Karriereråd

Hvordan bruke LinkedIn effektivt

Nettverkskonseptillustrasjon

••• Bill Oxford/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

LinkedIn er det beste nettstedet for profesjonelt, sosialt og karrierenettverk. Nettstedet fungerer som en online katalog over individuelle fagpersoner og organisasjoner, og forenkler prosessen med profesjonelt nettverk uten å måtte forlate kontoret.

Fra 2021 hadde LinkedIn mer enn 740 millioner medlemmer i mer enn 200 land, inkludert ledere fra alle Fortune 500-selskapene.

Mens enkeltpersoner bruker LinkedIn for profesjonell nettverksbygging, tilkobling og jobbsøking, bruker bedrifter det til å rekruttere og for å dele bedriftsinformasjon med potensielle ansatte.

LinkedIn er også et fantastisk nettsted for jobbsøking. Du kan lære å bruke LinkedIn effektivt og forstå den beste måten å bruke LinkedIns ressurser for jobbsøking og oppbygging av karrieren din.

Nedenfor finner du noen raske tips om hvordan du bruker LinkedIn effektivt, sammen med lenker til mer dybdeartikler om hvert emne for å hjelpe deg å få mest mulig ut av alle ressursene og verktøyene LinkedIn har å tilby.

Hvorfor bruke LinkedIn?

LinkedIn tilbyr nyttige ressurser for jobbsøkere, gi informasjon, fungere som en reklametavle for å fremheve ditt unike verdiforslag, og gjøre informasjonen din offentlig for rekrutterere som kanskje ser etter det du har å tilby.

Hvordan bruke LinkedIn

Theresa Chiechi / The Balance

Registrer deg på LinkedIn

Klar til kom i gang ? Det er enkelt. Besøk LinkedIn.com , skriv inn for- og etternavn og e-postadresse i det angitte området, og opprett et passord.

Kom i gang på LinkedIn

Du finner det raskt og enkelt å komme i gang med LinkedIn . Start med å registrere deg for en konto, opprett din nettprofil og legg til et profilbilde . Nettstedet tilbyr to hovednivåer av medlemskap: Basic og Premium.

Basic-kontoen tilbyr funksjoner som meldinger, profiloppretting og måter å søke på stillingsannonser på, mens Premium-kontoene har lagt til funksjoner og ressurser for å utvide din tilstedeværelse på nettet og la deg få mer ut av tjenesten.

Så snart du logger på, kan du begynne å bruke LinkedIn for å koble til, nettverk og søke etter jobber.

Velg et profesjonelt bilde

Du vil lage en godt førsteinntrykk på alle som ser på profilen din, og en stor del av det er bildet du velger. Du bør velge et profesjonelt utseende i stedet for et uformelt bilde.

Du trenger ikke nødvendigvis å betale for et dyrt hodebilde, men det bør utvises forsiktighet når du velger riktige klær, bakgrunn, belysning osv. for ditt LinkedIn-profilbilde.

Skriv en god profilsammendrag

Din LinkedIn-profilsammendrag er en sjanse til å sette din beste fot frem, spesielt hvis du er interessert i nye jobbmuligheter. LinkedIn har en tegngrense for denne delen, og du ønsker å få mest mulig ut av den.

Selskapet anbefaler å skrive tre til fem korte avsnitt og la det være rikelig med hvit plass, slik at lesernes øyne ikke blir blanke når de lander på siden din.

Selskapet foreslår også å bruke korte, stramme setninger, unngå sjargong, skrive i første person og bruke nøkkelord.

Ikke vær redd for å injisere noe av personligheten din i profilsammendraget ditt for å gjøre det minneverdig, men hold unna alt som virker for uprofesjonelt eller kan være kontroversielt. Til slutt, sørg for at du korrekturleser denne delen nøye, slik du ville gjort et følgebrev for en jobbsøknad. Skrivefeil og slurvete skriving vil sende feil signal.

Forbedre og juster profilen din

I tillegg til et sammendrag, din LinkedIn-profil kan inneholde din arbeidserfaring, utdanning, ferdigheter, påtegninger og anbefalinger fra andre i nettverket ditt.

Profilen din hjelper deg med å bli funnet på LinkedIn fordi den inneholder søkbare nøkkelord i informasjonen du legger ut om deg selv.

Din profilen drar nytte av å inkludere relevante søkeord som søkemotorer og ansettelsesledere ser etter. Å inkludere disse moteordene i sammendraget ditt, interesser, tidligere stillingsbetegnelser og ferdigheter kan hjelpe deg med å skille deg ut.

Be om LinkedIn-anbefalinger

Anbefalinger er en annen fin måte å få LinkedIn-profilen din til å skille seg ut. Positive anbefalinger skrevet av tidligere arbeidsgivere, klienter eller kolleger kan vise en ansettelsesleder hva slags ansatt du er og hvilke styrker du har. Du har muligheten til å be om anbefalinger fra LinkedIn-forbindelsene dine.

Bruk LinkedIn-anbefalinger

Påtegninger er en rask og enkel måte for dine profesjonelle kontakter å hjelpe til med å vise andre brukere hvor ekspertisen din ligger.

Inkluder din LinkedIn-profiladresse på CV-en din

Inkluderer din LinkedIn-URL på CV-en gjør det enkelt for potensielle arbeidsgivere å besøke LinkedIn for å lære mer om deg og dine ferdigheter og kvalifikasjoner. LinkedIn vil tildele deg en URL med mindre du oppretter en egendefinert.

