Følgebrev

Hvordan skrive et følgebrev i 5 enkle trinn

Skriv et vinnende følgebrev og skille deg ut fra mengden

Mann med notisblokk og datamaskin

•••

Izabela Habur/E+/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Trenger du å skrive et følgebrev for en jobb? Ved å følge disse fem enkle følgebrevtrinnene kan du sikre at følgebrevet ditt blir utarbeidet, skrevet og sendt uten mye stress – og med en god sjanse for å lykkes.

Når du har fått på plass et system for å skrive følgebrevene dine, vil det gjøre prosessen med å søke jobber mye enklere.

5 enkle trinn for et vellykket følgebrev

Denne veiledningen gir deg fem trinn for å skrive et vinnende følgebrev.

1. Analyser stillingslisten

Les stillingslisten nøye for å identifisere områdene der din egen erfaring best samsvarer med arbeidsgiverens behov.

Vær diskriminerende med hensyn til hvilke av selskapets krav du velger å fremheve, da du skal bruke disse valgene til å lage en tabell i følgebrevet ditt.

Punktene du velger å fremheve bør være de som er mest betydningsfulle for stillingen, men også de som gir spesifikke eksempler og overbevisende anekdoter om opplevelsen din.

Husk, din Følgebrevet skal bare være én side langt . Så, mål å matche halvparten av selskapets krav, men hold det under fem eller seks totalt i følgebrevet. Sørg for at du vet hvordan du matcher kvalifikasjonene dine med en stillingsannonse .

Hva du bør huske på:

  • Når du kopierer og limer inn fra stillingsannonsen til tekstbehandleren, kan du lese korrektur for skrivefeil som kan være i oppføringen. Personen som gir søknaden din en første gjennomgang vil sannsynligvis ikke vite (eller bry seg) om at feilen ikke var din feil.

2. Se etter et spesifikt ansattnavn

Hvis det ikke er oppgitt i stillingsutlysningen, sjekk gjennom Facebook, LinkedIn, Twitter og til og med Instagram for å finne navnet på en relevant ansatt som du kan sende følgebrevet ditt til.

Du kan for eksempel bruke Twitters avanserte søk for å finne navn, og hvis bedriften har en profil på LinkedIn kan du se de ansatte derfra.

Ikke bare velg en tilfeldig person. Oppsøk i stedet noen i Human Resources - gjerne en direktør eller leder - eller en høyere opp innen avdelingen du søker til. Dette er en viktig måte å kickstarte applikasjonen på og sørge for at den kommer dit den skal.

Ikke stress hvis du ikke finner en kontaktperson. Noen arbeidsgivere offentliggjør ikke informasjonen. Bruk i stedet en annet alternativ for adressering av brevet ditt .

Hva du bør huske på:

  • Hvis du skal på en stor stalking-spire på LinkedIn, juster personverninnstillingene dine slik at andre ikke kan se at du har sett profilen deres. Samtidig som kontakt med et selskap på LinkedIn kan være en god måte å øke din synlighet, vil du sannsynligvis ikke at de skal se at du har klikket deg gjennom hele personalet på LinkedIn.
  • Hvis du kjenner noen i selskapet hvem kan henvise deg til jobben , nevne dem i første avsnitt av følgebrevet ditt.
  • Hvis du ikke finner navnet til en person, vet det hvordan adressere følgebrevet ditt passende uten navn.

3. Lag en tabell eller avsnitt som fremhever dine kvalifikasjoner

Deretter lager du en to-kolonne tabell med selskapets krav på venstre side, og dine matchende attributter på høyre side. Ta deretter antallet krav du velger og legg til ett for overskriften. Så for dette eksemplet, som har fokusert på fem punkter, er tabellen to kolonner ganger seks rader.

Hva du bør huske på:

  • Hvis du blir sittende fast for ideer fra din erfaring som passer med jobben til å skrive inn på høyre side av tabellen, finn en kopi av stillingsbeskrivelsen for din nåværende eller tidligere stilling, som vil gi deg en veiledning om hvordan du kan formulere fortiden din ansvar og dine profesjonelle og personlige egenskaper.
  • Hvis du har problemer med å lage en tabell, kan du inkludere dine kvalifikasjoner i avsnittsform .

4. Formater følgebrevet ditt

Nå som du har laget bordet ditt, kopier og lim det inn i hoveddelen av følgebrevet. Dette kalles ofte et 'T'-formet følgebrevformat. Tabellen skal gå mellom de innledende avsnittene og før avslutningen.

Det er et fint utseende å formatere bordet med usynlige kanter, selv om det ikke er absolutt nødvendig. For å oppnå dette i Microsoft Word, høyreklikk på tabellen, velg Kanter og skyggelegging , og klikk deretter Ingen på venstre side av det lille vinduet som dukker opp.

Hvis du foretrekker å ikke inkludere en tabell, skriv bare hvordan du samsvarer med arbeidsgivers jobbkrav i avsnittsform.

Gjennomgå eksempler for å se hvordan dette ferdige følgebrevformatet ser ut.

Hva du bør huske på:

Med mindre selskapet ber om et annet filformat , lagre følgebrevet som en PDF-fil slik at dokumentet beholder riktig formatering når det åpnes og vises.

5. Avslutt med en oppfølging

Avslutt sterkt og lukk følgebrevet med løftet om et «neste steg». På den måten, selv om søknaden din blir borte i bunnen av en bunke, når du henvender deg til den potensielle arbeidsgiveren, vil de bli påminnet om å hente følgebrevet ditt og fortsette for å ta en ny titt.

Til slutt, sørg for å være nøye korrekturles følgebrevet ditt så det er feilfritt.

Hva du bør huske på:

  • Nå ut når du sier at du vil, slik at du viser din punktlighet og evne til å følge opp løfter.
  • Hvis du har sendt inn mange forskjellige søknader og har problemer med å holde oversikt over datoer, hold deg organisert med et Excel-ark, sett inn påminnelser med telefonen, eller bruk en av disse andre måter å organisere jobbsøkingen på .

Hvordan sende eller laste opp følgebrevet ditt

Hvordan du får følgebrev og CV til arbeidsgiveren avhenger av organisasjonens krav. Du kan bli bedt om å laste opp søknadsdokumentene til selskapets nettsider eller til en jobbtavle. Eller du kan bli bedt om å sende CV og følgebrev på e-post, eller til og med sende det.

Det viktigste er å følge arbeidsgivers anvisninger. Ellers kan det hende at søknaden din ikke blir vurdert.

Viktige takeaways

Prøv å finne en kontaktperson. Et brev adressert til en kontakt i selskapet vil ha størst sjanse for å bli lest.

Målrett brevet ditt. Ta deg tid til å matche kvalifikasjonene dine nøye med kravene oppført i stillingsannonsen.

Følge opp. Hvis du ikke hører tilbake fra en arbeidsgiver innen en uke eller så, følge opp for å sjekke status av søknaden din.