret deg en ny stilling, er det ikke lurt å fremmedgjøre en tidligere arbeidsgiver.

Det du sier når du slutter kan nevnes for potensielle arbeidsgivere, og negativitet vil ikke gi deg en positiv anbefaling. Enda verre, å fortsette med det du ikke likte på stedet kan få deg til en dårlig referanse . Når det er mulig, forlate jobben din med ynde og på gode vilkår.

Når du elsker jobben din

Det er ikke lett å forlate en jobb der du likte stillingen, sjefen din, selskapet og kollegene dine. Det kan være utfordrende å fortelle sjefen din at du forlater når du elsker jobben din og selskapet du jobber for, men trenger å gå videre. Enten det er for en karriereflytting, drømmejobben din, flytting, utdanning eller av andre grunner, kan det være vanskelig å fortelle noen du respekterer at du er forlate en jobb du elsker .

Hva du skal si når du slutter i jobben

Uavhengig av omstendighetene, er det alltid en god idé å holde det positivt når du snakker med sjefen din – selv om du ikke føler det slik om å forlate. Din oppsigelsesbrev og personlige samtaler bør inneholde så mange av følgende elementer som mulig.

hvordan du forteller sjefen din at du slutter

Melissa Ling / The Balance

Takk for muligheten. Uttrykk din takknemlighet for muligheten å vokse i din nåværende jobb eller lære nye ferdigheter. Dette kan inkludere en kort referanse til spesifikke ferdigheter eller kunnskap. Å uttrykke takk for muligheten til å jobbe med sjefen din og kollegene dine kan også passe inn i denne kategorien.

En forklaring på hvorfor du drar. Du trenger ikke å nevne detaljene for din nye jobb eller jobb, men du kan velge å henvise til dette på en generell måte. Hvis du for eksempel jobbet med internsalg, kan du nevne at du har fått en ekstern salgsjobb.

Hvis du skal tilbake til skolen , flytte for å ta seg av en eldre forelder, eller flytte med en ektefelle som har funnet en ny jobb, kan du nevne dette faktum. Det er vanskelig å forestille seg et scenario der det vil være fordelaktig å nevne (spesielt skriftlig) noe som reflekterer dårlig på arbeidsgiver eller medarbeidere.

Sjekk ut denne listen over grunner til å forlate en jobb av de vanligste årsakene til at ansatte sier opp. En av dem kan passe godt for omstendighetene dine.

Et tilbud om å hjelpe med overgangen. Hvis det er aktuelt, kan du si at du er villig til å hjelpe til med å lære opp en erstatter eller være tilgjengelig for å svare på spørsmål etter at du har gått videre. Du er imidlertid ikke forpliktet til å tilby hjelp.

Passende varsel. To ukers varsel er den tradisjonelle mengden varsel å gi. Hvis du jobber under en kontrakt eller arbeidsavtale, kan du bli pålagt å gi et annet varsel. Se gjennom disse tipsene for hvordan du håndterer det hvis du trenger å reise på kort varsel eller må fratre umiddelbart .

Hvis du ikke er i stand til å gi nødvendig varsel, spør arbeidsgiveren din om det er noen måte du kan avslutte arbeidsforholdet tidligere.

Datoen du forlater. Oppgi en spesifikk dato for din forventede siste arbeidsdag. Denne datoen vil bli brukt som din offisielle oppsigelsesdato, og påløpte kompensasjoner og fordeler, hvis noen, vil bli beregnet fra den datoen.

Ha et oppsigelsesbrev klart

Ha en kopi av oppsigelsesbrevet ditt klar til å gi til sjefen din under møtet. Dette burde inkludere din offisielle melding, din siste arbeidsdag, din kontaktinformasjon , og all annen informasjon som er relevant for din avreise.

Hvis du ikke er i stand til å møte sjefen din personlig, og du er det si opp via e-post , kan du enten inkludere detaljene i e-posten din eller legge ved en kopi av brevet til meldingen.

Hvordan takle nedfallet

Selv om du har jobbet lenge for selskapet, kan du ikke forutsi hva som vil skje når du sier opp. Lederen din kan be deg om å forlate umiddelbart, bli lenger eller revurdere avgjørelsen din helt. Den beste måten å håndtere denne usikkerheten på er å forberede seg på alle muligheter.

Ha en plan for følgende utfall, og du vil ikke bli overrumplet:

Vær forberedt på å forlateNå. Før du sier opp, sørg for å sikkerhetskopiere alle dokumenter og prosjekter som tilhører deg. Pass på at du ikke har noen personlige filer eller informasjon på arbeidsdatamaskinen eller telefonen. Forstå at arbeidsgiveren din kan be deg om å pakke tingene dine umiddelbart og kutte elektronisk tilgang til dokumenter.

Hvis du har en firmabil, telefon, bærbar PC eller nettbrett, kan det hende du må levere inn disse varene umiddelbart. Se gjennom denne listen over hva du skal gjøre før du slutter i jobben , så du har dekket alle basene.

Tenk på om du ville bli lenger hvis du blir spurt. Hvis arbeidsgiveren din presser deg til å holde på lenger for å lette overgangen, og det er mulig for deg å gjøre det, kan du vurdere å be om en positiv skriftlig anbefaling brev eller a introduksjons brev tilbake.

Når lederen din ikke vil at du skal slutte. Hva bør du gjøre hvis lederen din vil at du skal bli ? Hvis du er sikker på at du vil forlate, si ifra. Hvis du er usikker, be om litt tid til å tenke over det. Lag en liste over grunner til hvorfor du ville ombestemt deg og sammenlign dem med grunnene dine for å forlate.

Hvis det er fornuftig å trekke tilbake oppsigelsen din, vær forberedt på å forplikte deg til å bli i en viss tid. Husk også at arbeidsgiveren din kan ha forbehold om noen som slutter (selv om du endte opp med å bli om bord), og dette kan påvirke fremtiden din i selskapet.

Viktige takeaways

Hold det positivt: Uavhengig av grunnen din til å forlate, prøv alltid å dra på en positiv tone.

Vis takknemlighet: Hvis du hadde en god erfaring med å jobbe med sjefen din og selskapet, husk å nevne det.

Vær klar til å gå videre: Vær forberedt på å gå selv om du gir beskjed. Arbeidsgiveren din er kanskje ikke forpliktet til å holde deg om bord.