Jobbsøking

Hvordan overføre jobber i bedriften din

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser en kvinne som sitter ved et skrivebord på sin stasjonære datamaskin. Teksten lyder:

Bilde av Danie Drankwalter The Balance 2019

Det er mange grunner til at ansatte vurderer å flytte jobb. Når du skal flytte og ønsker å fortsette å jobbe for samme firma , kan en overføring være et levedyktig alternativ.

I noen tilfeller kan arbeidsgiveren din ganske enkelt godta å la deg jobbe på samme eller lignende jobb på et annet sted. I andre kan det hende du må søke på en ledig stilling på det nye stedet. Det avhenger av selskapets retningslinjer, arbeidsstyrkekrav og bemanningsbehov i begge avdelinger eller lokasjoner.

Det kan være andre grunner til at du ønsker å overføre. Hvis du ikke er begeistret for jobben din, men liker bedriften din, kan et av de første stedene du bør vurdere for ny ansettelse være din nåværende arbeidsgiver. Når du er interessert i å endre jobbfunksjon, kan en overgang være en god måte å starte en ny på karrierevei uten å måtte søke arbeid i et nytt selskap.

Som med å flytte lokasjoner, hvis du ønsker å bytte avdeling, ønsker å jobbe i et annet funksjonsområde, eller ønsker å jobbe på en annen jobb, kan det hende du kan be om en overføring, eller du må kanskje følge formelle retningslinjer å søke på jobben(e) du er interessert i.

Fordelene ved å overføre

En intern overføring kan ha mange fordeler fremfor å slutte i jobben og forlate selskapet, inkludert bevaring av ditt nåværende lønnsnivå, pensjonsordning, helsetjenester, ferie, fordeler og fordeler og vennskap med kolleger.

Typer overføringer

En overføring regnes som en lateral overføring når det er en overgang til samme jobb på et annet sted eller til samme jobb i samme eller en annen avdeling. Hvis du søker på en jobb på høyere nivå, vil det bli vurdert som en jobbfremme heller enn en overføring.

Slik ber du om en overføring

Det er flere forskjellige måter du kan be om overføring, avhengig av organisasjonen og forholdet ditt til veiledere og ansatte. Disse inkluderer en uformell eller formell diskusjon med din leder eller personalavdeling, og en skriftlig forespørsel om overføring.

Du kan også søke om ledige stillinger (akkurat som en ekstern kandidat til en jobb ville søke), selv om du kan bli vurdert spesielt som nåværende ansatt. Gjennomgå hvordan hvert alternativ fungerer og vurder tips for vellykket overføring uten å sette din nåværende rolle i fare.

Breveksempel som ber om overføring

Selskapet kan be deg om å be om overføring skriftlig. I så fall bør brevet ditt inneholde:

  • Grunnen til at du skriver
  • Din bakgrunn fra selskapet
  • Detaljer om overføringsforespørselen din
  • En pitch om hvordan overføringen din vil være til nytte for organisasjonen.

Her er en eksempel på et forespørselsbrev om jobboverføring , med en mal du kan laste ned for å lage ditt eget brev.

Hvordan finne ledige jobber

Hvis du trenger å søke på en ledig stilling som en del av overføringsprosessen, kan du kanskje gjøre det online. De fleste arbeidsgivere lister opp ledige jobber på sine selskapets hjemmeside . Du kan kanskje registrere deg for e-postvarsler som vil varsle deg om nye ledige stillinger.

Noen selskaper sender e-postlister over ledige jobber til ansatte, slik at alle nåværende arbeidere blir varslet om tilgjengelige stillinger.

Hos mindre selskaper kan prosessen være mindre formell, og du må kanskje diskutere med ledelsen din interesse for å overføre.

Slik søker du på en intern stilling

I noen tilfeller må ansatte som er interessert i en overgang søke nye jobber i selskapet. Noen arbeidsgivere godtar søknader fra interne søkere før det åpnes for søknader for eksterne kandidater. Hvis det er tilfelle, betyr det at du vil ha en fordel under ansettelsesprosess . Det kan imidlertid hende du fortsatt må søke og intervju for jobben , spesielt hvis den nye jobben er i en annen avdeling eller på et annet sted.

Noen store selskaper kan ha en strømlinjeformet prosess for ansatte som ønsker å flytte og kan tilby økonomisk flyttehjelp for vanskelige stillinger. Sjekk bedriftens karrierenettsted eller sjekk med personalavdelingen din for instruksjoner om søknadsprosessen for overføring.

Tips for overføring av jobber i din bedrift

Enten du flytter eller vurderer å bytte fra ett funksjonsområde til et annet, kan det ofte gjøres innenfor samme firma. Det er fordi du vil ta med deg verdifull bedrifts- og bransjekunnskap som en utenforstående ikke ville ha. Et ekstra element i appellen din kan være ditt rykte som en hardtarbeidende og kompetent medarbeider. Det kan fjerne noe av ansettelsesusikkerheten forbundet med å få inn en ny arbeider utenfra.

En intern flytting kan imidlertid også være risikabelt hvis du ikke er forsiktig med hvordan du håndterer overføringsforespørselen din. Her er tips om hvordan du overfører jobber.

Vurder å diskutere med din leder . Det kan være fornuftig å diskutere muligheten for å gjøre et internt grep direkte med din nåværende leder, slik at de ikke tror at du sniker deg rundt bak ryggen deres. Det kan imidlertid være situasjoner der lederens personlighet vil gjøre dette vanskelig. Hvis det er tilfelle, kan det hende du må samarbeide med andre kontakter, for eksempel potensielle ledere, personalpersonell eller lederens veileder. Betraktelig risiko for tilbakeslag kan følge med å ikke fortelle din overordnede, og det vil være vanskelig å snu når du først har begynt på den handlingen.Vurder derfor alternativene nøye før du søker om overføring.

Sørg for at ytelsen og holdningen din fortsetter å være utmerket når du har tatt en beslutning om å gå videre fra din nåværende jobb. Ditt forhold til din nåværende leder og deres mening om din karakter, produktivitet og arbeidsvaner vil ha betydelig vekt når du søker på nye stillinger. Bedrifter er vanligvis motvillige til å la en stjerneansatt forlate organisasjonen, men vil ikke nøle med å sende en marginal arbeider til å pakke hvis hun virker misfornøyd med sin nåværende stilling.

Hvis du retter deg mot andre avdelinger i firmaet ditt , se etter muligheter til å samhandle med ansatte i den avdelingen. Meld deg frivillig for prosjekter som vil gjøre deg i stand til å vise frem dine talenter og arbeidsmoral til kolleger og ledere i avdelinger av interesse. Oppsøk komité- eller arbeidsgruppeoppdrag for bedriftsomfattende initiativer som kan øke din synlighet og bringe deg i kontakt med potensielle ledere.

forsøke å utvikle et mentor-protégé-forhold med din nåværende leder. Oppsøk henne for råd og engasjer henne i diskusjoner om din profesjonelle og karriereutvikling . En leder som er investert i din karriere er mer sannsynlig å støtte en overgang ut av avdelingen din.

Vær sikker på at du er like nøye med å presentere dine kvalifikasjoner for ansettelsesledere når du søker jobb i bedriften slik du ville vært når du søker ekstern jobb. Ikke anta at interne ansatte vet om alle dine styrker og prestasjoner i detalj. Spesifiser og dokumenter legitimasjonen din for å sikre at de forstår at du er veldig godt egnet til jobben. Pass også på å har referanser i selskapet som kan bekrefte dine ferdigheter.