Menneskelige Ressurser

Hvordan bruke Ice Breaker-spørsmål

Lær hvordan du bruker Ice Breaker-spørsmål for å gjøre møter engasjerende

Kontormøte med smilende og interagerende ansatte

••• Westend61 / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Trenger en rask, ingen forberedelse, isbryter som fungerer magisk for å bryte isen i et møte eller en treningsøkt? Svært tilpasningsdyktig og tilpassbar, isbryter spørsmål få deltakerne til å snakke om innholdet i møtet eller treningsøkten. Deltakerne dine er engasjert uten kamp tilretteleggerens del .

Relater gruppen din til Ice Breaker-spørsmålene

Isbryter spørsmål er allsidige og kan enkelt tilpasses dine behov for møter eller seminarer. Isbryterspørsmål er også morsomme og innsiktsfulle, avhengig av isbryterspørsmålet du bruker .

Gleden med isbryterspørsmål er at du kan tenke på gruppens behov i bakhodet i flere dager. Plutselig, og du vil aldri vite hvor inspirasjonen kommer fra, men det perfekte spørsmålet kommer inn og vil ikke forlate tankene dine. Stemmer dette med din erfaring også?

Ingen press, selvfølgelig, men å tenke på et passende isbryterspørsmål er engasjerende og tankevekkende. Noen isbryterspørsmål fungerer bedre enn andre, men hvis du er villig til å prøve det og prøve ut noen spørsmål, vil du lære hva som fungerer for deg over tid. Du vil finne spørsmålene som raskt og effektivt engasjerer publikum.

Prøv disse eksempler på isbryterspørsmål for å bryte isen, åpne diskusjonen, hjelpe deltakerne å bli kjent med hverandre og sette kursen for en positiv møte- eller treningsopplevelse for deltakerne dine. Møtedeltakere elsker isbryterspørsmål når de ikke er ansvarlige for å implementere svarene.

Trinn i bruk av Ice Breaker-spørsmål

  1. Del møtedeltakerne inn i grupper på fire eller fem personer ved å ha dem nummerert. (Du gjør dette slik at deltakerne dine blir kjent med andre deltakere. Folk begynner vanligvis et møte med å sitte sammen med personene de allerede kjenner best, når målet ditt er å bygge en følelse av teamarbeid på tvers av en gruppe.)
  2. Presenter isbryterspørsmålet ditt for gruppen.
  3. Fortell gruppene dine at individuelle deltakere kan bruke fem minutter på å tenke på et svar på det tilbudte isbryterspørsmålet. De kan skrive ned et svar på isbryterspørsmålet som du brukte til å åpne diskusjonen.
  4. Etter maks fem minutter, be deltakerne dele svaret sitt på isbryterspørsmålet med gruppen sin. Fortell dem at hensikten med spørsmålet er å vekke diskusjon og kommentarer. Dette isbryterspørsmålet hjelper gruppen med å utforske tankene deres om et vanlig problem. Denne isbryteren er et perfekt innslag i emnet for møtet eller treningsklassen.
  5. Dette isbryterspørsmålet vekker spontane samtaler i hver gruppe, siden ingen svar er riktige eller gale. Isbryterspørsmålet oppfordrer deltakerne til å dele sine meninger i en ikke-truende aktivitet. To lesere har rapportert å bruke isbryter-spørsmålet 'Hva er det som rocker din verden i dag?' Begge sa at isbryterspørsmålet genererte flere timer med stor diskusjon.
  6. Etter å ha fullført den første spontane diskusjonen i smågruppene, be deltakerne dele tankene sine med den større gruppen. Be om en frivillig til å starte, og be deretter hver deltaker om å dele noe. Hvis du ikke har noen frivillige, og dette ville være uvanlig etter all den engasjerende samtalen, kan du fremkalle hver kommentar med: 'Hei Sally, hva er det som gjør verden til en verden i dag?' (Selv de mest stille deltakerne var komfortable med å dele en tanke.)
  7. Deretter, etter at deltakerne har lyttet til kommentarene fra den større gruppen, be dem utforske flere tilleggsspørsmål. Din mulighet for oppfølgingsspørsmål er uendelig. Disse debrifingsspørsmålene kan ytterligere støtte innholdet i treningsklassen eller møtet.
  8. Fordi deltakerne er dine bidragsytere til latteren og moroa, genererer hvert av disse trinnene bemerkninger, innsikt, ah-has og eksempler.
  9. Når du er ferdig, gå inn i resten av materialet du har forberedt for økten.

Denne isbryterspørsmålsaktiviteten, avhengig av det valgte spørsmålet, kan ta 30 minutter med den første entusiastiske, ustrukturerte diskusjonen som isbryteren genererer. Den totale tiden som brukes vil avhenge av spørsmålet. Som delt tidligere sa to lesere som brukte denne isbryteren at de hadde brukt opptil to timer på hele diskusjonen som isbryterspørsmålet deres genererte.

Du kan dekke et mer trivielt isbryterspørsmål på 15 minutter ved å utelate debriefen med den store gruppen. Husk imidlertid at mennesker er nysgjerrige og nysgjerrige. Deltakerne dine vil alltid like å høre hva alle andre sa.

Bunnlinjen

Avhengig av emnet ditt og gruppens behov, kan isbryterspørsmålet være i fokus for møtet, basert på dets betydning for hva gruppen ønsker å oppnå med møtet.

Anbefalte Ice Breaker-spørsmål for møter og arbeid

Dette er eksempelspørsmål som du kan bruke til å starte møtet, retrett eller treningstime. Under de rette omstendighetene kan du bruke isbryterspørsmålet for hovedfokuset eller innholdet i møtet ditt.