Jobbsøking

Hvordan skrive en CV-sammendragserklæring med eksempler

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse CV med oppsummering

AndreyPopov / iStockPhoto.com

Hva er en oppsummering, og når bør du inkludere en på CV-en? En oppsummering av CV-en er en kort liste eller noen få setninger øverst på CV-en (etter kontaktinformasjon ) som fremhever dine kvalifikasjoner for en jobb. Også kjent som et sammendrag av kvalifikasjoner eller en gjenoppta profilen , gir en oppsummerende erklæring ansettelseslederen med et øyeblikk en oversikt over dine faglige kvalifikasjoner.

Når du skriver en oppsummering av CV-en, sørg for å inkludere konkret informasjon om hvordan du har tilført verdier for bedrifter og bidratt til å transformere avdelinger eller organisasjoner. Dette vil vise ansettelsessjefen at du vil være en ressurs for selskapet.

Fordeler med en CV-sammendragserklæring

Det er en rekke fordeler ved å inkludere en oppsummeringserklæring i CV-en din. Den største fordelen er at det hjelper din CV å skille seg ut. Når ansettelsesledere leser gjennom dusinvis, til og med hundrevis, av CV-er, skummer de ofte gjennom hver og savner informasjon. Ved å begynne med et utsagn som kort beskriver hvorfor du er kvalifisert, er det mer sannsynlig at du får en nærmere titt.

Men bare det å skrive en oppsummering av CV-en garanterer ikke at arbeidsgivere vil være interessert i CV-en din.

Du må sørge for at oppsummeringserklæringen for CV-en din viser kort og godt hvorfor du er en ideell kandidat for den spesifikke jobben og selskapet.

Hva er en sammendrag?

Et CV-sammendrag blir noen ganger referert til som et sammendrag, spesielt for stillinger på øverste nivå. En sammendragserklæring for ledere er enda mer kritisk for avanserte stillinger siden potensielle arbeidsgivere primært vil fokusere på og sammenligne resultater av suksess som kandidater har utviklet i lignende roller.

Oppsummering av CV vs. CV-mål

En oppsummeringserklæring for CV er ikke det samme som et CV-mål. Begge er noen få setninger lange, og er plassert øverst på CV-en. Imidlertid, a gjenoppta målet statement har en tendens til å fokusere mer på dine egne interesser som jobbsøker – det understreker det du ser etter i en jobb eller bedrift.

En oppsummeringserklæring for CV, derimot, kommuniserer hva du kan bringe til bordet i den målrettede rollen. Det er en måte å selge seg selv til arbeidsgiver på.

Hva du skal inkludere i en CV-sammendragserklæring

Oppsummeringserklæringen din er ofte det første elementet som leses på en CV, så du vil komme til poenget: hvorfor skal et selskap ansette deg? I omtrent én til fire setninger, fremhev dine mest relevante styrker, kompetansesett , og kjernekompetanse som er unike for deg som kandidat.

Vis spesielt hvordan du vil tilføre verdi til selskapet. Har du spart penger for et selskap tidligere? Har du strømlinjeformet en administrativ prosess? Inkluder ferdigheter og erfaringer som vil imponere arbeidsgiveren, bruk spesifikke prosenter, tall eller dollarbeløp for å kvantifisere prestasjonene dine.

Sørg for å skreddersy CV-sammendraget til den spesifikke stillingsannonsen.

Se på oppføringen, og prøv å innlemme søkeord fra oppføringen i CV-sammendraget ditt. Dette vil hjelpe arbeidsgiveren til å se hvordan du passer godt for jobben.

I en oppsummeringserklæring for CV, unngå ferdigheter som er vanlige (Unngå for eksempel å nevne Microsoft Office), eller overbrukte ord (som 'multitasker' eller lagspiller). Prøv å bruke handlingsord for å demonstrere prestasjonene dine.

Oppsummeringsuttalelsen skal være på omtrent to til fire linjer og kun snakke om din profesjonelle bakgrunn. Ikke ta opp noen utestående omstendigheter ( sysselsettingsgap , karriereendring, personlige erfaringer osv.). Et følgebrev er en utvidet versjon av uttalelsen som lar din personlighet skinne gjennom.

