Følgebrev

Hvordan skrive et personlig følgebrev

Fokusert på arbeidet sitt

••• kupicoo / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Jeg har hørt fra mer enn noen få ansettelsesledere som lurer på om skriving av følgebrev er en tapt kunst. En av dem fortalte meg at han har mottatt mange følgebrev som er kortere enn tweets, inkludert et følgebrev som bare sa 'Ha en fin dag.' og en annen som sa: 'Vennligst se CV-en min.'

Å skrive følgebrev er ikke ment å være en tapt kunst. Arbeidsgivere forventer dem fortsatt. Ansette ledere ved selskapene som er undersøkt av Saddleback College som krever følgebrev (53 %), ønsker mer enn bare et grunnleggende følgebrev .

Hva arbeidsgivere forventer i et følgebrev

I følge selskapene som ble undersøkt, er dette det de forventer å se i følgebrev:

Som du kan se, forventer arbeidsgivere personlige følgebrev som viser dem hvorfor du passer godt for stillingen og en verdifull kandidat som er verdt å ta seg tid til å intervjue.

Når det er sagt, til forsvar for søkere som sender følgebrev som om de var på 140 tegn, kan det være vanskelig å rettferdiggjøre å ta seg tid til å skrive en tilpasset følgebrev , spesielt når du ikke hører tilbake fra arbeidsgivere etter å ha sendt ut, i noen tilfeller, hundrevis av følgebrev og CV.

Det er tøft når du legger innsats i å søke - om og om igjen - og søknadene dine går tapt i svart hull ' av Internett.

Poenget er imidlertid at hvis en arbeidsgiver ber om et følgebrev, må du sende et - et ekte følgebrev, ikke en setning eller to.

Det er i din interesse å sende en, selv om det ikke er et krav.

Hvordan skrive et personlig følgebrev

Start med en mal: En måte å gjøre følgebrevskrivingen litt enklere på er å starte med en mal for følgebrev . Deretter kan du tilpasse den til å inkludere litt grunnleggende informasjon om dine ferdigheter og erfaring. Lagre følgebrevet ditt som et Word-dokument med et filnavn som er lett å gjenkjenne, dvs. coverlettertemplate.doc.

Hver gang du søker på en jobb, åpne maldokumentet for følgebrevet og lag en ny versjon av følgebrevet. Tilpass det som nå er følgebrevmalen for å passe til Jobb krav av stillingene du søker på. Her er det du trenger for å tilpasse og oppdatere på følgebrevmalen:

Kontaktinformasjon: Rediger kontaktinformasjon delen for å inkludere informasjonen for den nye arbeidsgiveren. Rediger hilsen med den nye ansettelseslederens navn, hvis du har det.

Den spesifikke jobben: Rediger første ledd av brevet for å gjenspeile jobben du søker på og hvor du fant oppslaget. I det første avsnittet av følgebrevet kan du også fortelle – kort – hvorfor du brenner for stillingen og vil passe godt. For eksempel, 'Med mine X års erfaring i [industri] og lidenskap for [xyz kjernejobbfunksjoner/-ferdigheter], tror jeg at jeg er en sterk kandidat for denne stillingen.'

Hvis du ble henvist til stillingen eller kjenner noen i selskapet, er første ledd det perfekte stedet å nevne sammenhengen. (Merk: Bekreft alltid med tilkoblingen din før du slipper navnet.)

Dine ferdigheter og erfaring: Tilpass brødteksten i følgebrevet og relatere din ferdigheter til stillingsbeskrivelsen . Mest sannsynlig vil dette være den mest utfordrende delen av prosessen. Det er også den viktigste delen av følgebrevet. Det er her du skal argumentere for ditt kandidatur. På CV-en din har du oppført dine ferdigheter og erfaring. Nå, i følgebrevet ditt, vil du gå dypere og vise hvorfor din spesielle blanding av ferdigheter og erfaring vil tillate deg å være den ideelle medarbeideren.Ta deg litt ekstra tid til vise frem din personlighet , slik at organisasjonen kan se hvorfor du er en sterk kandidat.

