Halv

Hvordan skrive effektive trykte annonser

ung gutt som leser magasin med en effektiv trykt annonse på baksiden

•••

Steven Gottlieb/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Overgangen til digital har ført til at trykte annonser ikke lenger er en sentral del av markedsføringsmiksen, slik de var i flere tiår. Tenk tilbake til forrige gang en trykt annonse fanget oppmerksomheten din. Det er imidlertid fortsatt behov for dem, spesielt hvis du har en virksomhet som er direkte knyttet til en trykt publikasjon. Men med flere magasiner som nå er tilgjengelige for å lese digitalt, må annonsene fortsatt fungere bra.

Trykte annonser er ikke enkle å skrive og bør vanligvis ikke forsøkes med mindre du er en profesjonell reklamebyrå tekstforfatter , frilans tekstforfatter eller kreativ leder. Men hvis du ikke har råd til det alternativet, og er en liten bedriftseier administrere din egen annonsekampanje , viser disse elementene deg hvordan du skriver trykte annonser som hjelper deg å nå kunder og få salg.

Start med overskriften

Overskriften din er den første kopilinjen leseren din kommer til å se i de trykte annonsene dine. En sterk overskrift vil hekte den potensielle kunden og tvinge dem til å lese mer om produktene og tjenestene dine. Du kan komme opp med en flott annonse som ikke krever en overskrift, men de er sjeldne. Vanligvis trenger du ord for å lokke leseren. Gode ​​overskrifter fra trykte annonser inkluderer:

 • Hvordan vil det bevege deg?
  Wii Fit
 • Hjelp til å gjøre sengetid uten bekymringer
  GoodNites sovebukser
 • Kraft er ingenting uten kontroll
  Pirelli dekk
 • Det er på tide å si nei til falsk mat
  Hellmanns ekte majones

Du kan trenge en underoverskrift

Du finner ikke en underoverskrift i alle trykte annonser, men en underoverskrift kan ofte utvide overskriften din og trekke leseren enda lenger inn. Hvis overskriften stiller et spørsmål, kan underoverskriften svare på det. Hvis overskriften kommer med en kryptisk uttalelse, kan underoverskriften avsløre mer. Underoverskrifter fra trykte annonser inkluderer:

 • Overskrift: I ni måneder beskyttet du ham slik ingen andre kunne.
  Underoverskrift: Nå er vi her for å hjelpe.
  Enfamil
 • Overskrift: Helt nytt
  Underoverskrift: Når var siste gang du hørte det, og det var faktisk sant?
  Saturn-Himmelen
 • Overskrift: Feed Their Wonder
  Underoverskrift: Vi introduserer Lunchables Wrapz!
  Lunchables
 • Overskrift: La-Z-Boy Home Theatre Collection.
  Underoverskrift: Fordi å tilpasse hjemmekinoanlegget bør også strekke seg til baksiden.
  La-Z-gutt

Ikke vær redd for hvit plass

Bare fordi du kjøper en helsides utskriftsannonse, betyr det ikke at du må fylle hele siden med tekst og bilder. White space er like viktig for trykte annonser som kopiere du skriver.
White space gjør trykte annonser mer visuelt tiltalende, noe som vil trekke flere lesere inn i annonsen din. Hvis annonsen din ikke inviterer leseren inn, kommer de aldri til slutten.

Vurder bilder nøye

Bilder er ikke alltid påkrevd i trykte annonser, men samfunnet er veldig visuelt i disse dager, og en annonse som kun er kopiert, kommer ikke til å vinne mange mennesker. Husk at alle bilder du bruker skal gå hånd i hånd med kopien din. De er ikke bare for dekorative formål.

Originalbilder er best for dine trykte annonser, men du kan også bruke illustrasjoner hvis produktet ditt er teknisk og bilder ikke forteller historien like godt. Du kan bruke flere bilder så lenge de er viktige for annonsen, for eksempel å vise produktets bruksområder. Bare ikke overbelast annonsen din med bilder for å kle den opp. Og hold deg unna arkivfotografering, med mindre du ikke har noe valg. Det er ikke originalt, og vil ikke hjelpe merkevaren din til å skille seg ut.

Ikke ignorer Body Copy

Mange annonser i disse dager er bilder og logoer, noen ganger med en overskrift. Disse annonsene fungerer ikke hardt nok. Med mindre du er en merkevare som Nike eller Coke, har du en historie å fortelle, og du trenger body copy for å fortelle den historien. Brødteksten i de trykte annonsene dine bør skrives i en samtaletone. Ikke overskriv annonsen din.

Du har svært begrenset plass til å skrive kopien din, så få hvert ord til å telle. Hver setning skal forklare hva det er du selger og hvorfor kunden bør velge deg. Kunden din har et problem, for eksempel dårlig ånde, en kjedelig bil eller en svulmende midje. Du tilbyr løsningen i de trykte annonsene dine, for eksempel mints, en ny sportsbil eller chips med lite fett.

De fleste trykte annonser du finner i magasiner holder kopien kort med mindre du snakker om en medisinsk annonse som krever at juridisk informasjon om stoffet og dets bivirkninger avsløres. Ta en titt på en trykt annonse for reseptbelagte legemidler for å se et eksempel. Utskriftsannonseteksten trenger ikke å være lang. Du skriver ikke en bok og prøver å stappe inn hvert eneste kopipunkt om bedriften din i annonsen.

Ta en titt på trykte annonser i magasinene eller avisene du ønsker å annonsere i. Noter hvor lang kopien er for å se hva konkurrentene dine gjør. Selv om disse annonsene ikke selger det bedriften din gjør, er de fortsatt konkurrentene dine fordi du konkurrerer med dem om kundens oppmerksomhet. Hvis de trykte annonsene dine er fylt med tekst fra topp til bunn, og de er plassert ved siden av en annonse med bilder og en kort kopi, vil annonsen sannsynligvis gå ulest.

Hva er din oppfordring til handling?

Hva skal kunden gjøre nå? Hvis du ikke forteller dem, legger de bare annonsen din ned og går videre til noe annet. Be dem ringe nå, besøk nettstedet ditt, motta rabatt for bestilling før en bestemt dato, få en gratis prøveperiode eller motta en gave med bestillingen. Du vil få leseren din til å handle nå i motsetning til når de kommer til det, noe som aldri kan bli – uten en solid oppfordring til handling.

Inkluder kontaktinformasjon

Ikke glem kontaktinformasjonen din. Ikke bare ta med nettstedet ditt fordi det er dit du vil at folk skal gå. Legg inn hver eneste bit av kontaktinformasjonen din i alle dine trykte annonser. Du ønsker å gi hver kunde alle mulige ressurser for å komme i kontakt med deg. Ikke bare anta at alle vil besøke nettstedet ditt eller ringe deg fordi de så nummeret ditt på den trykte annonsen. Gi kundene alternativer, slik at de velger å kontakte deg.