Musikkarrierer

Hvordan skrive et album Pressemelding 101

7 maler for å skrive pressemeldingen din

En god pressemelding for et musikkalbum kan gjøre eller knekke deg som artist eller band. Konkurransen om pressen er hard, og pressemeldingen din kan ofte avgjøre om du blir så ettertraktet intervju , profil eller anmeldelse, eller om du blir forbigått. Denne guiden vil lede deg gjennom å skrive de forskjellige typene pressemeldinger du sannsynligvis vil møte i musikkarrieren din.

Mal for albumpressemelding

Hånden opp på konserten

momcilog / Getty Images

En rett frem albumpressemelding er en av de vanligste, og viktigste, formen for pressemeldinger du kommer til å skrive. Trikset her for å lage en utgivelse som gjør musikkjournalist ønsker å lytte til musikken din samt gi dem noe å skrive om, for eksempel å inkludere en unik vinkling, en god historie og litt info om innspillingen. Lær mer om å lage en god pressemelding for album.

Pressemeldingsmal for omvisning

Montreal-konserter i oktober 2015 inkluderer The Front Bottoms.

The Front Bottoms' Tom Warren, Brian Sella og Ciaran O'Donnell opptrer 26. februar 2014 på Electric Circus i Edinburgh, Skottland. Roberto Ricciuti / Getty Images

Det er bare én måte å få folk (som ikke er venner eller familie) ut til showene dine - de må vite at du spiller! En turpressemeldingsmal hjelper deg få mediene om bord med din turpromotering og kan være en fin måte å generere en ny presserunde for å promotere utgivelsene dine også. Det er mye info som må stappes på en liten plass på en turnépressemelding; finn ut mer om å få jobben gjort.

Nyhetspressemeldingsmal

New York Times Newspaper av thms.nl / Flickr

thms.nl / Getty Images

Hva gjør du når du ikke har et nytt album å promotere eller en turné på gang, men du har noe du ønsker å få beskjed om? Du går for nyhetspressemeldingen. Denne typen pressemelding er flott for å la media få vite ting som at du har vunnet en pris for låtskrivingen din eller at du ble valgt som fanfavoritt i en nettavstemning – alt som er nyhetsverdig, men ikke knyttet til et spesifikt prosjekt. Få nedoversikten på å sette sammen pressemeldingen din for musikknyheter.

One Sheet-mal

Pressemeldinger

Nicolas McComber / Getty Images

Et «ett ark» er ikke en pressemelding, men de er ofte inkludert i pressemeldinger og inneholder viktig informasjon om musikken din. De er hva de høres ut som: et enkelt stykke papir som fremhever bandet eller artisten, musikken og albumet. Lær hvordan du skriver en god en som får frem alle de riktige detaljene.

Band Bio

En retning

En retning. Neilson Barnard / Getty Images

Igjen, en bandbiografi er ikke offisielt en pressemelding, men de jobber ofte side om side. Musikerbiografien din gir forfattere litt mer detaljer å sette tennene i, men som alt annet er det en god måte og en dårlig måte å nærme seg forfatterskapet på.

E-posteksempler for musikere

E-post på nettbrett og telefon

pictafolio / Getty Images

Når du sender en pressemelding, vil den ofte være vedlagt en e-post, og den e-posten kan gjøre eller gå i stykker om pressemeldingen din i det hele tatt åpnes. Disse eksempel-e-postene vil hjelpe deg med å sette sammen en kort og søt melding som viser pressemeldingen din i beste lys. Du vil også finne noen eksempler på andre typer e-poster du sannsynligvis må skrive i din musikkarriere .

Når skal du sende en pressemelding

Kvinne skriver på full kalender

Alan Shortall / Getty Images

Akkurat når bør du sende ut alle disse utgivelsene du har jobbet så hardt for å skrive? Lær mer om det perfekte tidspunktet for pressemeldinger.