Jobbsøking

Hvordan skrive referansebrev for studenter og nyutdannede

Brev på skrivebordet

••• kyoshino / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

På mange stadier av utdanningen krever videregående skole og høyskolestudenter referansebrev . På dette tidspunktet kan en anbefaling virkelig utgjøre forskjellen med hensyn til hvorvidt en student blir akseptert til sin valgte bachelor- eller forskerskole, gitt muligheten til å melde seg frivillig for en ideell organisasjon, eller får et ettertraktet internship eller jobbintervju. .

Mens et essay og transkripsjon gir mye informasjon, kan søknadsmateriell ikke gi en full følelse av en elevs personlighet, drivkraft, pålitelighet og akademiske ferdigheter. Referansebrev fra lærere, trenere, veiledere og arbeidsgivere gir denne nødvendige innsikten og informasjonen om en elevs karakter.

Tips for å skrive et referansebrev

Er du klar til å begynne å skrive ditt eget referansebrev? Her er en sjekkliste over hva du må og ikke bør vurdere.

Hva skal inkluderes i et referansebrev

Referansebrev bør inneholde navn og kontaktinformasjon , en forklaring på konteksten du kjenner studenten i, og en evaluering av deres spesifikke ferdigheter og potensial for å lykkes i deres nye bestrebelse (det være seg etterutdanning eller ny jobb). Ideelt sett bør det også gi en solid støtte til deres kandidatur.

Tilpass bokstavene dine

Selv om de gir et godt utgangspunkt, husk at de mest effektive anbefalingsbrevene er de som er svært personlige, og gir unike eksempler på studentens personlighet, prestasjoner og bidrag i klasserommet eller til organisasjonen din. One size passer ikke alle når det kommer til anbefalingsbrev. Det er sannsynligvis bedre å nekte å skrive et brev enn å sende et som åpenbart er den samme malen du bruker for alle elevene dine.

Vet når du skal si nei

Avslå en forespørsel hvis du forventer at du ikke vil føle deg komfortabel med å skrive et positivt støttebrev – dette vil gi studenten en mulighet til å få et brev fra en sterkere talsmann. Det kan være vanskelig å gjøre dette, men det er virkelig bedre for eleven i det lange løp.

Du kan alltid avslå ved å si at du rett og slett ikke har tid, eller nevne at du føler at andre kanskje kan gi en fyldigere, mer personlig anbefaling.

Sørg for at du har nok informasjon

Hvis du ikke kjenner studenten godt, men likevel ønsker å skrive brevet, kan du be om at studenten gir deg bakgrunnsmateriell, inkludert studentens CV, karakterutskrift og noen avsnitt om mål og prestasjoner. Travle lærere og veiledere som ofte mottar forespørsler om å skrive anbefalingsbrev, vil kanskje utvikle et spørreskjema som elevene kan fylle ut.

Du kan også spørre eleven hvilke andre lærere han eller hun har bedt om en referanse, og deretter ta en privat prat med dem om elevens styrker og potensial.

Før du skriver brevet, finn ut noen detaljer om hvorfor studenten trenger det. Et anbefalingsbrev til tannhelseskolen skiller seg sterkt fra et brev til støtte for en søknad til kunstskole eller et brev for en sommerjobbmulighet.

Sørg også for at du vet datoen brevet skal skrives innen. Hvis det er mulig, skriv brevet innen en dag eller to etter at du har mottatt forespørselen. Dette vil unngå at brevet blir begravd og glemt under bunker med essays eller eksamener som må graderes.

Eksempel på student- og nyutdannede referanser

Følgende eksempelreferansebrev er spesielt utformet for videregående skoleelever, studenter og nyutdannede. De inkluderer karakterreferanser, referanser fra lærere og arbeidsgivere og referanser fra forskerskoler.

Eksempel på studentreferansebrev

Høyskolereferansebrev

Referansebrevmaler

Følgende eksempelbrev viser hvordan en lærer, veileder eller veileder kan strukturere et referansebrev for en student.