For å oppsummere, vil du inkludere følgende elementer i uttalelsen din:

  • Kjernestyrker og ferdighetssett som er mest relevante for rollen
  • Tidligere relevant erfaring med nøkkelfunksjoner
  • Bemerkelsesverdige prestasjoner som du har tenkt å gjenta i neste rolle

Gjenoppta eksempel med en sammendragserklæring

Dette er et CV-eksempel med en oppsummerende uttalelse. Last ned CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller les eksempelet nedenfor.

Balansen 2018

Last ned Word-malen

CV-eksempel med en sammendragserklæring (tekstversjon)

Matthew-søker
900 Basil Street
Boyton Beach, FL 33426
123-456-7890
matthew.applicant@email.com

FAGLIG SAMMENDRAG

Certified Workforce Development Professional / Karrierespesialist som tilbyr erfaring med skreddersydd karriererådgivning, coaching og jobbsøkertjenester. Arbeid godt med kunder fra alle samfunnslag for å identifisere verdier, utvikle mulige karriereveier og utforme effektive jobbsøkingsstrategier. 90 % vellykket stillingsandel. Dyktig med databaseprogrammer inkludert Oracle og Microsoft SQL Server.

Viktige ferdigheter
Individuelle ansettelsesplaner
Gjenoppta skrivehjelp
Myke ferdigheter vs. harde ferdigheter Analyse
Arbeidsmarkedsetterretning
Målsetting / Interessebeholdning
Profesjonelle nettverksstrategier
Karriereporteføljer
Treningsprogrammer.

ARBEIDSERFARING

Workforce Investment Act Karrierespesialist ( februar 2020 – i dag)
Arbor utdanning og opplæring, Boynton Beach, FL

Forfremmet for å tilby karrierestyringstjenester til den universelle befolkningen, vurdere jobbberedskap og forberede klienter for inntreden/gjeninntreden i arbeidsstyrken. Arbeidsoppgaver inkluderer inntak, intervju, verifisering av kvalifikasjoner, henvisninger til støttetjenester og arbeidsgivertjenester, karrierecoaching og jobbsøking og orientering / klasseromsundervisning. Tjen som klientforbindelse med instruktører, bedrifter og andre klientressurser.

  • Oppnådd og konsekvent vedlikeholdt vellykket arbeidsplassering på 90 % .
  • Demonstrert sterk forståelse for arbeidsmarkedet, yrkesfaglige systemer, One-Stop-tjenester og One-Stop henvisningssystem.

Kvalifisert karrierespesialist ( november 2018 – januar 2020)
Arbor utdanning og opplæring, Boynton Beach, FL

Gjennomførte inntaksintervjuer og administrerte screeningsskjemaer for å finne ut om klienten er kvalifisert for offentlige hjelpetjenester. Tilbyde førstegangs- og oppfølgingsstøtte til klienter, planlagte kvalifiseringsdatoer og løst kvalifikasjonsproblemer. Omhyggelig vedlikeholdt dokumentasjon i database og papirdokumenter. Gir henvisninger til fellesskapsbaserte partnere og byråer.

  • Håndvalgt av toppledelsen til å fungere som Prosjektstøtte Associate Specialist / Team Leader i oppgave å tilby tilpassede opplæringsmuligheter for studenter.

UTDANNING

B.A., bedriftsøkonomi
2018 Fort Lauderdale College, Fort Lauderdale, Florida

Florida Certified Workforce Professional Certified Professional – Jobbsøkertjenester
2019 Dynamic Works Institute, Rockledge, Florida

Innbyggerkontaktferdigheter
Institute of Government, Palm Beach Community College, Lake Worth, Florida

FORENINGER
Dynamic Works Institute – DWI National Association of Workforce Development Professionals
NAWDP South Eastern Employment and Training Association - SETA

Utvide

Eksempler på CV-sammendrag

administrerende direktør
Hands-on leder kjent for strategisk og fokusert tilnærming, med omfattende utmerkelser for å begrense risiko, skape slanke team og etablere kreative strategier for å optimalisere intern drift, økonomisk avkastning, ekstern kundeservice og produksjon.

Utvide

ADMINISTRATIV FAG
Mangefasettert, effektiv og pålitelig administrativ fagperson med 10+ års erfaring med å støtte ledere, salgspersonell og ledere for å forbedre interne operasjoner for små bedrifter.