Til opprette en egendefinert URL :

 • Klikk på 'Meg'-ikonet øverst på LinkedIn-hjemmesiden din og velg 'Se profil' fra rullegardinmenyen.
 • Klikk 'Rediger offentlig profil og URL' på høyre side av siden.
 • Klikk 'Rediger din egendefinerte URL'.
 • Hvis mulig, prøv å bruke for- og etternavnet ditt. Hvis det er tatt, prøv en mellombokstav eller ditt fulle mellomnavn.

Sørg for at profilen din er oppdatert før du inkluderer en lenke til den på CV-en.

Sende meldinger og invitasjoner

Når du har registrert deg på LinkedIn og opprettet en profil, kan du begynne å bygge et nettverk av kontakter, inkludert personer du kobler deg til på en profesjonell basis, på utdanningsbasis eller basert på en annen felles interesse.

Send kontaktinvitasjoner til personer som oppfyller ett eller flere av disse målene. Når du sender meldinger til folk innenfor eller utenfor nettverket ditt, hold det profesjonelt. Du vil øke svarprosenten hvis du holder meldingene dine på punkt.

Hvor stort bør nettverket ditt være?

Hvor mange mennesker trenger du i din LinkedIn nettverk for å gjøre det til et effektivt verktøy for jobbsøking og karrierenettverk? Det korte svaret er, det kommer an på. De riktige tilkoblingene er viktigere enn det faktiske antallet tilkoblinger du har. Ideelt sett vil du ha forbindelser som er relevante for din arbeidslinje, som potensielt kan føre deg til en jobbmulighet, eller som kan gi verdifulle råd.

Søke jobber på LinkedIn

Jobbsøkere kan søk og søk på jobber direkte på LinkedIn . I tillegg kan du se og kontakte LinkedIn-forbindelsene dine, som kanskje kan henvise deg til en jobb.

Målrettede søk som avanserte personer eller bedriftsfinnere kan skjerpe omfanget og hjelpe deg å finne akkurat det du leter etter. Du kan filtrere det avanserte søket etter sted, bransje, alumnistatus eller antall ansatte for å få mer konsise, spesifikke søkeresultater.

Søker etter firmaprofiler

LinkedIn bedriftsprofiler er en god måte å finne mer informasjon om selskaper du er interessert i. Du vil kunne se om du har noen forbindelser til selskapet, nyansettelser, forfremmelser, stillinger lagt ut, relaterte selskaper og bedriftsstatistikk.

Få et LinkedIn-merke

LinkedIn tilbyr en 'Public Profile Badge Builder' som lar deg lage lenker med et iøynefallende tilpasset merke for LinkedIn-profilen din. Dette merket gir en rask og enkel måte for brukere å flytte direkte fra nettstedet ditt, sosiale medier-kontoer eller elektroniske CV-er til LinkedIn-profilen din.

Disse merkene inkluderer profilbildet ditt, stillingstittelen og selskapet du jobber for. Bruk disse merkene på nettstedet ditt, bloggen, porteføljen eller nettbasert CV.

 1. Logg på LinkedIn og klikk på 'Rediger offentlig profil og URL' under profilbildet ditt.
 2. På høyre side av skjermen er det alternativer for å redigere profilinnstillingene dine.
 3. Under den delen er 'Offentlig profilmerke'. Klikk på linken for å lage ditt egendefinerte merke.
 4. Følg instruksjonene i 'Public Profile Badge Builder' for å kopiere og lime inn HTML-kodene i bloggen din, nett-CV eller nettsiden din.
 5. Det er to merkestiler å velge mellom, og koden vil inkludere en lenke til din offentlige LinkedIn-profil.
 6. Forhåndsvis endringene dine, hvis mulig, før du gjør noen permanente endringer som er offentliggjort.

Flere tips for bruk av LinkedIn

Etter å ha lest denne artikkelen og de relaterte koblingene, har du forhåpentligvis et solid grep om hvordan du bruker LinkedIn effektivt. Nedenfor er noen flere tips for bruk av siden.

Hold LinkedIn-profilen din oppdatert

Jo mer komplett LinkedIn-profilen din er, jo større er sjansene dine for å bli funnet og kontaktet. Bruk din LinkedIn-profil som en CV og gi potensielle arbeidsgivere detaljert informasjon om dine ferdigheter og erfaring. Og pass på å tilpasse profilens unike URL for å gjøre det enklere å finne og øke synligheten.

Slik oppdaterer du LinkedIn-profilen din når du er arbeidsledig

Oppdaterer LinkedIn-profilen din for å gjenspeile at du er arbeidsledig kan skape et problem. Selv om du kan være arbeidsledig, må du fortsatt presentere deg selv i et positivt lys for potensielle arbeidsgivere og for nettverkskontakter.

Bruke LinkedIn Mobile App

De LinkedIn mobilapp funksjoner inkluderer søk og visning av profiler, inviterer nye forbindelser, tilgang til LinkedIn-svar og handlingsrettede nettverksoppdateringer. Du kan sende og motta meldinger, slå opp bruker- eller firmaprofiler og til og med laste opp CV-en din for å søke på ledige stillinger. Bruk appen til å fortsette jobbsøkingen din når du er på veien.

Unngå å bli lurt

LinkedIn har de samme utfordringene som andre nettsteder, så se opp for svindlere.

Artikkelkilder

 1. LinkedIn. ' Om LinkedIn .' Åpnet 14. april 2021.

 2. LinkedIn. ' LinkedIn Premium .' Åpnet 14. april 2021.

 3. LinkedIn. ' Hvordan lager jeg en god LinkedIn-profil? ' Åpnet 14. april 2021.