Jobbsøking

Hvordan gjøre en frivillig stilling til en jobb

Frivillige som jobber på kafé

••• SolStock / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Frivillig arbeid er en fin måte å gi tilbake til samfunnet ditt, få nye venner og forfølge en sak du brenner for. Frivillig arbeid kan også være en måte å forbedre jobbsøkingen på. Med litt tålmodighet, lidenskap og hardt arbeid kan du til og med gjøre en frivillig stilling om til lønnet arbeid.

Frivillig arbeid gir deg muligheten til å nettverke med folk i din bransje, demonstrere ferdighetene dine og lære en organisasjon innvendig og utvendig. Disse mulighetene kan sette deg perfekt for et jobbtilbud.

Her er noen tips om hvordan du kan jobbe deg fra frivillig til ansatt.

Bruk frivillighet for å hjelpe din karriere

Det er mange måter frivillig arbeid kan forbedre karrieren din på. Du kan finne en frivillig stilling som vil hjelpe deg med å utvikle nye ferdigheter. Interessert i å bli en sterk offentlig foredragsholder? Bli en frivillig oppsøkende lokalsamfunn for en organisasjon du støtter. Bruk stillingen til å lage presentasjoner og snakke med folk om organisasjonen. Dette er en fin måte å utvikle en ny ferdighet å sette på CV-en din.

Finn en frivillig stilling som vil hjelpe deg med å finpusse ferdighetene du allerede har. Hvis du ønsker å forbedre din evne til å snakke et andrespråk, meld deg frivillig til en jobb som krever at du snakker med folk på det språket. Denne virkelige opplevelsen vil raskt forbedre språkkunnskapene dine.

Frivillig arbeid er også en lavinnsats måte å utforske en ny karrierevei . Hvis du er nysgjerrig på PR, meld deg frivillig til å hjelpe med reklame for en organisasjon. Dette er en fin måte å oppleve et felt du er interessert i uten en langsiktig forpliktelse.

Frivillig arbeid er et flott sted for profesjonelt nettverk. Du vil møte mennesker med lignende faglige interesser som kanskje kan hjelpe deg med din karriere.

Hvis du for tiden er arbeidsledig, er frivillig arbeid også en fin måte å fylle cv-gapet på. Du kan fortsette å få verdifull arbeidserfaring mens du fortsatt søker jobb.

Kom i gang med frivillig arbeid

En av de beste måtene å finne frivillige muligheter på er å se etter en organisasjon du gjerne vil hjelpe i lokalsamfunnet ditt. En enkel måte å finne oppføringer på er å søke på Google etter 'frivillig' eller 'frivillig' og posisjonen din.

Det er også nettressurser du kan bruke til å finne lokale, nasjonale, internasjonale og virtuelle frivillighetsmuligheter.

Når du utforsker alternativer, bør du vurdere både organisasjoner hvis misjon du støtter og dine fremtidige karrieremål. Du kan kanskje slå sammen begge for å komme i gang med en karriere som jobber med en frivillig organisasjon.

Del dine mål

Det er ingen grunn til å skjule interessen din for en lønnet stilling. Hvis du elsker organisasjonen der du jobber frivillig og ønsker å jobbe der en dag, gi beskjed til lederen din.

Hvis de vet om din lidenskap og interesse tidlig, kan lederen huske på deg når det er åpninger i selskapet. På samme måte, hvis du ser en ledig jobb i selskapet, sørg for å fortelle sjefen din eller andre forbindelser i organisasjonen du er interessert i.​

Vær også ærlig om dine ferdigheter og erfaring. Prøv å være frivillig innenfor dine evner, slik at du ikke forårsaker mer skade enn nytte ved å prøve å lære ferdigheter som er for avanserte.

Mens du bør varsle lederen din om at du er interessert i en jobb, prøv å ikke gruble over din frivillige stilling. Hvis du klager på manglende lønn eller oppgavene du blir bedt om å utføre, vil du fremstå som utakknemlig eller egoistisk.

Som frivillig er du der for å hjelpe, lære om selskapet og gi tilbake til samfunnet ditt. Folk vil legge merke til lidenskapen og engasjementet ditt, men vil bli slått av hvis du oppfører deg som om du er overlegen frivilligposisjonen din .

