Jobbsøking

Hvordan og hvorfor undersøke et selskap

Kvinne med laptop

••• Marc Romanelli / Photolibrary / Getty Images

Hvorfor bruke tid på firmaundersøkelser når du søker jobb? Det er flere gode grunner til at det er verdt å undersøke selskaper, som alle er viktige for en vellykket jobbsøking.

Grunner til forskningsselskaper

Først av alt, å bruke litt tid på å lete etter og hos arbeidsgivere vil gi deg en ide om hvilke selskaper som er i dine bransjer og valgfelt. Du vil også kunne finne ut hvilke selskaper som ansetter og hvilke typer ledige stillinger de har tilgjengelig.

Hvis du søker på en stilling, vil du det finn ut alt du kan om selskapet før du setter deg ned for et intervju . Å vite mer om selskapet vil få deg til å føle deg mer komfortabel, og du vil være i stand til det stille spørsmål som viser at du virkelig er interessert i jobben .

Også, etter all din forskning, vil du være en godt forberedt kandidat til stillingen. Å vite detaljer om selskapets mål, oppdrag, produkter, retningslinjer og bedriftskultur vil imponere ansettelsessjefen din store interesse for stillingen, og din evne til å assimilere raskt inn i en produktiv rolle.

Fokuser på din bransje - eller ditt interesseområde og kompetanse

Bruk noe av din verdifulle tid på å undersøke behovene og fordelene til organisasjoner i din bransje som ser ut til å tilby mye mer enn de andre. Trenger de spesifikt folk innen ditt felt? Eller generaliserer de til, som de sier, 'cherry pick the workforce'.

Hvis du kan, snakk med folk som jobber i et selskap for å finne ut om det er et sted du vil jobbe og om de vil sette pris på dine spesielle ferdigheter. Du vil ikke finne deg selv velkommen en dag og deretter permittert seks måneder senere.

Det er også nyttig å lære mer om selskapets historie, finansiell stabilitet, produkter og tjenester, personell og kanskje noen informasjon om bedriftskulturen for å se hvordan du vil passe inn hvis du blir ansatt. De fleste bedrifter, store og små, har nettsider der de viser frem karrieremuligheter og selskapets misjon.

Bruk tilkoblingene dine

Hvis du har en forbindelse som hjelper deg med å finne innsideinformasjon, bruk den. Kjenner du noen som jobber der? Spør dem hvordan bedriftskulturen er, og hvor nøyaktig og oppdatert informasjonen på nettsiden deres er. Hvis du er en høyskoleutdannet, spør din Karrierekontor hvis de kan gi deg en liste over alumner som jobber i målbedriften din. Deretter ring eller send e-post til disse alumniene å be om innsikt, råd og hjelp.

Bruk kataloger som vil hjelpe deg med å finne disse selskapene

Du kan søke Hoover er online etter firmanavn eller nøkkelord. . Supersider lar deg søke etter bedriftsnavn, kategori eller plassering. Hvelv er et nettsted som tilbyr jobbsøkere en grundig titt innenfor noen av de hotteste bransjene. De gir også karriererådgivning, sammen med bedrifts- og bransjeprofiler.

Hvis du er interessert i store bedrifter, kan du bla gjennom Fortune 500 toppbedriftsliste. Ta deretter en titt på øyeblikksbildet for bedriftsdetaljer, inntekter og kontaktinformasjon. Fortune gir lignende lister for 100 raskest voksende selskaper og 100 beste selskapene å jobbe for .

Vil du bli med på intervjuet?

Forbereder til intervju er absolutt en avgjørende grunn til å forske på arbeidsgivere. Du vil gjerne vite så mye om din potensielle arbeidsgiver som mulig, slik at du kan starte intervjuet på godt grunnlag.

Standard intervjuspørsmål er 'Hva vet du om oss?' og 'Hvorfor vil du jobbe her?' Forskning vil gjøre deg i stand til å ha et informert, detaljert svar – og stille de riktige spørsmålene, husk at et intervju er en dialog. Det er like viktig for deg å sikre at jobben passer godt som for arbeidsgiveren.

Les alt og alt du kan om din målbedrift . Bruk Google til å finne arbeidsgiverens nettside og sjekke bedriftens profiler på sosiale medier. Gå deretter gjennom nettstedene for å se hva selskapet sier om seg selv.

Mange ganger finner du artikler eller lenker om nye produkter eller teknologier der selskapet er nevnt. Det er et bra sted å utforske for mer dyptgående forskning. Ta deretter en titt på hva resten av verden sier. Vault Reports er en god ressurs for å finne spesifikk, detaljert informasjon om en bestemt arbeidsgiver.

Å bruke litt ekstra tid på å undersøke selskapet før du søker og intervju kan utgjøre forskjellen mellom bli lagt merke til av drømmeselskapet ditt eller bli forbigått.