Menneskelige Ressurser

Hvordan bruke empati til å forbedre arbeidsplassen din

4 måter å bygge dine empatiske ferdigheter til fordel for arbeidsplassen din

Du kan demonstrere og øke empati på arbeidsplassen for å gjøre arbeidsplassen din bedre.

••• izusek / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hva er empati? Enkelt sagt er det evnen til å forstå andre menneskers følelser og følelser. Empati på arbeidsplassen er bare en anvendelse av generell empati. Noen mennesker er naturlig gode på dette og kan ikke forestille seg noen annen måte å være enn empatiske.

Andre ansatte er ikke like opptatt av andres følelser. Det er ikke et moralsk spørsmål, så ikke bekymre deg hvis du oppfatter ikke følelsene naturlig av de rundt deg. Men det læres også om empati, noe som fremgår av det faktum at studenter i dag er 40 % mindre empatiske enn studenter for 30 år siden. Så, åpenbart, har noe endret seg i samfunnet.

Empati på arbeidsplassen

En 2020 State of Workplace Empathy Study av Businessolver fant at tilstanden av empati som vises på arbeidsplassen har stoppet opp. Studien fant at ledere ikke gjorde nok for å vise empati. Den fant at '68 % av de ansatte sier at organisasjonen deres er empatisk; 48 % sier at organisasjoner generelt er empatiske - begge tallene representerer de laveste frekvensene de siste fire årene. På den annen side mente 76 % at en empatisk organisasjon inspirerer til mer motivasjon hos de ansatte.

Til slutt var 82 % av administrerende direktører enige om at en empatisk arbeidsplass har en positiv innvirkning på bedriftens ytelse, motiverer medarbeidere og øker produktiviteten.

Dermed kan det å bruke empati på arbeidsplassen gjøre livet bedre for alle. Først, her er fire måter å utvikle empati i deg selv.

4 måter å bygge empati i deg selv for å forbedre arbeidsplassen din

Psykolog Marcia Reynolds gir fire måter å bygge empati på:

  1. Vær stille, inne og ute.
  2. Fullstendig se og lytte.
  3. Spør deg selv hva du føler.
  4. Test instinktet ditt.

Du kan også bruke disse fire måtene på arbeidsplassen din. Slik bruker du hver enkelt på arbeidsplassen din.

Vær stille, inne og ute

Hvis hjernen din hele tiden går, går, går, er det vanskelig å stoppe opp og se og føle hva som skjer rundt deg på arbeidsplassen. Ofte, når ting blir travelt, og du blir stresset , kan du glemme dine egne følelser, enn si andres følelser. De fleste vil være enige i det gamle ordtaket om at ingen sier på dødsleiet at de skulle ønske de hadde brukt mer tid på jobben.

Men å være enig i ordtaket hindrer ikke folk i å jobbe alt for mange timer. Hvorfor det? Fordi det å være opptatt og ha en høy hjerne kan overdøve de sanne følelsene dine — at familier og venner og livet utenfor jobben er viktigere enn jobben din.

Så hver dag, stopp og pust, eller ta en tur til lunsj, bare for å tømme hodet. Litt stillhet hjelper deg å finne ut hva du egentlig tenker og føler. (Se trinn tre.)

Fullstendig se og lytte

Å lytte er ikke bare å høre ord men søker å forstå . Å se er også avgjørende for å bygge din evne til å føle empati med andre mennesker. Kroppsspråk kan ofte fortelle deg mer om hva folk tenker og føler enn ordene deres kan.

For å bygge empati på arbeidsplassen, du må se dine kolleger, sjefer og direkte rapporter for å hjelpe deg å forstå følelsene deres. Når dere alle jobber på samme sted, er det enkelt. Du kan se at Jane går gjennom en tøff tid fordi hun går bøyd rundt og holder seg for seg selv, mens hun vanligvis går rett og sier hei til alle hun passerer. Du kan se at Steve er på sky ni fordi han nesten hopper nedover gangen.

Men hvordan bygger du empati på arbeidsplassen hvis dere alle jobber hjemmefra, eller teamet ditt er spredt over flere nettsteder ? Dette skjer ofte i Human Resources. Du kan ha én HR-person per fysisk lokasjon, men dere er hverandres kolleger og støttesystem. Du trenger ikke bare empati mot menneskene på nettstedet ditt, men også mot andre HR-folk.

Bruker videokonferanser i stedet for bare telekonferanser kan hjelpe deg med å se og lytte til kollegene dine . Noen mennesker motsetter seg ideen om videokonferanser fordi de ikke føler seg komfortable på kameraet. Det er forståelig, men det ubehaget kan hjelpe alle til å forstå hverandre bedre.

Din tonefallet er også kritisk og å snakke med hverandre i stedet for å kommunisere nesten utelukkende via e-post, tekst, Slack eller andre meldingstjenester kan hjelpe deg å bygge empati. Dette er fordi du forstår hva kollegaen din tenker og føler. Eller i det minste forstår du følelsene deres litt bedre.