Dyktig innen CRM-applikasjoner og designprogrammer. Diversifisert kompetansesett som dekker administrativ støtte, kunderelasjoner, skriving, menneskelige ressurser og rekruttering, kontoadministrasjon og prosjektledelse. Gode ​​mellommenneskelige, telefoniske og digitale kommunikasjonsevner.

Utvide

PARALEGAL
Selvdrevet, detaljorientert fagperson som utnytter avanserte analytiske og forskningstalenter for å utmerke seg i en intellektuelt krevende advokatrolle hos et etablert advokatfirma.

Juridisk administrasjon : Bruk advokatopplæring og dokumenterte forsknings- og skriveferdigheter for å sikre rettidig utforming og innsending av juridiske dokumenter. Enestående grammatiske og redigeringsevner.

Kommunikasjon / klientforhold : 10 års erfaring med å jobbe direkte med kunder fra ulike sosioøkonomiske, kulturelle og etniske bakgrunner for å definere individuelle behov, sette sammen personlig historie/karrierebakgrunn, formidle prosjektstatuser og formulere strategiske presentasjoner. Enkelt innpode tillit og tillit til klienter som er stresset av utfordrende arbeidsmiljøer og livshendelser; håndtere private klientdata med 100 % konfidensialitet og integritet.

Informasjonshåndtering : Mestre og ta i bruk forretnings- og nettteknologier og proprietære databaser/innholdsstyringssystemer raskt. Tekniske ferdigheter inkluderer MyCase Legal Practice Management Software, Best Case Bankruptcy Software og Clio.

Nøkkelferdigheter : Finjusterte analytiske ferdigheter med en dedikasjon til å utvide fagkunnskap og arbeidsplasskompetanse gjennom kontinuerlig forskning og opplæring; påtar seg villig ekstra ansvar for å sikre optimal og rettidig prosjektgjennomføring. Type 80 wpm med perfekt nøyaktighet.

Utvide

REGIONAL SALGSDIREKTØR
15 års vellykket salgsledererfaring innen forbrukerproduktindustrien. Gå foran som et godt eksempel når det gjelder å motivere salgsteam til enestående YOY-gevinster.

  • Økte salget i den nordøstlige regionen med 15 % gjennom kreative leverandørpartnerskap og innføring av salgsinsentiver.
  • Ansatt, trent og inspirert prisvinnende salgsteam, som genererer fortjeneste på 10 % over gjennomsnittet for selskapet.
  • Gjennomførte kundetilfredshetsundersøkelser og anbefalte produktforbedringer som deretter ble vedtatt av toppledelsen.
Utvide

PROSJEKTLEDER
Erfaren prosjektleder med 5+ års erfaring med printprosjektledelse og kunnskap om webproduksjon hentet fra stillinger innen pedagogisk publisering og forbrukeremballasje. Kreativ problemløser som konsekvent har gjennomført prosjekter i tide og innenfor budsjett. Brukte en kundefokusert tilnærming som økte gjentatt virksomhet med 15 % i forhold til forrige syklus. Reduserte medarbeideromsetningen med 35 % og beholdt alle topppresterende ansatte.

Utvide

Denne listen over profesjonelt skrevne CV-prøver inkluderer maler du kan laste ned for å lage din egen CV.

Hvordan få sammendragserklæringen din til å skille seg ut

VIS DINE STYRKER: Bruk oppsummeringserklæringen for CV-en din for å fremheve styrkene som skiller deg fra konkurrentene dine, og demonstrer hvordan du vil bringe verdi til en arbeidsgivers organisasjon ved å liste opp spesifikke bidrag.

GI KVANTIFISERBARE PRESTASJONER: Øk overbevisningskraften til CV-sammendraget ved å bruke prosenter, imponerende salgstall eller tall for å kvantifisere spesifikke profesjonelle prestasjoner.

BRUK EN RESUME SAMMENDRAG ERKLÆRING I STEDET FOR EN OBJEKTIV ERKLÆRING: Oppsummeringserklæringer for CV er mer effektive enn objektive utsagn fordi de fokuserer på en arbeidsgivers behov i stedet for på hva du som jobbkandidat ønsker for deg selv.

I slekt: Beste tjenester for CV-skriving

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Overskrift og sammendrag .' Åpnet 20. mai 2020