Menneskelige Ressurser

Slik bruker du bakgrunnssjekker for å forhåndskontrollere potensielle ansatte

5 nøkler for å gjøre en bakkesjekk av potensielle ansatte

Forretningsfolk som bruker datamaskin på kontoret

•••

Sam Diephuis / Getty Images

Bakgrunnssjekker er en kritisk komponent i ansettelse. Når det kommer til virksomheten din, har du ikke råd til å gjøre en fattig ansettelsesbeslutning . Faktisk, for de fleste mindre og mellomstore bedrifter, kan en dårlig ansettelse utgjøre forskjellen mellom suksess og fiasko.

En av de største utgiftene for bedrifter er lokalisering, intervju og trene opp nye talenter . Forhåndsscreening av kandidater gjennom bakgrunnssjekker kan redusere disse kostnadene ved å identifisere de kandidatene som sannsynligvis vil forårsake problemer.

Ikke bare reduserer bakgrunnssjekker kostnadene, men bakgrunnssjekker beskytter også din bedrift proaktivt.

Beskytt ditt juridiske ansvar med bakgrunnssjekker

Små bedrifter gir ofte avkall på bakgrunnssjekker for kandidater av en av to grunner. Den første er den falske følelsen av trygghet og tillit som småbedriftseiere utvikler i tett samarbeid med sine ansatte.

Den andre er at de fleste bedriftseiere ikke forstår de juridiske forpliktelsene knyttet til kandidatscreening og bakgrunnssjekker.

Sett ut bakgrunnssjekkene dine

Mens arbeidsgivere kan gjøre bakgrunnssjekker på egenhånd, kan det være verdt å vurdere et selskap som spesialiserer seg på bakgrunnsscreening for ansettelsesformål. Dette kan sikre grundigheten og påliteligheten til bakgrunnssjekker.

Før du velger et selskap som skal hjelpe deg med bakgrunnssjekker, må du være sikker på at selskapet følger retningslinjene satt av Kommisjonen for likestillingsmuligheter (EEOC). Et anerkjent selskap som gir bakgrunnssjekker vil også sørge for at dataene du mottar er aktuelle, nøyaktige og i tråd med regelverket.

For å utføre bakgrunnssjekker må du ha samtykke fra den potensielle ansatte. Du kan vurdere å få denne tillatelsen gitt på jobbsøknadene dine for å redusere eventuelle ventetider mellom korrespondanse. Mange bedrifter bruker denne teknikken.

Å kjøpe umiddelbare offentlige registre, dvs. en nettside som gir informasjon samlet fra nettet, er ikke egnet for å utføre potensielle ansattes bakgrunnssjekker. Hvis du bekrefter at ansettelsesbeslutningene dine er basert på søkbare offentlige data, kan det være større sannsynlighet for at du blir holdt ansvarlig for ansattes upassende oppførsel via teoriene om uaktsom ansettelse og uaktsom oppbevaring.

Uaktsom ansettelse og uaktsom oppbevaring

Disse to teoriene hevder at arbeidsgivere er ansvarlige for handlingene til sine ansatte hvis de ikke med rimelighet forsøkte å identifisere potensielle farer for andre ved ansettelse, eller ikke tok umiddelbare tiltak for å fjerne en ansatt som har forårsaket skade eller blitt dømt for en forbrytelse i et område som kan bevises å være i forhold til virksomheten.

For eksempel er det ikke ulovlig å ansette eller beholde en leveringssjåfør med en DUI domfellelse, men det kan føre til ansvar. Dette er fordi det viser dårlig dømmekraft fra en arbeidsgivers side.

Hvis sjåføren treffer en annen bil og viser seg å ha drukket kan selskapet bli holdt ansvarlig. Hvis DUI-dommen ble mottatt mens han var ansatt som leveringssjåfør, og arbeidsgiveren ikke foretok seg noe, kunne de være ansvarlige i samme omstendighet.

Krav til rettferdig kredittrapporteringslov

Fair Credit Reporting Act (FCRA) ble opprettet for å beskytte forbrukerinformasjon. Loven inneholder imidlertid en underseksjon som fraråder arbeidsgivere å gjennomføre en kredittsjekk av krever samtykke fra søkeren.

Dersom en arbeidsgiver tar en ansettelsesbeslutning basert på informasjon funnet fra kredittsjekken, må de informere arbeidssøkeren om kilden som er brukt for kredittsjekken.

Bakgrunnssjekker via nettsøk

Selv om det ikke er ulovlig å foreta et søk på sosiale medier på potensielle kunder, er det et kontroversielt tema. Noen ser på det som et brudd på personvernet, mens andre ikke gjør det. Det kan være lurt å vurdere å innhente tillatelse fra søkeren, eller i det minste gi beskjed om at du leter.

Et søk i sosiale medier kan være et supplement til bakgrunnssjekker fordi du kan få innblikk i en søkers liv som kanskje eller kanskje ikke er gunstig for din bedrift.

Ikke bare se etter grunner til ikke å ansette den potensielle medarbeideren; du kan faktisk bekrefte ansettelsesbeslutningen din . Du kan oppleve at i tillegg til deres positive bakgrunnssjekker, brenner den potensielle medarbeideren din for yrket sitt, og at din bedrift kan dra nytte av deres erfaring og talent.

Betal kun for informasjonen du trenger

En vanlig praksis for leverandører av bakgrunnssjekk er å oppmuntre bedrifter til å kjøpe all informasjon de kan finne om en potensiell ansatt. Det er kanskje ikke behov for dette drastiske tiltaket med mindre virksomheten din trenger å vite en søkers fullstendige bakgrunn.

Disse tjenestene er ganske dyre, så vær sikker på at det er nødvendig for deg å ha informasjonen.

Hvis du for eksempel ansetter en fjernarbeidsansatt til å programmere nettstedet ditt, bør en referansesjekk, kriminell bakgrunnssjekk og en teknisk sertifiseringssjekk være alt du trenger.