Jobbsøking

Hvordan skrive en CV-seksjon for ferdigheter

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Illustrasjon av hender som skriver på papir som viser en CV

Ran Zheng / The Balance

Hva er den beste måten å skrive en ferdighetsseksjon for CV-en din, og fremheve dine kvalifikasjoner for jobben? Kompetansedelen av CV-en din inkluderer dine evner som er relatert til jobbene du søker på. I denne delen bør du liste opp ferdigheter som er relevante for stillingen eller karrierefeltet du er interessert i, som f.eks dataferdigheter , programvarekunnskaper og/eller språkkunnskaper.

Tilpass seksjonen for CV-ferdigheter

Tilpass ferdighetsdelen av CV-en for å matche, så mye du kan, kravene som er oppført i stillingsannonsen . Jo nærmere en kamp ferdighetene dine er jobbkravene , jo større er sjansene dine for å bli valgt ut til et intervju.

Hvis du for eksempel søker på en administrativ stilling, inkluderer Microsoft Office-ferdigheter i ferdighetsdelen din, QuickBooks ferdigheter (hvis du har dem), og andre programmer du kan bruke. Hvis du er en dataprogrammerer, liste opp programmeringsspråk, programvare, plattformer og annet Informasjonsteknologiske ferdigheter du har.

Å ha en ferdighetsseksjon gjør det enkelt for en ansettelsesleder å finne ut om du har en spesifikk ferdighet som kreves for en stilling. Det er også en enkel måte å få gjenoppta søkeord på CV-en din.

Mange arbeidsgivere bruker automatiserte søkersporingssystemer (ATS) for å skanne kandidat-CV; disse systemene er programmert til å søke etter spesifikke nøkkelord.

Jo flere søkeord CV-en din kan matche, jo mer sannsynlig er det at CV-en din blir valgt for vurdering av menneskeøyne.

Eksempel på CV-ferdigheter

Dette er et eksempel på en CV med en ferdighetsseksjon. Last ned CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av en CV med en ferdighetsseksjon

Balansen

Last ned Word-malen

ferdigheter

  • Beherske Microsoft Office-programmer (Word, Excel, PowerPoint)
  • Erfaring med QuickBooks og med vedlikehold av kontorbudsjett
  • Evne til å jobbe med flere operativsystemer, inkludert Windows, Mac OSX og Linux

Flere CV-seksjoner

Hvis det er flere typer ferdigheter som er viktige for jobben du søker på, kan du inkludere mer enn én ferdighetsliste i CV-en din.

Hvis du for eksempel søker på en jobb innen utdanning, kan du inkludere en liste over datakunnskaper og en liste over språkkunnskaper.

Gjenoppta eksempel med en ferdighetsseksjon

Caroline søker
Blossom Street 6739
Kingsport, TN 37617
(000) 123-4567
email@email.com

SOSIAL MEDIE-SPESIALIST

Ekspert på å øke organisasjonens anerkjennelse og rekkevidde på tvers av sosiale mediekanaler.

Svært kreativ og optimistisk spesialist på sosiale medier med 6 års erfaring med å bygge tilstedeværelse på sosiale medier for eiendomsmeglere og småbedriftseiere. Godt bevandret i markedsføring og analyse av sosiale medier, innholdsskriving, videoredigering og digital fotografering.

Nøkkelferdigheter inkluderer:

Sosiale medier : Facebook, Twitter, Instagram, SnapChat, Pinterest, Google+, YouTube

Innholdsredigering : Microsoft Office Suite (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook), WordPress

Grafisk design : Adobe Creative Cloud (Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Premiere Pro)

PROFESJONELL ERFARING

HOMEFRONT EIENDOMSBYRÅ, Kingsport, TN
SOSIAL MEDIE-SPESIALIST (08/2014 – i dag)
Ta med for å støtte team på 18 eiendomsmeglere i å skape en dynamisk tilstedeværelse på sosiale medier på tvers av Facebook, Google+, Twitter, Instagram, Pinterest, YouTube og SnapChat-kanaler. Bemerkelsesverdige prestasjoner:

  • Økte Facebook-følgere med 74 % gjennom flittig og responsiv analyse av sosiale medier.
  • Assisterte medlemmer av eiendomsteamet med å engasjere seg i en samarbeidsstrategi for annonsering av eiendom på Craigslist.
  • Laget og bygget firmaets første YouTube-kanal, og la ut lysbildefremvisninger av boligoppføringer.

