Balanse Mellom Arbeid Og Familie

Hvordan skrive et returbrev fra fødselspermisjon

Sett forventninger om å komme tilbake på jobb etter at babyen er født

Mor jobber på en datamaskin mens hun holder sovende baby

••• Thanasis Zovoilis / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Gjenoppta arbeidet etter fødselspermisjon kan være spennende, men utfordrende overgang . Før du går tilbake til arbeidspermisjon, kan det være lurt å skrive et brev eller e-post for å sette forventninger. Denne korrespondansen kan sendes til bedriftens personaldirektør, din veileder eller begge deler. Tenk på forslagene og eksempler på retur-til-arbeid-brevene nedenfor som et utgangspunkt.

Vis din begeistring

Selvfølgelig vil du sette en positiv tone med brevet ditt. Du kan bruke denne meldingen som din mulighet til å uttrykke at du gleder deg til å komme tilbake på jobb.

Ta med noen av de positive tingene du ser frem til å gjøre når du kommer tilbake. Du kan også liste opp nye ideer til prosjekter, eller skrive at du ser frem til å gjenopprette kontakten med alle og komme tilbake på jobb.

Send inn eventuelle spesielle forespørsler

Uansett hvordan forlenge fødselspermisjonen er, vil du oppleve en overgangsperiode tilbake til jobb. Å skrive dette brevet er en mulighet til å ta opp det. Hvis du kan komme på noe for å gjøre denne overgangen enklere, be om det i dette brevet. For eksempel, hvis du ønsker å diskutere å endre timene til deltidsarbeid eller jobbe med en fleksibel timeplan, er det nå på tide å ta det opp. Det er også en god idé å oppgi eventuelle tidligere avtalte endringer i arbeidsplanen din.

Hvis du går tilbake til samme stilling som du forlot før fødselspermisjonen, oppgi at du har til hensikt å gjenoppta stillingen. Hvis du skrev a fødselspermisjonsbrev , inkludere en kopi av den eller nevne den i dette nye brevet for å minne arbeidsgiveren din om når fødselspermisjonen din begynte og når den er planlagt slutt. Dette er også din sjanse til å gi beskjed til arbeidsgiveren din om du ønsker å komme tilbake på jobb tidligere.

Sjekk om du trenger å sende en legeerklæring

Før du skriver brevet, sjekk bedriftens retningslinjer om behovet for skriftlig tillatelse fra legen din for å gå tilbake til jobben din. Hvis du har noen medisinske begrensninger på grunn av en komplisert graviditet, oppgi disse bekymringene tydelig og legg ved notatet fra legen din. Det er mye lettere å gjøre justeringer rett når du kommer tilbake fra svangerskapspermisjon enn å prøve å gjøre det senere.

Et enkelt eksempelbrev

Som med all skriftlig korrespondanse, er det lurt å gjøre brevet ditt kort og saklig. Nedenfor er et eksempelbrev for referanse. Hvis du ikke ønsker endringer når du kommer tilbake til jobb, kan du bruke dette eksempelbrevet som en veiledning. Bytt ut ordene i parentes med detaljene som passer din situasjon. Last ned malen for returbrev fra fødselspermisjon nedenfor (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av returbrev fra fødselspermisjon

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på retur fra fødselspermisjon (tekstversjon)

Edwina Jones
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
edwina.jones@email.com

1. september 2018

Regina Garrett
Administrerende advokat
BDE Corporation
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære fru Garrett:

Vennligst la dette brevet tjene som varsel om at jeg går tilbake til min stilling som advokat i Advokatfirmaet Law & Law 1. oktober 2018. Som du vet fra mitt fødselspermisjonsbrev, begynte jeg permisjonen 1. juli 2018 .

Jeg er ivrig etter å yte det samme høye ytelsesnivået som jeg alltid har i rollen min som advokatfullmektig.

[Hvis aktuelt, inkluder følgende:] Vedlagt er utgivelsespapirer fra legen min som sier at jeg kan gjenoppta jobben min. Ta kontakt med meg hvis du har spørsmål.

Vennlig hilsen,

Edwina Jones
cc: Robert Lee, Senior Associate

Utvide

Et eksempelbrev hvis jobben din ble endret

Hvis du har foretatt en justering av stillingen eller arbeidsplanen din, for eksempel å returnere deltid eller jobbe med en fleksibel tidsplan, bruk returbrevet nedenfor som referanse.

Retur fra fødselspermisjon Eksempel på jobbbytte (tekstversjon)

Tina Lau
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
tina.lau@email.com
1. september 2018

Franklin Ray
regissør
Acme Retail
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Mr. Lee:

Vennligst la dette brevet tjene som varsel om at jeg vil gå tilbake til jobb på deltid 1. oktober 2018. Som avtalt med Carey Lee, vil jeg jobbe [siter timeplanen din, f.eks. mandag til onsdag fra kl. 14.00]. Som du vet fra fødselspermisjonsbrevet mitt begynte jeg permisjonen 1. juli 2018.

Jeg er ivrig etter å gi det samme høye ytelsesnivået som jeg alltid har i rollen min som assisterende leder hos Acme Retail.

[Hvis aktuelt, inkluder følgende:] Vedlagt er utgivelsespapirer fra legen min som viser min evne til å gjenoppta jobben min. Ta kontakt med meg hvis du har spørsmål.

Takk skal du ha.

Vennlig hilsen,

Tina Lau
cc: Carey Lee, Manager

Utvide