Jobbintervjuer

Hvordan bruke Skype for videojobbintervjuer

Forretningsmann som jobber på kontoret

••• Ariel Skelley / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

For å effektivisere jobbintervjuprosess og for å spare på intervjukostnadene, tyr bedrifter til datamaskinene sine i stedet for telefoner og kontorer for å gjennomføre intervjuer.

Skype, en nettbasert telefon- og videotjeneste, er en populær måte å utføre langdistanse eller til og med internasjonalt videointervjuer .

Fordeler med å bruke Skype for intervjuer

Noen ganger bruker bedrifter Skype for første runde intervjuer (ligner på a telefonintervju ). Andre ganger vil hele intervjuprosessen være online og bedrifter vil bruke Skype til andre runde eller tredje runde intervjuer.

For jobbkandidater er det praktiske med å intervjue hjemmefra en stor bonus. Det kan spare deg for både reisetid og penger. Hvis du forbereder deg til et Skype-intervju på forhånd, kan det også være mindre stressende enn å intervjue personlig.

1:06

Se nå: 7 tips for et profesjonelt Skype-intervju

Tips for forberedelse til et Skype-intervju

Det er noen få trinn du må ta før Skype-intervjuet ditt for å være forberedt:

 • Last ned programvaren minst noen dager før intervjuet. Selv om det er Skype-plattformer som koster penger, er det vanligvis gratis å videochatte med andre Skype-brukere.
 • Lag et profesjonelt brukernavn. Med Skype kan folk søke etter deg med for- og etternavn. Pass på at du ikke bruker uprofesjonelle kallenavn i Skype-navnet ditt. Det beste alternativet er å bruke ditt fornavn og etternavn, fornavn og etternavn, eller en lignende variant.
 • Ta en prøvesamtale eller to med venner eller familie. Sørg for at du enkelt kan ringe og svare på et anrop. Sjekk at mikrofonen og kameraet fungerer. Øv deg på å bli komfortabel med å se på kameraet over lengre perioder.
 • Juster belysningen. Pass på at du har nok belysning for å unngå tunge skygger. Pass imidlertid på at belysningen ikke er for sterk heller fordi det kan vaske deg ut eller til og med blinde intervjueren. Du kan finne ut belysningsproblemer under ditt praksisintervju.
 • Sjekk bakgrunnen. Mens du er i fokus for Skype-videoen, husk at intervjueren også vil se hva som er bak deg. Før intervjuet, velg bakteppet ditt. Velg en bar vegg for å sikre at det ikke er distraksjoner eller fargesammenstøt med antrekket ditt. Det kan også være lurt å dra nytte av en Skype-funksjon kalt bakgrunnsuskarphet . Du kan slå den på i innstillingene dine. Det vil uskarpe bakgrunnen din slik at hovedfokuset er ansiktet ditt.
 • Sjekk lyden. Under treningssamtalen din, sjekk at lyden din fungerer som den skal. Hvis du trenger å være i et offentlig rom, finn det roligste området og sørg for å bruke hodesett for å blokkere bakgrunnsstøy. Hjemme vil du også ønske å være på et rolig sted, langt unna sirener, kjøkkenlyder, bjeffende kjæledyr og så videre.
 • Test alt igjen en time eller to før intervjuet. Sørg for at mikrofonen og kameraet fungerer for å sikre at alt er i orden.
 • Prep i tradisjonell forstand også. Gjør den slags forberedelse du ville gjort for ethvert intervju. Se gjennom CV-en og følgebrevet ditt, øv deg på å svare vanlige intervjuspørsmål på forhånd, og undersøke selskapet .
 • Vet hvem som kontakter hvem. Før intervjuet, sørg for at du vet om du skal nå ut til intervjueren eller omvendt. Hvis du skal ta kontakt, spør etter Skype-navnet deres på forhånd. Før intervjuet, finn personen på Skype og legg ham eller henne til i kontaktlisten din. Dette vil gjøre det lettere å kontakte dem hvis du blir bedt om det.

Gjør deg klar til intervju

Kle deg for å imponere

Bare fordi du intervjuer i en uformell setting betyr ikke det at du er antrekk bør matche omgivelsene dine. Bruk det du ville ha på deg til ethvert personlig intervju. Dette vil hjelpe deg å føle deg mer selvsikker også. Kle deg på en måte som reflekterer både din personlighet og stillingen du intervjuer for. Bare pass på spesifikke farger , for eksempel røde og varme farger, som kan være for lyse for kameraet. Gale mønstre kan også kollidere med kameraet. Hold deg til faste stoffer.

