Jobbsøking

Slik bruker du alumninettverket ditt

Milwaukee School of Engineering Alumni Partnership Center

••• Raymond Boyd / Getty Images

Spør en karriereekspert om den mest effektive jobbsøkingsstrategien, og du vil universelt høre svaret: ' nettverk .' Den kanskje mest verdifulle nettverksressursen for høyskolestudenter er alumni-organet fra skolen deres. Her er noen av de beste måtene å få kontakt med alumni og dra nytte av denne kraftige ressursen.

Hva er et høyskolealumninettverk?

Et høyskolealumninettverk tilbyr en måte for høyskolekandidater å holde kontakten. Alumninettverk fungerer som en sammenslutning av tidligere studenter fra et universitet, brorskap/sororitet, klubb eller region. Ofte vedlikeholdt av høgskolens karrieretjenester eller kontor for alumnisaker, inneholder alumninettverket informasjon om hver kandidats karriere, bosted og kontaktinformasjon.

Alumni kan få tilgang til nettverket for å be om karriereinformasjon eller råd om jobbsøk fra andre alumner. Høyskolealumninettverk er en utmerket måte å knytte kontakter på sitt felt eller for å få hjelp til å starte på et nytt karrierevei .

En høyskoles karrieretjenester eller kontor for alumnisaker kan også holde arrangementer for medlemmer av nettverket slik at nyutdannede kan nettverke personlig. De organiserer sosiale sammenkomster, sender ut nyhetsbrev, gjennomfører pengeinnsamlinger og skaper et mulighetsvindu for nettverksbygging og forretningsrelasjoner.

Omvendt er alumninettverk også tilgjengelig som en veiledningskatalog for nåværende studenter. Mange skoler tillater studenter, eller de som leter etter råd fra en profesjonell kan kontakte alumni gjennom en portal for å få innsikt i postgraduate liv eller karriereråd.

Slik trykker du på College Alumni Connections

Ta kontakt med karrieretjenestene og/eller kontoret for alumnisaker for høgskolen din og spør om enhver database med alumnifrivillige. Nevn at du ønsker å kontakte dem for informasjon og råd om din karriere eller jobbsøking. Normalt kan du søke etter kontakter etter geografisk område og karrierefelt.

Flere måter å engasjere seg med alumni

  • Delta på høgskolearrangementer: En annen fin måte å få kontakt med alumni på er gjennom arrangementer sponset av karrierekontoret, alumnikontoret eller regionale alumniklubber for høgskolen din. Noen arrangementer vil ha et åpenbart karriererelatert tema som hastighet nettverk eller karrierepaneler. Andre programmer som galleri- eller museumsbesøk, forelesninger eller sosiale sammenkomster vil også gi en komfortabel mulighet til å møte alumni mens de forfølger en felles interesse. Arrangementer vil bli tilbudt på campus så vel som i forskjellige byer med betydelige alumnipopulasjoner. Sjekk nettsidene til karrierekontoret, alumnikontoret og lokale alumniklubber for ideer.
  • Gjør spørsmålene klare: Forbered spørsmål slik at du er klar til å engasjere alumni på arrangementer. Lag en kort introduksjon som vil gi alumni et sammendrag av noen av dine viktigste eiendeler, interesser og ambisjoner. Ta med CV til karrierefokuserte arrangementer og en visittkort med referanse til din LinkedIn-adresse eller et nettsted med din bakgrunnsinformasjon for andre typer arrangementer.
  • Planlegg informasjonsmøter: Prøv å planlegge noen informasjonskonsultasjoner med alumni på arbeidsplassen deres som en oppfølging av interaksjonene dine ved arrangementer. Du kan enten gjøre dette på programmet eller etterpå via e-post hvis du har sikret visittkort. E-posten din vil inneholde språk som 'Jeg likte virkelig å møte deg i galleriets resepsjon. Arbeidet ditt med markedsføring hørtes ganske spennende ut. Kan det være mulig for oss å møtes for en informasjonskonsultasjon slik at jeg kan få en mer fullstendig forståelse av hva som kreves for å bygge en karriere innen feltet?'
  • Bruk LinkedIn: Sørg for at du blir med i noen LinkedIn-grupper for høgskolen din. Skriv meldinger som understreker at du er stipendiat alun med stor interesse for sitt felt. Sørg for at din profilen er ferdig utviklet og deretter nå ut til alumni i målfeltene og prøve å planlegge noen informasjonsmøter eller telefonkonsultasjoner.
  • Bruk sosiale medier: Sosiale medier gir gode muligheter for å komme i kontakt med alumner. Du har sannsynligvis noen Facebook-venner fra høgskolen din som jobber i et interessefelt eller som kjenner noen som kan være av verdi for deg. Se gjennom vennelisten din og send melding til noen som kan være et godt prospekt eller legg ut en statusoppdatering som 'Jeg utforsker karrieremuligheter innen teknologirådgivning og vil gjerne snakke med deg hvis du har innsikt i feltet. Jeg vil også gjerne ha introduksjoner til noen av kontaktene dine som jobber i feltet for en informativ konsultasjon.'

Hvis du følger noen av disse forslagene, vil du oppdage at alumninettverk kan være en viktig komponent i den samlede jobbsøkingskampanjen din. Forhåpentligvis, når du er i en posisjon til å hjelpe, vil du gi tilbake tjenesten og hjelpe andre medlemmer av høyskolesamfunnet ditt.