Karriereråd

Hvordan bruke LinkedIn Company Follow

Ung kvinne som jobber på en bærbar datamaskin i kafévinduet

••• Tom Werner / Getty Images

Er du interessert i å lære mer om et bestemt selskap? Vil du se de siste ledige stillingene eller finne ut hvem du kjenner i organisasjonen? Eller har du planlagt et intervju, og ønsker å lære mer om arbeidsgiveren før samtalen?

LinkedIn Page Follow, også noen ganger kalt LinkedIn Company Follow, er et verktøy jobbsøkere kan bruke til forske på arbeidsgivere og finne kontakter i organisasjoner der de kanskje vil jobbe. Det er også en måte å motta oppdateringer om et selskap på. Utforsk flere av fordelene ved å bruke dette verktøyet, og få detaljerte instruksjoner om hvordan du følger et selskap på LinkedIn.

Fordelene ved å følge et selskap

En bedrifts side har informasjon om organisasjonen. Dette inkluderer ofte et sammendrag som beskriver hva selskapet gjør, kontaktinformasjon (inkludert bedriftens plassering og nettside) og bedriftsoppdateringer. Du kan også se noen av dine forbindelser som er ansatt i bedriften eller knyttet til bedriften.

Bedriftssiden har ofte en Jobs-fane, som lar deg se en liste over aktuelle ledige stillinger. Nedenfor er noen måter du kan dra nytte av å følge et selskap:

Finn det rette selskapet for deg. Når du følger et selskap, vil du motta jevnlige oppdateringer om selskapet på feeden din. Du vil for eksempel se nyhetsartikler om selskapet, informasjon om nye ledige stillinger og andre oppdateringer. Arbeidssøkere kan bruke denne informasjonen (samt informasjonen på bedriftssiden) for å lære om bedriftens kultur. Dette kan være en nyttig måte å avgjøre om du vil søke på en jobb i det selskapet.

Lær om selskapet for et intervju. Hvis du intervjuer et selskap, kan det å sjekke ut LinkedIn-siden gi deg informasjon om selskapets historie, antall ansatte som jobber der og mer. Når du følger selskapets side vil du motta oppdateringer om de siste trendene i organisasjonen. Å nevne den nyeste bedriftsinformasjonen i intervjuet vil vise at du er oppdatert på bedriften og dens plass i bransjen.

Klikk på fanene Om, Livet og Mennesker på venstre side av siden for å lære mer om organisasjonen og menneskene som jobber for den.

Gjennomgå forbindelser i selskapet. En liste over dine førstegradsforbindelser i organisasjonen vil være synlig på høyre side av firmaprofilsiden. Ta i betraktning nå ut til en av kontaktene dine for å få et innsideperspektiv på arbeidet i firmaet. Selskapets innsidere kan gi introduksjoner til andre ansatte i målavdelinger eller henvisninger til ledige stillinger. Hvis du har et intervju i kø, kan de kanskje gi deg råd.

Få flere forbindelser. Hvis du ennå ikke har noen kontakter i selskapet, kan du fortsatt finne forbindelser som kan hjelpe deg med jobbsøkingen. Klikk på knappen i høyre hjørne på bedriftssiden som sier, Se alle ansatte på LinkedIn. Dette vil vise deg alle på LinkedIn som jobber for organisasjonen. Du kan deretter filtrere listen slik at den bare viser deg andregradskontakter.

Under andregradsforbindelsen kan du klikke på 'delte forbindelser' for å finne ut hvilke av førstegradskontaktene dine som er direkte koblet til hver andregradskontakt. Du kan deretter nå ut til førstegradsforbindelsene dine og be om en introduksjon til andregradspersonen ved målorganisasjonen deres.

Finn jobber. Hvis du leser om selskapet og er interessert i en jobb der, klikker du på fanen Jobber til venstre på siden. Dette vil vise deg alle nylig publiserte jobber, samt jobber som samsvarer med ferdighetene dine. Klikk på en jobb for å få mer informasjon og for å lære hvordan du søker.

Få mer informasjon om selskapet. For premium-abonnenter vil bunnen av siden ha en Innsikt seksjon som inkluderer informasjon om hvilke typer jobber som vanligvis er tilgjengelige, medarbeiderfordeling og vekst i antall ansatte, og bemerkelsesverdige alumner. Dette vil gi deg informasjon om de nåværende ansatte i selskapet. Bruk denne informasjonen til å forstå sammensetningen av selskapet, og hva slags ferdigheter de ser etter hos ansatte. Følger du selskapet vil du få oppdateringer om nye jobber i organisasjonen i feeden din.

Hvordan følge et selskap på LinkedIn

  • Logg på LinkedIn (du må registrere deg først hvis du ikke er medlem)
  • Klikk på søkeikonet øverst på en hvilken som helst LinkedIn-side.
  • Skriv inn et firmanavn i søkefeltet.
  • Klikk på Følg-knappen nær firmanavnet i søkeresultatlisten.
  • Hvis du vil vite mer om selskapet før du følger med, klikker du på firmanavnet for å se flere detaljer.

· Du kan deretter klikke Følg-knappen under arbeidsgivernavnet eller klikke '...' og deretter hakemerket for å følge i øvre høyre hjørne på siden for å begynne å følge organisasjonen hvis du bestemmer deg for å gjøre det.

Hvordan slutte å følge et selskap

For å oppdatere eller endre listen over selskaper du følger, gå til bedriftssiden og klikk deretter Slutt å følge øverst på siden.

Husk også at selskaper kan se hvem som følger dem gjennom deres rapporteringsfunksjoner.