Referansebrev eksempel #1 for en elev fra en lærer (tekstversjon)

Navnet ditt
Skolens navn
Skolens adresse
By (*): Stat (*): Postnummer
Telefonnummeret ditt
Din epostadresse

Dato

Institutt for opptak
State University
1234 Institutional Boulevard
By (*): Stat (*): Postnummer

Til den det måtte gjelde:

Det er med stor entusiasme jeg skriver til deg for å støtte Sharon Davis sin søknad til State University. I egenskap av kjemilærer ved Anytown High School har jeg kjent Sharon siden hennes førsteårsår. Hun var en æresstudent og klassemester, og utmerket seg i de tre akselererte naturfagklassene hun tok med meg, og tjente avdelingens Science Award sitt siste år for sin enestående ytelse i avansert kjemi og avansert fysikk.

Ikke bare er Sharon en strålende student, men hun har også vist seg som en leder i både skole- og samfunnsorganisasjoner. Hun ledet jentenes volleyballag til delstatsturneringen tre år på rad, og tjente to ganger MVP-anerkjennelser, og var aktivt involvert i skolens studentregjering, French Club og Debate Club. Hun jobber også jevnlig frivillig i American Cancer Society og Habitat for Humanity.

Sharons ambisjon, som hun er perfekt egnet til, er å oppnå sine lavere og høyere grader i organisk kjemi med det endelige målet om å bli en medisinsk forsker. Etter å ha mistet et søsken til kreft, brenner hun for å bidra til utviklingen av nye kreftterapier.

Sjelden har jeg hatt det privilegium å jobbe med en student av Sharons kaliber – hennes er en sjelden kombinasjon av akademisk glans supplert med sterke sosiale ferdigheter, selvmotivasjon og en vilje til å gjøre en forskjell i vår verden. Derfor kan jeg på det varmeste anbefale henne for opptak til State University.

Gi meg beskjed hvis du har flere spørsmål om Sharon. Jeg er tilgjengelig for å snakke på telefon eller e-post. Takk skal du ha.

Vennlig hilsen,

Ditt signerte navn (papirbrev)

Ditt innskrevne navn
Din tittel

Utvide

Referansebrev eksempel #2 for en student (fra en arbeidsgiver)

Du kan bruke denne prøven som en modell for å skrive et referansebrev. Last ned malen (kompatibel med Google Docs og Word Online), eller les tekstversjonen nedenfor.

referansebreveksempel for studenter

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Referansebrev eksempel #2 for en student (fra en arbeidsgiver)

Navnet ditt
Din arbeidstittel
Ditt selskap
Adressen din
By (*): Stat (*): Postnummer
Telefonnummeret ditt
Din epostadresse

Dato

Mottakers navn
Mottakertittel
Mottakerselskap
Mottakers bedriftsadresse
By (*): Stat (*): Postnummer

Kjære Mr./Ms. Etternavn,

Jeg har hatt gleden av å jobbe direkte med Anna Boston de siste fire årene, da hun tjente som frivillig i fysioterapiavdelingen på St. Ansgar Hospital, hvor jeg har stillingen som leder. Anna har alltid vist det høyeste nivået av respekt og modenhet når hun samhandler med pasienter og sykehusansatte. Hun er genuint interessert i å hjelpe andre og yter tjenester på en positiv og omsorgsfull måte.

Anna har imponert meg med sin evne til å jobbe godt under press uten å miste fatningen. En dag ble for eksempel en sykehuspasient opprørt på grunn av en forsinkelse i avtalen. Pasienten var veldig sint, men Anna klarte å berolige pasienten og roe henne ned, noe som var bra både for pasienten og fysioterapipersonalet vårt.

I tillegg til hennes kjærlige personlighet og profesjonelle væremåte, har Anna også spesialisert kunnskap innen fysioterapi, idrettsmedisin og trening takket være studiene ved Southern State University. Det har vært en glede å se henne vokse som student og som person.

Derfor anbefaler jeg på det varmeste Anna for enhver type ansettelse innen trening og helse.

Gi meg beskjed hvis du har flere spørsmål om Anna. Jeg er tilgjengelig for å snakke på telefon eller e-post. Takk skal du ha.

Vennlig hilsen,

Ditt signerte navn (papirbrev)

Ditt innskrevne navn
Din tittel

Utvide