Menneskelige Ressurser

Hvordan velkommen og ombord en ny ansatt vellykket

Forretningsfolk applauderer på møtet for å ønske en ny ansatt velkommen

•••

Fuse / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hva er involvert i å ønske en ny ansatt velkommen?

Innbydende a ny ansatt er mer enn å lage en selskapskunngjøring og et sjefsoppdrag. Å ønske en ny medarbeider velkommen, for å gi den nye medarbeideren den beste muligheten til å integrere seg med suksess i din bedrift, krever en rekke trinn som starter etter jobbtilbud er akseptert.

Integrasjon og beholde din nye medarbeider start under ansettelsesprosessen , og de forsterkes også når den nyansatte begynner i den nye jobben. Du har mye på spill i hvordan du ønsker din nye medarbeider velkommen. Disse anbefalingene vil hjelpe deg å få det riktig.

Disse innbydende trinnene for den nye ansatte fortsetter rett inn i hans eller hennes ansettelse. Hvis du gjør disse velkomst- og introduksjonstrinnene godt, vil du skape en vellykket ny medarbeider. Her er hvordan du får dette til.

Velkomsttrinn for nye ansatte

Hvis du følger disse anbefalte trinnene, er den nye medarbeideren klar for suksess. Det er også mest sannsynlig at du oppnår den ansattes lojalitet og dermed beholde dem.

Før startdatoen for ny ansatt

 • Ta kontakt med den nyansatte kort tid etter at han eller hun signerer og returnerer din jobbtilbud . Hensikten med notatet eller telefonsamtalen er å uttrykke din begeistring over at den nye medarbeideren har sluttet seg til teamet ditt. Denne samtalen gjøres best av rekrutteringsansvarlig , den ansatte som den nyansatte skal rapportere til. Sett opp forventningen om at den nyansatte skal høre fra deg regelmessig i løpet av de normale to-fire ukene før startdagen.
 • Sende informasjon om fordeler og ansatthåndbok tidlig slik at den nyansatte kan gjennomgå dem i ro og mak og komme til den første dagen med spørsmål. Du kan også dele andre dokumenter som er relevante for virksomheten din. Hvis disse er online, gi den ansatte en lenke og tidlig tilgang. Disse handlingene bidrar til tilliten du etablerer med den nyansatte.
 • Hvis organisasjonen din har en nettbasert wiki eller et annet intranett, gi den nye ansatte tidlig tilgang. Dette er spesielt viktig hvis du har en online personalkatalog med bilder av ansatte. Din nye medarbeider vil føle at han eller hun blir tidlig kjent med kollegaer. Hvis du mangler et fotoalbum på nettet, bør du vurdere å sette opp en oppslagstavle for ansatte i hver avdeling med ansattes bilder og annen informasjon om virksomheten og ansatte. Eller gjør begge deler.
 • Send et offisielt velkomstbrev fra Human Resources. Dette velkomstbrev for den nye ansatte skal inneholde en bekreftelse på slike elementer som startdato, starttidspunkt, kleskode på jobben , hvor du skal dra, timeplanen for den første dagen og andre detaljer som den nye medarbeideren trenger å vite.
 • Tildel den nye medarbeideren en mentor , en mer erfaren ansatt uten rapporteringsforhold til den nye ansatte. Mentoren bør ringe den nyansatte for å bli kjent med ham eller henne før startdatoen.

Hva du skal gjøre i løpet av de siste dagene før du ønsker den nye medarbeideren velkommen

 • Forbered deg på den ansattes første dag ved å ha alt klart til hans eller hennes ankomst. En tidligere artikkel understreker de ti beste måtene å slå av en ny ansatt. Mange av dem har å gjøre med organisasjonens manglende forberedelse til å ønske den nye medarbeideren velkommen fra dag én. Disse elementene virker så enkle. For eksempel, ikke be en ansatt om å starte i løpet av en uke når hans eller hennes nye sjef er ute av byen. Ikke planlegg en ny ansatt uten å forberede arbeidsområdet deres. Vis respekt for den nye medarbeideren .
 • Utvikle en sjekkliste for forberedelse av nye ansatte som inkluderer tildeling av en datamaskin eller bærbar datamaskin, installering av nødvendige programmer, klargjøring av et skrivebord og avlukke eller kontor, gi e-posttilgang og en e-postkonto, og så videre. Hvert kontor trenger en liste og en ansatt tildelt for å få tingene til å skje før den nye medarbeideren begynner å jobbe på sin nye jobb.
 • Dekorer den nyansattes kontorområde med velkomstskilt, blomster og snacks. La quirkiness av dine ansatte og arbeidskultur skinner gjennom i varene som du gir for å ønske den nye ansatte velkommen. Firmabytte blir også satt pris på. Et krus med firmalogo og andre gjenstander som ønsker den nyansatte velkommen vil få ham eller henne til å føle seg raskt hjemme.

Hva du skal gjøre for å ønske den nye medarbeideren velkommen på dag én

 • Sørg for at den første dags timeplanen er full av møte mennesker og onboarding-aktiviteter . Planlegg en god del av morgenen med den nyansattes sjef og mentor. Dette er siste sjanse til å gjøre et positivt inntrykk på din nye medarbeider. Ikke la dagen gå til spille og ikke inneholde annet enn papirarbeid og HR-møter. Dagen er for å knytte bånd til sjefen, mentoren og kolleger, ikke om å fylle ut skjemaer.
 • Utarbeid en onboarding-plan på forhånd som er tilpasset behovene til avdelingen og den nyansatte. Sørg for at onboarding-planen bare fyller en del av hver dag, slik at den nye medarbeideren kan føle seg produktiv umiddelbart i sin nye jobb. For eksempel krevde ett selskap at den ansattes leder satt sammen en 120-dagers onboarding-plan som ga noe nytt for den ansatte å lære hver dag. Den ansattes sjef og mentor var ansvarlige for å lage, dele og overvåke onboarding-planen.
 • Sørg for at den nye ansatte møter med personalet på den første dagen slik at han eller hun kan stille spørsmål om fordeler, retningslinjer og kompensasjon. HR samarbeider med leder og mentor for å fortelle den nyansatte hva han eller hun trenger å vite og for å introdusere kulturen og organisasjonens forventninger til ansatte. Dette er også en mulighet til å begynne å kommunisere verdien av din omfattende fordelspakke .
 • Planlegg lunsj den første dagen med den nyansattes kolleger og sett opp en tidsplan for å sikre at han eller hun har en kollega som de kan spise sammen med hver dag i den første uken. Den nyansattes sjef og mentor bør også delta på denne lunsjen. Målet er at den nyansatte skal få muligheten til å møte mange nye medarbeidere fra hele organisasjonen slik at de føler seg velkommen og en del av sin nye arbeidsplass.

Bunnlinjen

Inntrykkene den nyansatte gjør seg i løpet av de første dagene og onboardingsperioden vil ha en enorm innvirkning på den nyansattes opplevelse av din organisasjon. Det er vel verdt din tid og oppmerksomhet å gjøre den nye ansattes velkomst positiv, bekreftende og spennende.