Spør deg selv hva du føler

Vent, handlet ikke dette om å bygge empati overfor andre? Ja, men du må forstå følelsene dine hvis du vil forstå andres følelser. Dr. Reynolds anbefaler å bruke en følelsesmessig inventar flere ganger om dagen for å analysere hvordan du har det.

Når du stopper opp og tenker: Hvordan føler jeg meg rett etter at jeg fikk et nytt, stort oppdrag? og svaret er, spent og overveldet, så kan du bruke det på andre rundt deg. Jane har nettopp fått det nye prosjektet som vil ta opp hvert våkne øyeblikk de neste seks månedene. Hun må føle seg overveldet av alt arbeidet, og hun kan føle seg spent hvis hun tror dette vil gjøre det hjelpe henne mot en forfremmelse .

Når du vet at du vil føle deg overveldet av en ny utfordring; du kan gjøre en god gjetning om at en annen person føler seg overveldet over det samme. Hvis du har vanskelig for å vurdere dine egne følelser, kan bruk av denne følelsesmessige oversikten bidra til å øke ferdighetene dine på dette området. Etter hvert som du blir flinkere til å forstå dine egne følelser, vil du bli bedre til å forstå følelsene til menneskene rundt deg.

Ikke alle opplever de samme følelsene ved de samme problemene som deg, så vær forsiktig, noe som fører til trinn fire.

Test instinktet ditt for å bli empatisk

Det er en grunn til at dette er trinn fire og ikke trinn én. Du vil ikke bare gå bort til folk og si, hei, Jeg vedder på at du er sint på den lave høyningen din . Den bemerkningen vil ikke gå bra.

Du må passe på ved å teste instinktet ditt - men begynn. Tenk tilbake på det tidligere eksemplet med Jane som mottok et nytt, arbeidskrevende prosjekt. Du har undersøkt følelsene dine etter å ha fått et lignende oppdrag, og du følte deg overveldet og begeistret for det. Du vil teste om Jane har det på samme måte. Vurder følgende:

  • Hvorfor trenger du å vite hvordan han eller hun har det? Hvis det bare er snert, glem det. Men hvis du jobber i nærheten av Jane eller har innsikt i prosjektet hennes eller allerede er gode venner med henne, vil det å sjekke med henne hjelpe deg å støtte henne.
  • Hva vil du gjøre med denne kunnskapen? Hvis det bare er en knyttneve pumpe av hei, jeg er helt spikret denne empati-tingen, det er dumt. Men hvis du vil gjøre det rette av Jane, er det viktig å vite. Hvis du tar feil, kan det å finne ut av det tidlig hjelpe deg med å støtte henne. Tross alt kan du se dette prosjektet som et springbrett, men Jane kan se det som en byrde hindrer henne i å nå sine virkelige mål .

Med disse to tingene i tankene kan du henvende deg til Jane, Wow, Jane, jeg hørte nettopp at du fikk det nye Acme-prosjektet. Det er enormt. Jeg ville føle meg overveldet av det, men også begeistret for vekstmulighetene. Hvordan føler du deg?

Merk at du ikke sier Wow. Du må være begeistret og overveldet på en gang! Du forteller henne følelsene dine og venter på at hun skal fortelle deg sine. Hun kan eller ikke har lyst til å dele. Hun vet kanskje ikke nøyaktig hvordan hun har det.

Uavhengig av svaret hennes, er du der for å støtte kollegaen din. Hvis hun svarer at hun er spent og overveldet, gratuler henne med neste steg oppover karrierestigen. Gi henne all hjelp du kan gi. Hvis hun sier, nei, jeg gjorde et prosjekt nesten akkurat som dette på min siste jobb. Dette blir et stykke kake, så si, Wow, fantastisk. Ikke rart de ga den til deg. Du vil kunne gjøre det med lukkede øyne.

Hvis hun bryter ut i gråt og sier at dette er det feil retning for karrieren hennes . Det vil ta for mye tid borte fra familien hennes. Hvis hun faktisk ser det som en straff for sine dårlige salgstall siste kvartal, må du vise empati og holde seg til å snakke med henne. Du kan ikke presse folk til å åpne opp om følelsene sine og løpe når de gjør det. Den oppførselen gir en mindre hyggelig, empatisk arbeidsplass.

Bunnlinjen

Alt i alt, når du bruker empati på arbeidsplassen, kan du forstå kollegene dine bedre. Dette gjør at man kan fungere mer som et team. Og det er flott for enhver bedrift.

--------------------------------------------

Suzanne Lucas er en frilansjournalist som spesialiserer seg på Human Resources. Suzannes arbeid har blitt omtalt i notatpublikasjoner, inkludert 'Forbes', 'CBS', 'Business Insider' og 'Yahoo.'

Artikkelkilder

  1. University of Michigan Institute for Social Research. ' Empati: Studenter har ikke så mye som de pleide. ' Åpnet 29. oktober 2020.

  2. businessolver. ' 2020 State of Workplace Empati .' Åpnet 29. oktober 2020.

  3. Psykologi i dag. ' Gi empatien din et løft .' Åpnet 29. oktober 2020.

  4. Covisioning. ' En oversikt over emosjonelle tilstander .' Åpnet 29. oktober 2020.