Grunnleggende

Hvordan trekke tilbake en søknad om jobb

Mann som bruker bærbar datamaskin for å forberede seg til intervjuprosessen

•••

Eric Audras / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Har du tenkt på en jobb du søkte på? Har du bestemt deg for at du ikke vil ha jobben du nettopp har intervjuet for? Hva er den beste måten å fortelle arbeidsgiveren at du har ombestemt deg?

Det er mange grunner til å trekke seg fra vurderingen av en stilling. Du skjønner kanskje at jobben er ikke en god passform når det gjelder ferdigheter, interesser, livsstil eller inntektsforventninger.

I tillegg kan du ha blitt tilbudt en annen stilling som er mer attraktiv, eller kanskje du plutselig har blitt forfremmet av din nåværende arbeidsgiver. Noen ganger gjør endringer i liv eller helse en jobbovergang mindre tiltalende etter at du har begynt søknadsprosess .

Hvis noen av disse situasjonene gjelder, er det både høflig og profesjonelt å sende inn din uttak fra vederlag til arbeidsgiver så snart som mulig.

Her finner du informasjon om hvordan du trekker tilbake en søknad om ansettelse, når du trenger å varsle arbeidsgiver, og den beste måten å gi bedriften beskjed om at du ikke lenger er interessert i stillingen.

Når skal du trekke tilbake søknaden din

Det er ikke nødvendig å trekke seg fra vurderingen før du blir valgt til intervju. Men når et intervju er planlagt eller fullført, bør du informere arbeidsgiveren dersom du ikke lenger har interesse i stillingen og ikke planlegger å fortsette med prosessen.

Slik gjør du det avslå et intervju , og hvis du allerede har planlagt et intervju, her er hvordan avbryte den .

Hvordan trekke tilbake en søknad

Du kan sende en e-post eller et brev som uttrykker takknemlighet for arbeidsgiverens tid og omtanke, med muligheten til å inkludere en grunn som hvordan stillingen ikke passet godt. Eller du kan ringe ansettelsessjefen og fortelle dem at du har hatt en endring i omstendighetene.

Hvis du vurderer å trekke deg fra vurderingen fordi den spesifikke jobben du ble intervjuet for ikke passet godt til dine ferdigheter, forklar for all del dette, taktfullt, til arbeidsgiveren. Be også om at de tar deg i betraktning dersom en mer passende stilling åpner med deres organisasjon.

Arbeidsgivere kan omdirigere fremragende kandidater til en annen stilling enn den de først søkte på hvis de er imponert over personens bakgrunn.

Hvordan trekke tilbake med en telefonsamtale

Hvis du har etablert en solid forbindelse med rekrutteringsansvarlig eller Human Resources-representant gjennom hele søknadsprosessen, er det mer profesjonelt (og hensynsfullt) å trekke seg fra vurderingen med en telefonsamtale.

Hvis mulig, snakk direkte med ansettelseslederen i stedet for å legge igjen en talepost eller melding. Denne diskusjonen kan føre til henvisninger til andre jobber eller til og med restrukturering av en mer passende stilling.

Hvordan trekke tilbake med en e-post

Her er når du skal trekke deg fra å vurdere en jobb via e-post. Du trenger ikke oppgi mye informasjon. Hold det enkelt, og ikke gå inn i lange forklaringer på hvorfor du trekker søknaden din.

Hva du skal inkludere i e-posten

Hold det kort og godt. E-postmeldingen din skal være kort. Hold meldingen din positiv og si at du trekker deg fra vurderingen for jobben.

Hvis du velger å forklare hvorfor, presenter grunnen din enkelt, og sørg for å unngå kommentarer som kan tolkes som kritikk av arbeidsgiveren.

Fortell din takknemlighet. Takk personen du møtte for hans eller hennes tid.

Vær spesifikk i emnet for e-posten. Emnelinjen i meldingen skal inneholde navnet ditt og det faktum at du trekker søknaden din.

Ikke vent med å sende meldingen din. Det er best å sende din uttaksbrev så snart du bestemmer deg for at dette ikke er jobben for deg. Dette vil gjøre det mulig for ansettelsesansvarlig å fortsette ansettelsesprosessen med andre søkere.

Hvis du sa ja, men vil si nei. Hvis du allerede har akseptert stillingen og ombestemt deg, kan du se gjennom disse tipsene for avslå en jobb du allerede har takket ja til .

Eksempel på tilbaketrekningsbrev på e-post

Her er et eksempel på en e-postmelding som trekker en søknad etter et jobbintervju.

Emne: Ditt navn - Trekk søknaden

Kjære navn:

Jeg setter stor pris på at du tar hensyn til (jobbtittelen) med (bedrift). Etter nærmere omtanke har jeg bestemt meg for å trekke søknaden min til stillingen.

Det var en glede å møte deg. Jeg setter pris på tiden du brukte på å diskutere muligheten med meg, samt informasjonen du delte om jobben og selskapet.

Takk for din tid og omtanke. Jeg ønsker deg lykke til med å finne den perfekte kandidaten til å fylle denne stillingen.

Med vennlig hilsen,

Navnet ditt

Utvide

Hold det positivt

Uansett hvordan du trekker deg fra vurderingen, husk å forbli profesjonell og positiv. Ikke gå i detalj om hvorfor du ikke liker selskapet, din potensielle sjef osv. Legg heller vekt på hvor takknemlig du er for muligheten til å søke en stilling i selskapet, og for deres tid og omtanke så langt.

En fremtidig jobbåpning i selskapet kan passe bedre for deg, så du bør prøve å forbli i ansettelseslederens gode nåde.

Ansettelsesledere opprettholder også ofte et nettverk med andre virksomheter. Hvis de er imponert over en kandidat, men av en eller annen grunn ikke ansetter dem, kan de proaktivt varsle kandidaten om interessante stillinger hos andre arbeidsgivere.