Grunnleggende

Hvordan skrive et takkebrev for intervju

Rett over bilde av dagbok med takketekst av forskjellige objekter på bordet

••• Muhamad Norsaifudin Sulaiman / EyeEm / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Å skrive en takkebrev eller takk e-post etter en ansettelsessamtale er et must. Noen arbeidsgivere tenker faktisk mindre på de intervjuobjektene som ikke klarer å følge opp umiddelbart. Det er viktig at du tar deg tid til å skrive en enkel takknemlighet til de som har intervjuet deg.

Takkebrevet ditt (eller e-posten) forteller arbeidsgiveren at du setter pris på å bli vurdert for jobben. Det gjentar også din interesse for stillingen og kan brukes til å gi ytterligere informasjon om dine kvalifikasjoner. Finn ut hvorfor og når du skal sende et takkebrev og få tips om hva du bør inkludere i notatet sammen med eksempler.

Hvorfor sende et intervju takkebrev

Til dels er det å sende et takkebrev ganske enkelt en tradisjonell høflighet etter intervjuet. Det viser arbeidsgiveren at du er høflig og profesjonell. Det er også en måte å minne arbeidsgiveren på hvem du er når de begynner å ta ansettelsesbeslutninger.

Men enda viktigere, et takkebrev er din sjanse til å gjengi hvorfor du er ideell for stillingen. Tenk på dette som din siste pitch for hvorfor du bør ansettes.

Et takkebrev er også en mulighet til å rydde opp i eventuelle øyeblikk i intervju som ikke gikk perfekt . Du kan avklare et svar på et spørsmål du føler du har feilet personlig, eller du kan legge til flere detaljer om relevant erfaring eller evner som ikke ble nevnt under samtalen.

Når du skal skrive og sende takkebrevet ditt

Rett etter intervjuet noter du ned noen notater og inntrykk. Tenk på spørsmålene som ble stilt, og hvilke ferdigheter og ansvar som virket viktigst for intervjueren. Disse inntrykkene blir lett glemt, så få dem raskt ned på papiret.

Bruk disse detaljene for å gjøre takkebrevet ditt personlig. Send notatet ditt kort etter intervjuet; ideelt sett send en e-post (eller send) et takkebrev innen 24 timer etter intervjuet.

Takkebrev-format

De fleste arbeidsgivere har det greit med et takkebrev på e-post, men det er fortsatt de få ansettelseslederne som liker å motta maskinskrevne eller håndskrevne notater via post.

Så tenk på organisasjonskulturen og forholdet du følte under intervjuene dine. Hvis intervjuet ditt var en ganske uformell prosess og du oppnådde en umiddelbar kontakt med intervjueren din, kan et håndskrevet notat være et alternativ. Hvis intervjuet var mer formelt, bør du vurdere en maskinskrevet (enten sendt eller e-post) notat.

Tips for å skrive et takkebrev

  • Ha publikum i tankene. Legg merke til intervjuerens problemer og bekymringer. Hvis intervjueren tok opp spørsmål om dine kvalifikasjoner, ta dem her. På den annen side, hvis du ble knyttet til intervjueren om et spesifikt emne, kan du også nevne det i notatet ditt, som en måte å minne dem om hvem du er.
  • Tenk på lappen som et salgsargument. Du kan også se takkebrevet som et oppfølgende 'salgsbrev'. Med andre ord, gjenta hvorfor du vil ha jobben, hvilke kvalifikasjoner du har, hvordan du kan gi betydelige bidrag, og så videre. Dette takkebrevet er også den perfekte anledningen til å diskutere alt av betydning som intervjueren unnlot å spørre om, eller som du unnlot å svare så grundig eller så godt som du ville ha ønsket.
  • Hold det kort. Mens du kan inkludere både en takk og et salgsargument i brevet ditt, hold det kort. Dette er ikke nok et følgebrev, men i stedet en kortfattet måte å minne arbeidsgiveren på hvorfor du er det riktige valget for jobben.
  • Avslå med en lapp. Selv om du ikke ønsker jobben, skriv et takkebrev med respekt trekker søknaden din . Vær høflig fordi du aldri vet hva fremtiden bringer – hvorfor brenne broene dine?
  • Vurder å sende et påvirkningsbrev. I visse tilfeller kan det være lurt å sende et mer detaljert påvirkningsbrev, som inneholder tilleggsinformasjon om dine ferdigheter og kvalifikasjoner for jobben.
  • Korrekturles grundig. Sjekk stavemåten og grammatikken din før du sender brevet. Hvis du er i tvil om de riktige navnene, stavemåtene eller titlene til intervjuerne dine, ring kontoret for å dobbeltsjekke.

Eksempel på takkebrev for intervju

Last ned takkebrevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Balansen, 2018

Last ned Word-malen

Gjennomgå et eksempel på takkebrev fra intervju (tekstversjon)

David Smith
Green Street 444
By, delstat 55555
(555) 234-5678

1. september 2018

Susan Brown
Markedsdirektør
Acme Corp.
Hovedgaten 222
By, delstat 55555

Kjære Susan,

Det var en glede å møte deg angående stillingen som markedssjef i firmaet ditt. Etter å ha hørt om den nye retningen du planlegger å ta med markedsføringsavdelingen din, spesielt planene om å innlemme mer interaktive medier, er jeg enda mer sikker på at jeg vil være veldig interessert i å bli med i gruppen din. Min bakgrunn inkluderer sterk erfaring innen sosiale medier og nettutvikling, og jeg har allerede noen gode ideer for å hjelpe med rebranding.

Takk for at du tok deg tid til å møte meg. Jeg tar kontakt senere denne uken for å følge opp med deg, men ikke nøl med å kontakte meg når det passer deg med ytterligere spørsmål. Jeg ser frem til å snakke med deg snart.

Hilsen

Signatur (papirbrev)

David Smith

Utvide

Når du sender en takkemelding på e-post, skriv navnet ditt og 'takk' i emnet og ta med kontaktinformasjon i signaturen din .

Takkebrev for gruppeintervjuer

Hva om du brukte en hel dag på å bli intervjuet (eller deltatt på lunsj) med flere personer? Er individuelle takkebrev passende, eller bør du skrive en gruppe takkebrev ?

Velg din tilnærming basert på hva du tror vil være mest i tråd med personligheten til organisasjonen. Vurder også om intervjuene hadde mye til felles med hverandre. Hvis det var mye likhet (f.eks. delte bekymringer fra intervjuerne dine), vil kanskje et gruppebrev være tilstrekkelig. Det skader imidlertid aldri å ta den ekstra tiden og sende et individuelt takkebrev til alle du møtte.

Når servering og intervju , takk til alle du brukte tid med, både for måltidet og for at du tok deg tid til å diskutere stillingen og selskapet med deg.

Artikkelkilder

  1. Harvard Law School. ' Intervjuoppfølging: Takk .' Åpnet 13. januar 2020.

  2. Accountemps, A Robert Half Company. ' En liten takk går langt .' Åpnet 13. januar 2020.