Avslutningen: Du trenger ikke å justere det siste avsnittet, lukking , og signatur . Disse kan forbli de samme.

Lagre brevet ditt: Sørg for å lagre følgebrevet ditt med et nytt filnavn (File Save As), slik at du har en kopi av hvert følgebrev du sender til arbeidsgivere. Her er råd om hvordan navngi følgebrev og CV .

Tweaking er enklere enn å starte fra bunnen av. Med malen på plass vil det ikke ta lang tid å skrive et skreddersydd følgebrev. Du vil garantert gjøre et mye bedre inntrykk med ditt personlige følgebrev enn hvis du bare skriver: 'Her er CV-en min.'

Eksempel på følgebrev

Dette er et eksempel på et personlig tilpasset følgebrev. Last ned den personlige følgebrevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et personlig tilpasset følgebreveksempel

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på følgebrev (tekstversjon)

Aubrey-søker
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
aubrey.applicant@email.com

1. september 2018

katherine lee
Direktør, Human Resources
Sunny Days barnehage
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære fru Lee,

Jeg skriver om åpningen du har listet opp for en ledende småbarnslærer ved Sunny Days Daycare Center. Jeg var glad for å se at du har en åpning fordi jeg nylig har fullført min bachelorgrad i grunnskoleutdanning. Men jeg foretrekker å fokusere på førskolebarn.

Mens jeg gikk på Western College jobbet jeg deltid ved Pumpkin Patch, en barnehage i nærheten av høyskolen. I løpet av denne tiden utviklet jeg undervisningsferdighetene som trengs for å jobbe med små barn, inkludert tålmodighet og evnen til å lage enkle leksjonsplaner. Jeg var i stand til å samarbeide godt med mine medlærere. Videre fikk jeg en midlertidig lederstilling i pre-K-seksjonen mens den vanlige lederen var i fødselspermisjon, så jeg vet at jeg er klar for ansvaret for denne rollen.

Jeg har lagt ved CV-en min, og du kan kontakte meg på e-post (aubrey.applicant@email.com) eller på mobiltelefon (555-555-5555). Jeg ser frem til å møte deg om denne spennende muligheten.

Vennlig hilsen,

Aubrey-søker

Utvide

Eksempel på følgebrev via e-post

Emne: Fornavn Etternavn - Butikksjefstilling

Jeg skriver for å søke på stillingen som butikksjef i Video Game One, som oppført på karrieresiden til nettstedet ditt. Jeg var spent på å se denne muligheten fordi jeg har to års erfaring som assisterende leder i en Frozen Solid Yogurt Shop.

Listekravene passer perfekt til ferdighetene mine. Jeg har gode kommunikasjons- og menneskelige ferdigheter, og jeg har administrert tidsplaner og ansatte i to år.

I tillegg jobbet jeg deltid på et datamaskin- og spillkonsollverksted mens jeg var på college, og jeg var på colleges League of Legends team i tre år. Jeg har lagt ved CV-en min for vurdering.

Du kan kontakte meg på e-post på myname@myemail.com, og jeg vil kontakte deg neste uke for å se om vi kan finne en tid til å diskutere denne muligheten.

Vennlig hilsen,

Fornavn Etternavn
Adressen din
Din epost
Telefonnummeret ditt

Utvide

Se flere eksempler på følgebrev

Hvis du ikke er sikker på hva du skal skrive, anmeld prøver av følgebrev å få ideer for å skrive følgebrev som gjør det beste inntrykket. Her er eksempler på følgebrev på e-post også.

Korrekturles dine brev

Før du sender ut følgebrevet ditt, sørg for å korrekturlese det nøye. En skrivefeil eller grammatisk feil kan koste deg et intervju. Her er korrekturtips for jobbsøkere .