Brev Og E-Poster

Hvordan skrive et jobbintervju Takk

person som ligger på magen og skriver på laptop i et hvitt rom

•••

JGI/Jamie Grill / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Det kan ta litt tid å utarbeide og sende et takkebrev etter et jobbintervju, men det kan være verdt det.

I følge en Accountemps-undersøkelse sa omtrent 80 % av lederne at de anser en takkemelding som innflytelsesrik når de vurderer kandidater. Det er også viktig å merke seg at bare 24 % av jobbsøkerne sendte en takkemelding etter et intervju.

Hvis du er en av søkerne som bruker noen minutter på å ta deg tid til å sende et takkebrev til intervjuerne dine, vil det hjelpe deg å skille deg ut.

Les nedenfor for råd om hvordan du sender et takkebrev, sammen med tips om å skrive, formatere og sende et notat for å vise din takknemlighet.

Vurder formatet på takkebrevet

Før du skriver notatet, tenk nøye gjennom formatet på takkemeldingen. Hvis du har tid, kan du sende et håndskrevet notat. Det er et mer personlig format.

Men hvis du vet at arbeidsgiveren kommer til å ta en ansettelsesbeslutning raskt, bør du sende en e-post takkebrev i stedet. I følge Accounttemps-undersøkelsen sa 94 % av arbeidsgiverne at e-post takkebrev var akseptable, og omtrent 86 % av arbeidsgiverne sa at håndskrevne notater var akseptable.

Andre mulige måter å si takk på er via a telefonsamtale (så lenge du ikke ringer for mange ganger) og sosiale medier (inkludert en privat melding på LinkedIn).

Et format du bør unngå er tekstmeldinger – bare 5 % av arbeidsgiverne mente tekstmeldinger var passende.

Tips for å skrive et takkebrev

  • Send det så fort som mulig: Uansett hvilket format du velger, send takkebrevet så raskt som mulig. Du vil at arbeidsgiveren skal se brevet mens intervjuet fortsatt er friskt i minnet hans eller hennes. Du vil også sende brevet ditt før de tar en ansettelsesbeslutning fordi brevet kan hjelpe sjansene dine.
  • Send en til hver intervjuer: Hvis du ble intervjuet av et panel, vurder å sende et notat til hver person. Adresser dem ved navn, i stedet for å sende et generisk brev eller e-post.
  • Kjøp notatkort: Hvis du bestemmer deg for å skrive et håndskrevet notat, hold en eske med generiske takkelapper for hånden, sammen med en forsyning med frimerker. Eller vurder en personlig takkebrev med bildet ditt inkludert. Det er en god måte å minne intervjueren på hvem du er, samt gjenta interessen din for jobben.
  • Selg deg selv: Bruk takkebrevet ditt ikke bare for å uttrykke takknemlighet for sjansen til å intervjue, men også for å (kort) minne intervjueren om dine nøkkelkvalifikasjoner for jobben og for å gjenta din interesse for stillingen.
  • Nevn alt du har glemt: Hvis det var et viktig poeng du glemte å komme med under intervjuet (for eksempel en viktig relatert opplevelse du ikke nevnte), kan du kort ta det med her.
  • Hold det kort: Hold takkebrevet ditt kort – ikke mer enn et par veldig korte avsnitt.
  • Rediger, Rediger, Rediger: Selv om intervjuet er gjennomført, er dette notatet fortsatt en del av ansettelsesprosessen. Du vil forsikre deg om at brevet ditt er velskrevet og, hvis det er håndskrevet, at håndskriften din er tydelig. Les gjennom brevet før du sender det, og se etter eventuelle feil.

Du kan også se gjennom takkebrevet skrivetips for råd om hva du skal skrive. Her er også takk sitater du kan bruke til å lage takkebrev og takkebrev.

Eksempel på takkeintervju

Her er et eksempel på et håndskrevet jobbintervju takkebrev. Sørg for at håndskriften din er tydelig og lett å lese. Hvis ikke, vurder å sende en e-post i stedet.

Kjære fru Simmons,

Tusen takk for at du tok deg tid til å møte meg i dag. Jeg er veldig interessert i kundeservicestillingen, og jeg setter pris på tiden du tok til å diskutere jobben med meg. Jeg vil være begeistret for å være medlem av teamet ditt.

Min erfaring innen kundeservice, sammen med mine kommunikasjonsevner, ville gjort meg i stand til å hoppe rett inn i rollen.

Igjen, tusen takk for intervjuet. Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål eller hvis jeg kan gi ytterligere informasjon.

Med vennlig hilsen,

Teagan Donohue

Utvide

Flere takke-eksempler

Hvis du fortsatt ikke er sikker på hva du skal skrive, anmeld eksempler på takkebrev gjelder for en rekke arbeidsrelaterte situasjoner. Rediger takkebreveksemplet du velger, slik at det gjenspeiler din personlighet og den spesifikke jobben du søker på.

Vurder et påvirkningsbrev

Et påvirkningsbrev er en annen måte å takke og dele mer detaljert informasjon om hvorfor du vil være en ressurs for arbeidsgiveren. Her er hvordan og når du skal skrive en påvirkningsbrev i stedet for et takkebrev.

Takk for skrivetips

Trenger du flere ideer om hvordan du kan perfeksjonere takkebrevene dine? Å skrive takkebrev gir mer informasjon om hvordan du skriver et takkebrev, inkludert hvem du skal takke, hva du skal skrive og når du skal skrive et arbeidsrelatert takkebrev.

Artikkelkilder

  1. Robert Half. ' Hva du trenger å vite om takkemeldinger etter intervju .' Åpnet 17. november 2020.