Menneskelige Ressurser

Hvordan gå i tale

9 tips om å gå foran med et godt eksempel

En leder som deltar med teamet deres

•••

Lane Oatey/GettyImages

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hvis du jobber i en organisasjon, har du hørt denne klagen gjentatte ganger. Ledere og ledere sier at de ønsker å fremme endring og fremme kontinuerlig forbedring, men handlingene deres stemmer ikke overens med ordene deres. Ledere mislykkes totalt i å snakke, noe som betyr at de gir leppeservice til det de sier de vil se, men ansatte ser ikke engasjerte handlinger som samsvarer med ordene.

Ledernes oppfordringer til ansatte lyder feil når deres påfølgende handlinger motsier deres ord. En administrerende direktør spurte en gang en konsulent: Hvorfor gjør de det jeg gjør og ikke det jeg ber dem om å gjøre? En annen spurte: Må jeg også bytte? Dette er skumle spørsmål som kommer fra ledere som trenger å demonstrere at de går for å oppnå troverdighet hos ansatte.

Kraften til en organisasjons ledere i å skape organisasjonens verdier , miljø, kultur , og handlinger er umålelige. Vil du vite hvordan du skal snakke for å muliggjøre organisatoriske endringer og forbedringer?

Vil du ta makten fra den ofte gjentatte klagen fra ansatte om at ledere ikke snakker? Start her for å lære hvordan du snakker. Eller bruk disse ideene for å hjelpe organisasjonens ledere og ledere til å gå sine egne veier. Det er den korteste reisen for å styrke endring og arbeidsmiljøet de ønsker.

Tips om hvordan du kan snakke

Det viktigste tipset kommer først. Hvis du gjør denne første handlingen godt, vil resten følge mer naturlig. Hvis ideene du fremmer er kongruente med dine kjernetro og verdier , vil disse handlingene også komme lett.

Så start med en dyp forståelse av hvorfor du ønsker å se endringen eller forbedringen og hvilken endring eller forbedring du ønsker å se. Sørg for at det stemmer overens med det du tror på. Deretter må du forstå og følge disse retningslinjene.

Modeller oppførselen du ønsker å se fra andre

Det er ikke noe mer kraftfullt for ansatte enn å observere de store sjefene gjøre handlingene eller oppførselen de ber om fra andre. Som Mahatma Gandhi sa, Bli den forandringen du ønsker å se i verden.' Og, det vil skje.

Hvis du lager en regel eller utformer en prosess, følg den

Inntil du bestemmer deg for å endre det, følg reglene du har utviklet for å følge. Ta de nødvendige trinnene på hvert trinn i prosessen. Hvorfor vil ansatte følge reglene hvis regelmakerne ikke gjør det?

Oppfør deg som om du er en del av teamet

Grav inn og gjør faktisk arbeid også. Folk vil sette pris på at du er personlig kunnskapsrik om innsatsen som trengs for å få arbeidet gjort. De vil stole på ditt lederskap fordi du har gjennomgått deres erfaring.

Samarbeid om å nå mål

Hjelp folk med å nå målene som er viktige for dem, så vel som målene som er viktige for deg. Sørg for at det er noe for hver enkelt av dere som vil følge av innsatsen og arbeidet.

Gjør det du sier du skal gjøre

Ikke kom med forhastede løfter du ikke kan holde. Folk ønsker å stole på deg og ditt lederskap.

Bygg forpliktelse til organisasjonens store mål

Du har et stort, overordnet mål, ikke sant? Annet enn å tjene penger, hvorfor eksisterer organisasjonen din?

Bruk alle kommunikasjonsverktøy

Bruk alle mulige kommunikasjonsverktøy for å bygge engasjement og støtte for det store målet, organisasjonens verdier og kulturen du ønsker å skape. Dette inkluderer det du diskuterer på møter, i bedriftsbloggen din, på intranettet ditt, i sosiale medier , og så videre.

Bruk strategiske samtaler

Hold strategiske samtaler med folk, slik at folk er tydelige på forventninger og retning. Gerard Kleisterlee, Philips tidligere president, holdt det han kalte strategiske samtaler med så mange grupper han kan. For å bygge intern tillit, stimulere samarbeid på tvers av landegrensene og få fart på nye produkter til markedet, sponset Kleisterlee det han kalte strategiske samtaler, dialoger som sentrerer rundt et fokusert sett med temaer som Kleisterlee tror vil definere Philips' fremtid.

Spør seniorledere om å politie seg selv

Seniorledere må gi tilbakemelding til hverandre når de ikke klarer å snakke. Det er ikke opp til andre nivås ledere og andre ansatte å påpeke inkonsekvenser. ( Å konfrontere en leder krever mot , fakta og en bred forståelse av organisasjonen.) Seniorledere må stå til ansvar overfor hverandre for egen atferd.

I 1513, skrev Machiavelli, Det er ingenting vanskeligere å planlegge, mer tvilsomt om suksess, og heller ikke farligere å administrere enn etableringen av et nytt system. For initiativtakeren har fiendskap til alle som vil tjene på å bevare det gamle systemet og bare lunkne forsvarere hos dem som vil tjene på det nye.

Gitt disse tankene fra Machiavelli – sant i århundrer – gi lederskap og sponsing gjennom å gå foredraget ditt. Inkorporer disse tipsene og atferden for å sikre suksess for organisasjonen din. Gå snakken.

Artikkelkilder

  1. Rask selskap. Wylie, Ian. ' Kan Philips lære å gå ?' Åpnet 31. januar 2020.