Sett ditt beste ansikt frem

Igjen, behandle Skype-intervjuet som ethvert personlig intervju når det kommer til utseendet ditt. For kvinner er det greit å ha på seg litt mer sminke enn du ville gjort i et personlig intervju, siden det ser profesjonelt ut på kamera. Bruk mengden som får deg til å føle deg trygg. Du kan ha på deg smykker , men pass på at den ikke er for prangende eller distraherende (unngå for eksempel støyende øredobber). For både menn og kvinner, sørg for at du håret er velstelt .

Ta med notater, papir og en penn

Det er nyttig å ha noen korte punktpunkter foran deg om hva du vil fremheve under intervjuet. Noen ganger kan samtaler gå i uventede retninger, og det kan være lett å glemme samtalene dine. På denne måten kan du skanne notatene dine uten å miste direkte kontakt med intervjueren. Sørg imidlertid for å øve på å svare på intervjuspørsmål på forhånd, slik at du ikke stirrer ned på papiret ditt. Husk at øyekontakt er viktig.

Behold en blankt papir og en penn hendig for å notere ned alt du vil kommentere senere i samtalen.

Tips for et vellykket Skype-intervju

Det er også ting du kan gjøre under Skype-intervjuet for å sikre at du ser polert og profesjonell ut:

Avslutt dine andre applikasjoner

En annen måte å fokusere på er å gå ut av andre programmer på datamaskinen. Du vil ikke at noen popup-vinduer skal distrahere deg under intervjuet. Som med ethvert intervju, vil du sørge for at telefonen din også er på lydløs. Nå er ikke tiden for å få varsler om e-poster eller innlegg på sosiale medier eller å få telefonen til å surre med en tekstmelding eller et anrop.

Smil og fokus

På mange måter er et Skype-intervju akkurat som ethvert annet intervju. For eksempel, om du intervjuer personlig eller via Skype, husk å smile!

Å smile vil sikre at du ser engasjert og entusiastisk ut til stillingen du intervjuer for. Husk å fokusere øynene på kameraet – ikke på personens ansikt – for å få det til å se ut som om du har direkte øyekontakt. Å skanne rommet eller se for mye bort fra kameraet kan få deg til å virke upålitelig eller likegyldig. Intervjueren fortjener din fulle oppmerksomhet, så vær fokusert og vennlig. Å smile kan også hjelpe deg å holde deg rolig.

Du kan også ha et glass vann tilgjengelig i tilfelle halsen din blir tørr. Ikke hold den for nær datamaskinen din – du vil ikke søle og ha en teknisk feil!

Unngå avbrudd

Hvis du bor sammen med andre mennesker og gjør intervjuet i hjemmet ditt, fortell alle du bor med at de ikke skal avbryte deg under intervjuet. Prøv å holde kjæledyr innesperret i et annet rom også.

Ikke få panikk hvis teknologien svikter

Med hvilken som helst teknologi er det sjansen for en feil. Når du starter intervjuet, vil du kanskje sørge for at personen kan se og høre deg. Hvis noe går galt under intervjuet, ikke få panikk. Forbli rolig og vennlig. Du kan foreslå å legge på og prøve videosamtalen på nytt. Sørg for at du har personens e-postadresse eller telefonnummer, slik at du kan kontakte dem i tilfelle dere mister hverandre fullstendig.

Riktig kroppsspråk er nøkkelen

Du vil ikke at intervjueren skal anta at skjermen hans eller hennes har frosset på noe tidspunkt under intervjuet. Sørg derfor for at din kroppsspråk uttrykker at du er forlovet:

 • Mens den andre parten snakker, nikk subtilt med hodet for å uttrykke din forståelse eller enighet.
 • Og mens du snakker, len deg fremover og bruk subtile håndbevegelser for å gi entusiasme til det du sier. Men ikke overdriv.
 • For å unngå å se uskarp ut på skjermen, ikke gjør noen dramatiske håndbevegelser eller nikk for raskt.
 • Pass også på å sitte rett. Dette vil ikke bare få deg til å se mer profesjonell ut, men det vil også hjelpe deg å føle deg mer selvsikker.

Viktige takeaways

 • PRAKSIS FØR HÅND: På den måten kan du redusere sannsynligheten for et teknologiproblem.
 • PROSJEKTTILTILIT: Sørg for å få øyekontakt med kameraet, smil og opptre profesjonelt og selvsikkert gjennom hele intervjuet. Bruk et intervjuantrekk, ikke kausale klær.
 • HUSK, DETTE ER ET INTERVJU: Selv om formatet kan være annerledes, er intervjuere mest interessert i svarene på spørsmålene deres. Øv deg på å svare på vanlige intervjuspørsmål og ha egne spørsmål forberedt også.