FRILANSOPPDRAG, Kingsport, TN
SOSIAL MEDIE-SPESIALIST (06/2012 – i dag)

Genererte et nettverk av pågående småbedriftskunder som trenger småskala sosiale medier og nettstedadministrasjonstjenester. Etablert sosiale mediekontoer, designet nettsteder og skrevet innlegg og blogger. Bemerkelsesverdige prestasjoner:

  • Bygget varige relasjoner med selskaper inkludert Jane Matthews, eiendomsmegler, Line-Dry Laundry, Home Garden Foods og Spring Hill Farms.
  • Opplærte kunder i WordPress og andre digitale verktøy, slik at de kan administrere sine egne nettegenskaper.

UTDANNELSE OG KREDITASJON

UNIVERSITETET I TENNESSEE , Knoxville, TN
Bachelor of Arts in Media Management, 2012
Dekanens liste; School of Journalism and Electronic Media Scholarship; Juniorår i utlandet i Frankrike

Utvide

Lister å vurdere

Ikke sikker på hva ferdigheter å inkludere? Her er en liste over nøkkelord for CV og følgebrev du kan bruke til å beskrive ferdighetene dine, samt lister over gjenopptar ferdighetene for en rekke yrker og typer jobber.

Ferdigheter: Hard vs. Myk

Ferdighetssett inkluderer begge deler harde ferdigheter og myke ferdigheter. Harde ferdigheter er ferdigheter som kan læres ut eller ferdigheter som kan kvantifiseres. Myke ferdigheter er subjektive mellommenneskelige ferdigheter (som kommunikasjon, lederskap, teambuilding eller motiverende ferdigheter) som er mye vanskeligere å kvantifisere.

Begge typer ferdigheter kan inkluderes på en CV og i følgebrev. Her er mer informasjon om forskjellen mellom harde ferdigheter og myke ferdigheter , og en liste over myke ferdigheter .

Jobbspesifikk vs. overførbar

Jobbspesifikke ferdigheter er de evnene som lar en kandidat for ansettelse utmerke seg i en bestemt jobb. Noen ferdigheter oppnås ved å gå på skole eller opplæringsprogrammer. Andre kan tilegnes gjennom erfaringslæring på jobb.

Jobbspesifikke ferdigheter varierer avhengig av stillingen. For eksempel trenger en IT helpdesk-medarbeider dataferdigheter, lærere trenger leksjonsplanlegging, og snekkere trenger ferdigheter som arbeider med elektroverktøy.

Jobbspesifikke ferdigheter kan kontrasteres med overførbare ferdigheter som kommunikasjon, organisering, presentasjon, teamarbeid, planlegging og tidsstyring, som kreves i et bredt spekter av jobber.

Overførbare ferdigheter er de du bruker i nesten alle jobber. Begge typer ferdigheter kan inkluderes i en CV.

Ikke alle ferdigheter bør inkluderes i CV-en din

Selv om det er en god ting å liste opp ferdighetene dine, ikke alle ferdigheter du besitter trenger å være - eller bør inkluderes .

Ikke oppgi ferdigheter som du faktisk ikke har. Slutt med foreldede ferdigheter (det programmet du lærte å bruke i begynnelsen av datateknologi, for eksempel).

I tillegg er det ikke nødvendig å inkludere ferdigheter som ikke er relatert til jobben. Med mindre du søker om å underholde på barneselskaper, bør ikke evnen din til å lage ballongdyr inkluderes.

I slekt: Beste tjenester for CV-skriving