Vær tålmodig, lidenskapelig og profesjonell

Tålmodighet er en dyd i alle anstrengelser. Det kan ta lang tid å få en stilling hos den ideelle organisasjonen der du melder deg frivillig. Ideelle organisasjoner har begrensede budsjetter, og det tar ofte litt tid før en jobb åpner seg. Vær tålmodig og hold fokus på å knytte forbindelser og jobbe hardt.

Siden du kanskje må vente måneder eller år på at en jobb skal åpne seg, må du sørge for at du velger en organisasjon med et oppdrag du brenner for. Organisasjonens ledelse vil sannsynligvis legge merke til din lidenskap og støtte for oppdraget deres, og skape interesse for å tilby deg en jobb.

Fleksibilitet er viktig når du jobber frivillig. Vær klar til å ta en utfordring hvis en medarbeider ikke kan være tilstede på et arrangement.

Behandle din frivillige stilling som en jobb. Ta posisjonen din på alvor, møt opp i tide og produsere konsekvent arbeid av høy kvalitet. Å legge innsats og lidenskap i hver oppgave er den eneste måten du vil bli lagt merke til.

Ta ansvar, bygg relasjoner

Se etter måter å øke din verdi i organisasjonen. Når noen trenger hjelp med en oppgave, tilby din hjelp - spesielt hvis det er i et felt eller en avdeling du ønsker å jobbe i.

  • Se etter muligheter for å fylle lederroller – spydspiss for nye prosjekter, tilby å lede mindre frivillige team, og bli involvert i prosjekter som lar deg jobbe tettere med organisasjonens ledere. Hvis du gjør deg selv uunnværlig for bedriften, øker du sannsynligheten for å bli vurdert for en jobb.
  • Bli kjent med så mange som mulig i organisasjonen. Du vil ha mange muligheter til å bli kjent med dine medfrivillige, men du kan utvide nettverket ditt enda bredere ved å nå ut til ansatte.
  • Hvis du er interessert i en jobb innen et bestemt felt, spør lederen i den avdelingen om du kan ta dem med ut på kaffe for å lære mer.

Lær kulturen og koble til

For ansettelsesledere er fordelen med å ansette en frivillig at det ikke er noen læringskurve – frivillige vet hvordan selskapet fungerer. Når du melder deg frivillig, lær så mye om selskapet som mulig – kulturen, styrker og sårbarheter. Dette vil gi deg et ben hvis du blir innvilget et intervju og blir spurt om dine tanker om forbedringer eller om arbeidet.

Selv om det er viktig å få kontakt med ansatte og frivillige, kan det være enda viktigere å få kontakt med menneskene organisasjonen hjelper. De vil huske og spørre om deg – noe som viser at du har hatt en positiv innvirkning.

Når du er ferdig med din frivillig arbeid , hold kontakten med menneskene i organisasjonen. Send feriekort eller sporadiske e-poster og spør hvordan bedriften har det. Nevn gjerne (kort) jobbsøkingen din eller be om å møte en kontakt for et informasjonsintervju. Ved å forbli tilkoblet, husker arbeidsgiverne deg og kan vurdere deg for en jobb etter at du slutter.

Finn ideelle jobber

Når du bestemmer deg for hvor du vil være frivillig, tenk først på hvilke organisasjoner eller generelle formål du brenner for. Tenk deretter på hvilke ferdigheter du ønsker å utvikle eller forbedre. Vurder kunnskapen du ønsker å få eller nye karrierer du ønsker å utforske .

Å velge en organisasjon som er i tråd med dine mål og interesser sikrer at du liker det frivillige arbeidet ditt og gjør ditt beste. Hvis det er en ideell organisasjon som samsvarer med disse kriteriene, bør du vurdere å være frivillig der først. Lag en liste over ideelle organisasjoner med likheter, og prioriter dem. Arbeid deg nedover listen til du finner en du liker.

Sjekk ut noen av beste ideelle jobbtavler , og tips til finne en jobb som jobber i en ideell organisasjon , for å komme i gang med jobbsøkingen.