Menneskelige Ressurser

Hvordan vinne venner og påvirke folk på jobben

Du må vise genuin interesse og rose kollegaer ærlig

Du kan lære å vinne venner og påvirke folk på jobben ved å bruke disse tre strategiene.

•••

Ariel Skelley/Getty Images

Du har kanskje hørt om Dale Carnegies bok , Hvordan vinne venner og påvirke mennesker . Det er noen svært verdifulle prinsipper i denne boken som handler om å utvikle relasjoner med mennesker. Selv om vennskap ikke er nødvendig for kontoret, blir det et bedre sted å jobbe hvis folk kan komme overens.

Tre av Carnegies prinsipper om å vinne venner og påvirke mennesker kan tilpasses arbeidsplassen. Disse prinsippene kan hjelpe deg med å utvikle fordelaktige relasjoner, og deretter bruke disse relasjonene til å påvirke folk på jobb.

Bli genuint interessert i andre mennesker

Vannkjøler chit-chat vil ikke hjelpe deg hvis fokuset alltid er på deg. Jeg gjorde dette, eller her er hva jeg tenker om det, er ofte hvordan folk snakker. Folk elsker å snakke om seg selv.

Men hvis du kan endre den interessen og bli genuint interessert i andre mennesker, vil du bli noen folk liker å snakke med, og du vil selektivt kunne påvirke folk i saker du synes er viktige.

Husk at du allerede vet alt som er å vite om deg, så ikke kast bort tiden din på å snakke om deg og ideene dine. Selv om det ikke er hensiktsmessig å bli for personlig på kontoret (spesielt med folk som du har makt over ansettelse/sann/evaluering), er det hensiktsmessig å snakke om deres eksterne interesser og bruke denne informasjonen til å bygge relasjoner.

For eksempel, Hei, Karen, jeg så at Dodgers vant i går kveld. Du må være begeistret! Selv om det er enkelt, er det ikke personlig, og det er ikke invasivt. Men det forteller Karen at du bryr deg nok til å kjenne favorittlaget hennes og at det er viktig nok for deg at du tok hensyn til gårsdagens kamp.

Du burde vet folks sivilstatus, hvor mange barn de har og de generelle helseplagene. Du trenger ikke grave inn i deres personlige virksomhet, men å gi en ansatt eller en kollega en liten, rimelig gave til babyens første bursdag vil vise bekymring.

Når John forteller deg at han er stresset fordi han har måttet flytte bestemoren sin til sykehjemmet, kan det vise at du bryr deg om han spør om bestemoren med noen måneders mellomrom.

Selv om ovennevnte er flotte for å bygge et forhold, bør du også fokusere på spesifikke arbeidsrelaterte oppgaver. Spør om familie, hobbyer eller andre interesser den ansatte har mens du følger opp prosjekter som du tildeler andre eller med personer som trenger å gi deg leveranser.

Når du spør om arbeidsrelaterte problemer, vær forsiktig i formuleringen din siden feil ord kan føre til feil inntrykk.

Gode ​​eksempler på uttrykt interesse

  • Jeg så at du fikk overrakt Jones-prosjektet. Gratulerer, du vil gjøre en fantastisk jobb. Hvordan går det?
  • Hei, har du bestemt deg for en leverandør for Jones-prosjektet? Jeg så også presentasjonene og lurte på hvilken du syntes passet best, for det vil jeg sannsynligvis trenge noe lignende senere i år.

Dårlige eksempler på uttrykt interesse

  • Har du alt under kontroll på Jone's-prosjektet?
  • Hvem er din leverandør for Jones-prosjektet?

I de første eksemplene viser du at du tror kollegaen din er en dyktig medarbeider. I den andre høres du ut som om du antar deres evne til å håndtere jobben.

Gratuler alltid folk for vel utførte jobber, og gi hjelp og sympati når det passer. Dette betyr ikke at du må ta over og gjøre ekstra arbeid – jobben din er fortsatt din og jobbene deres er fortsatt deres – men du vil fortelle folk at du er ledig.

Påvirk kollegene dine

Hvis du har en idé og er overbevist om at den bør implementeres, er den beste måten å gjøre det på å overbevise folk om at den var deres. Dette kan virke motstridende for å komme videre på arbeidsplassen, men det er en viktig måte å påvirke andre på.

Men hvilken fordel er det å la dine kolleger eller direkte rapporter tro at de har skapt dine fantastiske ideer? Hvis du prøver å påvirke folk på jobben, vil du at de skal ha det bra med seg selv, og det er ingen bedre måte enn å gratulere dem med en fantastisk idé.

Denne strategien kan være litt vanskelig, og du kan ikke bare si 'Jane tenkte på det.' Men hvis du er i et møte for å diskutere et prosjekt, kan du styre samtalen mot å gi kreditt. Her er et eksempel på en dialog.

Sjef: Vi har virkelig problemer med å få økonomiteamet til å få de riktige anslagene, slik at vi kan sende inn anslagene for antall ansatte for neste år.

Du: Å jobbe med økonomi er tøft. Som du sa i går, er Kevin nøkkelpersonen for kontakt innen finans. Kanskje vi burde sette opp et møte med ham. Hvis vi kan få ham på vår side, kan det være mulig å få hele økonomiteamet til å jobbe med dette.

Påstanden din skal ikke være en fullstendig oppspinn. Sjefen din har utvilsomt nevnt Kevin før - du bare minner dem på og presenterer ideen din. Sjefen vil føle seg dum hvis de sier nei til Kevin siden det var de som sa at han var nøkkelpersonen innen finans.

Resultatet er at i dette eksempelet ikke så mye handlet om å få ideen din implementert, men å skape bevissthet om en løsning samtidig som det virket som om ideen var sjefen din.

Begynn med ros og ærlig verdsettelse

Hvis du ikke setter pris på arbeidet andre har gjort, vil du fremstå som falsk, manipulerende og innbilsk.

Du kan vurdere å endre måten du tenker på andre. Å vise takknemlighet for det arbeidet andre gjør som gjør livet ditt enklere, vil bidra langt med å skape relasjoner på jobben som er fordelaktige.

For eksempel, personen som starter kaffekannen før du går inn, administratoren som holder kalenderen din rett, og personen som vedlikeholder klientdatabasen, gjør alle jobber som gjør jobben din betydelig enklere.

Dette gjelder også vaktmesteren som vasker og lagerfører badet, kokkene i bedriftens kafeteria og lønnsavdelingen som sørger for at du får betalt i tide og nøyaktig hver eneste lønnsperiode.

Mange mennesker stopper ikke opp og tenker på disse menneskene, og som sådan setter de ikke pris på dem. Start med å si takk til vaktmesteren hver gang du ser henne. Gjør et poeng å bruke navnet hennes. Hvis du ikke vet det, finn ut av det ved å introdusere deg selv, Hei, jeg heter Jane. Jeg ser deg hele tiden, og jeg er redd jeg ikke vet navnet ditt.

Ikke bekymre deg hvis den samme personen har vasket kontoret i tre år og du aldri har spurt. Det er aldri for sent å handle, begynne å bygge relasjoner og begynne å påvirke mennesker på jobben.