Gjenopptar

Hvordan (og når) du bruker en QR-kode på CV-en din

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Strekkoder

filo / Getty Images

Du finner QR-koder nesten overalt – i magasiner og aviser, på skilt og plakater, og til og med på reklametavler. Bedrifter bruker dem til å markedsføre sine produkter og tjenester og dirigerer forbrukere til nettsteder hvor de kan få mer informasjon.

Hva er en QR-kode?

En Quick Response (QR)-kode er et bilde laget av firkantede mønstre. QR-koder kan skannes, og mange smarttelefoner og nettbrett har QR-lesere innebygd i kameraene.

Når QR-koden skannes, sender den data til enheten din. Du kan for eksempel inkludere URL-en til nettstedet ditt eller LinkedIn-profilen din i en QR-kode for nettverkskontakter eller rekrutterere å vurdere.

QR-koder på CV

En trend er at arbeidssøkere inkluderer en QR-kode på CV-en eller visittkortene. Det er ikke nødvendig, selvfølgelig, men det kan være en måte å legge til en kulhetsfaktor på CV-en din og få CV-en et nytt blikk fra en ansettelsessjef.

Å ha en QR-kode på CV-en kan bidra til å skille seg fra konkurrentene.

I tillegg, hvis det er en bestemt nettdestinasjon du vil at ansettelsesledere skal besøke – som din nettportefølje — Det er en god måte å oppmuntre til besøk.

Grunner til å bruke en QR-kode på CV-en din

Her er mer om bruk av QR-koder på CV-en eller visittkort å skille seg ut fra mengden med en QR-kode på CV-en fra James Alexander, tidligere administrerende direktør, Vizibility, Inc.

  1. For å fange et øye: QR-koder er mye brukt på alt fra filmplakater til gatekjøkkenbrikker, men de er fortsatt relativt nye på CV. Det kan fungere i din favør, spesielt hvis du søker på en jobb med et stort antall søkere. QR-koden kan hjelpe deg med å tiltrekke ansettelseslederens oppmerksomhet, som er det avgjørende første trinnet for å bli ansatt.
  2. Botox for CV-en din: QR-koder har en klar kulhetsfaktor, og bruken av dem merker deg umiddelbart som teknologikyndig – som en som omfavner ny teknologi. Hvis du er en eldre jobbsøker, kan QR-koder hjelpe deg med å inokulere mot aldersdiskriminering ved å understreke at du er åpen for innovasjon.
  3. Hjelp ansettelsesledere med å finne den virkelige deg: QR-koder er en fin måte å lede ansettelsesledere til et nettsted som inneholder relevante lenker som viser frem tankeledelse, karriereprestasjoner, nettportefølje eller profilen din på profesjonelle nettsteder som LinkedIn .
  4. En ny måte å se bra ut på den lille skjermen: I disse dager kommer mer enn halvparten av alle nettsøk fra en mobilenhet. QR-koder er laget for å skannes med en mobil enhet, og det finnes gratis og rimelige tjenester som kan gjøre deg i stand til raskt og enkelt å bygge en mobil miniside for å vise frem dine talenter og prestasjoner. QR-koder kan tjene som en inngangsport til ditt mobiloptimaliserte nettsted.
  5. Sjekk ut hvem som sjekker deg ut: Med de riktige administrative verktøyene kan du motta tekst- eller e-postvarsler for å overvåke skanninger utført på din personlige QR-kode, inkludert antall skanninger og geografiske opprinnelsespunkter. Det kan hjelpe deg med å måle interessen for CV-en din. I tillegg, når en bruker skanner en QR-kode, lagres URL-en på brukerens mobile enhet, noe som kan være en ekstra fordel.

Grunner til ikke å legge til en QR-kode i CV-en din

Det er mange fordeler ved å bruke en QR-kode. Det er også noen ulemper. For det første kan det hende at mange ansettelsesledere ikke er utstyrt for å håndtere å lese QR-koden. I så fall blir det bortkastet verdifull eiendom på CV-en din.

Ansettelsessjefen ønsker ikke å lete etter detaljene. Ansettelsesledere kan forvente å få CV-en din til å gi all informasjonen de trenger om arbeidserfaringen din, og de kan føle seg frustrerte over behovet for å bruke QR-koden for å lære hele jobbhistorikken din.

Hvordan hjelper en QR-kode ditt kandidatur? Tenk gjennom hvilken informasjon du vil ha ved destinasjonen for QR-koden din. Hva tilbyr LinkedIn-profilen din som CV-en din ikke gjør? Kan du inkludere den informasjonen i CV-en eller følgebrevet ditt?

Uansett hvilken destinasjon du bruker for QR-koden din, sørg for at den gir profesjonell informasjon som vil fremme jobbsøkingskampanjen din. Hvis folk tar seg tid til å skanne QR-koden din bare for å havne på et nettsted fullt av skrivefeil og formateringsfeil, hjelper det ikke på kandidaturet ditt.

Før du investerer tid i å lage en QR-kode, spør deg selv om det vil være fordelaktig å ha den på CV-en din, og vurder hvordan personene som ser på CV-en din – ansetter ledere og intervjuere – sannsynligvis vil reagere på den (dette kan variere avhengig av på din bransje).

Artikkelkilder

  1. Kapersky. ' Hva er en QR-kode og hvordan skanner jeg en ? Åpnet 3. desember 2020.