Jobbsøking

Hvordan gjøre hobbyen din om til en karriere

Tips og råd for å bruke hobbyen din til å starte en bedrift

Håndverksutstyr på bordet

••• Tetra Images / Getty ImagesGjør det du elsker, heter det, og du vil aldri jobbe en dag i livet ditt. Selvfølgelig, når du har vært ute i arbeidslivet i noen år, vet du at det å gjøre det du elsker – og tjene til livets opphold – er mer komplisert enn å bare følge hjertet ditt.

Hvis du vil bytte ut din nåværende 9-til-5 for en bedrift basert på favoritthobbyen din, trenger du en plan for å tjene penger på lidenskapen din.

Gjør research, tenk nøye over økonomien din og sett deg kort- og langsiktige mål.

Ideelt sett vil du gjøre dette arbeidet langt før du går ut på egenhånd. Den beste tiden å planlegge er lenge før du begynner å utarbeide det oppsigelsesbrev .

Tips for å gjøre hobbyen din om til en karriere

1. Start i det små

Det er mange grunner til å begynne å tjene penger med hobbyen din før du prøver å gjøre det til en karriere, men la oss starte med det mest åpenbare: penger. For å komme i gang trenger du minst noen måneder med utgifter som er spart opp, uavhengig av oppstartskostnadene knyttet til virksomheten din, for å være sikker på at du har noe å leve av mens du får ting til å rulle.

Å starte virksomheten mens du fortsatt jobber på den gamle jobben din vil også gi deg en bedre ide om det er et reelt behov for produktet eller tjenesten, og hvor mye arbeid som går med å produsere det, noe som vil gi deg informasjonen du trenger for å finne ut detaljene om din økonomi nedover veien. (Mer om dette i avsnitt nr. 5.)

Selv om det kan være utmattende og en sjonglering å jobbe med to jobber, er det en god måte å sørge for at du fortsatt vil elske din nye karriere når du gjør hobbyen din for penger, ikke kjærlighet alene.

2. Lag tilkoblinger

Sosiale medier har gjort det enklere enn noen gang å knytte forbindelser med likesinnede, noe som er en utrolig velsignelse for en liten forretningsmann. LinkedIn, Facebook, Google+, Twitter, Tumblr, Pinterest, etc., kan hjelpe deg å praktisk talt møte andre mennesker i bransjen din.

Bare husk å fortsette med forsiktighet: noen mennesker vil være mindre enn villige til å tilby forretningsråd til en potensiell konkurrent. Den beste tilnærmingen er å knytte forbindelser før du begynner å stille spesifikke spørsmål. Nå er ikke tiden for et blankere brev, der du spør fremmede om du kan velge hjernen deres. Målet er å bli en del av et fellesskap, ikke utvinne konkurransen om ideer og drive.

3. Gjør markedsundersøkelser

Via dine nyoppdagede nettsamfunn og virkelige forbindelser kan du få en grov ide om hvor mye andre bedrifter tar for produktet eller tjenestene du tilbyr. Noen ganger er dette like enkelt som å se på nettmarkedsplasser og se hva folk tar betalt.

Få en følelse av hvordan landskapet er, og hvordan bedriften din vil passe inn i den. Hva tilbyr dine konkurrenter? Hvilke behov oppfyller din bedrift som deres ikke gjør? Hvordan skiller du deg fra konkurrentene dine?

4. Lag en plan

En forretningsplan er den minst glamorøse delen av å starte en ny virksomhet, men den kan være viktig, spesielt hvis du tenker på å lete etter finansiering fra eksterne kilder. Selv om du planlegger å drive virksomheten din på egne sparepenger, kan en forretningsplan hjelpe deg med å organisere tankene dine om ditt nye eventyr og avsløre eventuelle uforutsette problemer.

5. Planlegg økonomien din

Som en del av forretningsplanen din, beregne dine månedlige utgifter, anslått inntekt og totale oppstartskostnader, inkludert alt nytt utstyr du måtte trenge, og kostnader som medlemsavgifter for profesjonelle foreninger, online markedsplasser eller regnskapsførere eller skatteformidlere.

Du må også planlegge å betale kvartalsvise beregnede skatter, inkludert skatt på selvstendig næringsdrivende.

Til slutt må du bestemme deg for om du vil forbli en eneeier eller å velge en annen form for forretningsorganisasjon, inkludert aksjeselskap, S-selskap og så videre.

6. Få ordet ut

Internett gjør det enklere enn noen gang å fortelle folk at du henger ut shingelen din. I gamle dager måtte du kanskje allokere en betydelig del av budsjettet til annonsering og generering av potensielle kunder, men nå kan du komme i gang ganske enkelt ved å legge ut på favorittnettverkene dine og fortelle folk at du er åpen for forretninger.

Bare husk at hvis du fortsatt jobber på hverdagsjobben din, må du kanskje være diskret.

Sørg for at bedriften din ikke har en policy mot frilansing eller deltid, og at bedriften din ikke er avhengig av noen forretningshemmeligheter du har plukket opp fra jobben din. Hvis alle disse betingelsene er oppfylt, tenk på en én-linjes beskrivelse for hva virksomheten din gjør, og del den med verden.

7. Vurder målene dine på nytt

Selv med nøye planlegging vet du ikke hvordan det vil være å drive din egen virksomhet før du gjør det en stund. Så det er fornuftig å revurdere målene dine med intervaller for å sikre at du er på rett spor.

Mest sannsynlig vil du oppdage at målene dine vil endre seg over tid. Du kan for eksempel finne ut at du elsker ett aspekt av arbeidet ditt mer enn andre, og bestemmer deg for å fokusere mer på det området. Eller du kan finne ut at markedet for produktet ditt er svakere enn du forventet, og endre retning litt for å fange flere forretninger.

Det beste med å jobbe for deg selv er at jobben din vil utvikle seg. Forstå det, og du vil være forberedt på å bytte spor når det er nødvendig og lykkes.

Viktige takeaways

Vurder å gjøre hobbyen din til en sideopptreden først: Ved å starte i det små kan du lære hva du liker og ikke liker med å gjøre denne typen arbeid.

Finn ut hva markedet vil bære: Gjør markedsundersøkelser for å finne ut hvor mye du kan kreve for produktene og tjenestene dine.

Lag en forretningsplan: Beregn utgiftene dine, inkludert oppstartskostnader, og anslå potensielle inntekter.

Vær et godt medlem av fellesskapet: Bruk sosiale medier for å hjelpe deg med å bygge et nettverk med andre innen ditt nye felt – og ikke glem å gi så mye som du får fra dine nye kollegaer.