Jobbsøking

Hvordan skrive et tilpasset følgebrev

Kvinne med dokumenter

••• Bland bilder - Hill Street Studio/Brand X Pictures/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Å skrive et tilpasset følgebrev tar litt tid. Men det er en innsats som er verdt det, og som kan utgjøre en forskjell for dine ansettelsesmuligheter. Ved å tilpasse følgebrevet ditt vil du ende opp med et mer overbevisende resultat, som tydelig formidler hvorfor du er en god match for den aktuelle rollen.

Slik tilpasser du følgebrevet ditt

Følg disse tipsene for å tilpasse følgebrevet når du søker på en jobb.

Se etter ansettelsessjefen

Når det gjelder følgebrev, ta deg tid til å bli personlig. Finn ut så mye du kan om selskapet og ansettelsessjefen. Tilpass følgebrevet ditt og, hvis du kan, adresser det til personen som er ansvarlig for ansettelse. Undersøk om nødvendig på nettet eller ring for å finne ut hvem som er rekrutteringsansvarlig er.

Nevn hvem du kjenner

Hvis du kjenner noen i selskapet, oppgi navnet deres i følgebrevet ditt . Name-dropping fungerer - følgebrevet ditt vil se nærmere hvis det nevner noen som jobber i selskapet. Det er viktig både fra ditt perspektiv og fra den ansattes, spesielt hvis selskapet har en Henvisningsprogram for ansatte og er kvalifisert for en bonus.

Som en side, sørg for å spørre kontakten din om de kan anbefale deg for jobben og hjelpe med å få følgebrevet ditt og gjenoppta en nærmere titt fra ansettelsessjefen.

Nevn hvordan du lærte om jobben

Nevn hvordan du lærte om jobben i første avsnitt av følgebrevet ditt. Selskapet ønsker å vite hvordan jobben ble hentet, spesielt når du fant oppføringen på en jobbtavle eller et annet nettsted der de betalte for å legge ut. Den setningen kan ganske enkelt si, for eksempel, 'Jeg fikk vite om denne posisjonen fra innlegget jeg leste på Monster.'

Ta det et skritt videre og nevne noe om selskapet i følgebrevet ditt. For eksempel kan du notere en fersk historie i nyhetene eller nevne en misjonserklæring fra selskapets nettsted.

Vis frem dine kvalifikasjoner

Arbeidsgivere vil vanligvis ikke engang vurdere en kandidat som ikke ser ut til å være kvalifisert ved første øyekast. Det første blikket på følgebrevet ditt er din eneste mulighet til å gjøre et godt inntrykk og komme deg videre til neste runde.

For å bestå den første runden med screening, må du spesifikt adressere stillingsannonsen og oppgi hvorfor du er kvalifisert for stillingen.


For å skrive et tilpasset følgebrev, ta stillingsannonsen og skriv opp kriterier arbeidsgiveren ser etter . Skriv deretter opp ferdighetene og erfaringene du har. Ta opp hvordan ferdighetene dine samsvarer med jobben i avsnittsskjema eller oppgi kriteriene og dine kvalifikasjoner. Her er mer om hvordan du matcher dine kvalifikasjoner med en stillingsbeskrivelse .

Ta deg også tid til vise frem hvordan personligheten din passer godt både for stillingen og selskapet.

Inkluder ferdigheter og resultater

Inkluder også ferdigheter, resultater og anerkjennelse nøkkelord i følgebrevet ditt for å øke sjansene dine for å bli valgt ut til et intervju. Her er en liste over ferdigheter for CV og følgebrev du kan bruke til å få forslag til ditt eget søknadsmateriell.

På denne måten kan ansettelseslederen med et øyeblikk se hvorfor og hvordan du er kvalifisert for jobben. Slik skriver du et følgebrev fem enkle trinn .

Eksempel på tilpasset følgebrev

Dette følgebreveksemplet er fokusert på en karriereendring og ferdighetene som kreves for den utlyste stillingen innen salg og kommunikasjon. Last ned malen for følgebrev (kompatibel med Google Docs og Word Online). I tillegg, se mye mer eksempler på følgebrev å inspirere deg mens du skriver din egen.

Skjermbilde av et eksempel på følgebrev Last ned Word-malen

Eksempel på tilpasset følgebrev (tekstversjon)

Addison-søker
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
addison.applicant@email.com

30. november 2021

Eddie Lee
Direktør, Human Resources
Wellesley informasjonstjenester
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Mr. Lee,

Jeg søker på Inside Sales-stillingen som er lagt ut på Monster.com. Når det passer deg, vil jeg sette pris på muligheten til å diskutere stillingen og mitt kandidatur med deg. Du finner CV-en min vedlagt denne e-posten.

Jeg ser etter å bringe mine velutviklede PR, markedsføring og kundefokuserte online, muntlige og mellommenneskelige kommunikasjonsferdigheter internt for å lykkes i en intern salgsposisjon.

Relevant erfaring og ferdigheter for stillingen inkluderer:

  • Kraften til overtalelse. Jeg har presentert historier for ledere på C-nivå via telefon og e-post og plassert dem i store medier, som MSNBC, CIO Magazine, Sirius Satellite Radio, MSN Money, AARP Bulletin og The New York Daily News.
  • Sterk økonomisk evne . Min erfaring omfatter et drøyt tiår i regnskapsfaget i eksterne og interne kundevendte miljøer.
  • Sterke datakunnskaper. Jeg har erfaring med både Microsoft og Mac-programvare, og har grunnleggende kjennskap til HTML, CSS og digital design.
  • Jeg tar med en rekke personlige ferdigheter som vil sikre suksess i denne rollen: Jeg er en god lytter med solid arbeidsmoral og et insisterende ønske om å utmerke seg. Jeg har en bevist evne til å overholde tidsfrister uten feil og trives i et hektisk miljø. Jeg lærer også raskt med utmerket saklig hukommelse.

Jeg vil gjerne finne ut mer om stillingen du ønsker å fylle, og jeg tar gjerne imot muligheten til å fortelle deg hvordan mine ferdigheter og ideer kan være til nytte for Wellesley Information Services.

Takk for omtanken. Jeg ser frem til å høre fra deg snart.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Addison-søker

Utvide