Jobbsøking

Hvordan skrive et lønnsøkningsbrev med prøver

Kvinne som jobber ved skrivebord med datamaskin og telefon

•••

PeopleImages / E+ / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Du vil ha en høyning og føler at du fortjener en. Hva er den beste måten å få økt lønn på? Hvis du kan argumentere for en lønnsøkning, kan det hjelpe å sette en formell skriftlig forespørsel .

Å be om høyning er ikke bare vanskelig, det kan være farlig hvis du sier feil. En godt formulert forespørsel kan derimot hjelpe deg med å få den økningen du ønsker . Brevet ditt kan bidra til å støtte argumentet ditt samtidig som du ikke snubler over ordene dine personlig.

Det kan også være lettere å komme med forespørselen skriftlig, sammenlignet med å ha en samtale om kompensasjonen din.

Et brev er også en journal som dokumenterer forespørselen dersom den blir avslått nå, men vurderes på nytt i fremtiden. Det fjerner også spørsmål om at sjefen din tar forespørselen på alvor.

Hvem skal be om lønnsøkning

TIL forespørsel om lønnsøkning skal adresseres til personen som administrerer dine høyninger og bonuser. Det kan være din veileder, leder eller avdelingsleder.

Det er generelt ikke en god idé å gå over personen som tar lønnsbeslutninger for teamet ditt. Hvis du ikke stoler på din direkte leder, vil brevet bidra til å holde prosessen profesjonell.

Når skal du be om lønnsøkning

Før du sender et brev som ber om lønnsøkning, sørg for at timingen er riktig. Hvis du for eksempel vet at selskapet gjør det bra, er sjefen din fornøyd med arbeidet ditt, og det har gått tilstrekkelig tid (minst et år eller mer, avhengig av bedriftskultur ) siden din siste lønnsøkning , eller den årlige gjennomgangen din kommer, så tyder alle tegn på å gå.

Hos noen selskaper diskuteres økninger ved årsavslutninger eller gis ut rundt slutten av regnskapsåret. Hvis det er tilfelle i din bedrift, bør du prøve å starte samtalen i forkant av disse datoene.

Tidsmessig er det også nyttig å be om en høyning kort tid etter at du har fullført et stort prosjekt eller en vellykket oppgave.

Det gjelder spesielt hvis det er noe som har gitt deg ros eller økt synlighet i selskapet.

Når du ikke skal be om lønnsøkning

Hvis det nylig har vært permitteringer eller økonomiske problemer i selskapet, eller hvis vanlige lønnsøkninger er en del av en årlig ytelsesgjennomgang som er måneder unna, er dette kanskje ikke det rette tidspunktet for å argumentere for en ikke-planlagt økning.

Her er noen av grunnene til at du får kanskje ikke lønnsøkningen du søker.

Hva skal inkluderes i brevet

Før du begynner å skrive, samle deg ressurser som vil hjelpe deg rettferdiggjøre en økning i lønn :

  • Tenk tilbake på historien din med selskapet og lag en liste over prestasjoner siden din siste lønnsøkning, og vær nøye med de som kan ha forbedret bedriftens bunnlinje.
  • Hvis du har mottatt priser eller utmerkelser i selskapet, kan det være lurt å nevne dem i brevet.

Hvis du tror du er det betalt mindre enn du objektivt sett er verdt , er det viktig å inkludere eksempler. Gjør noen undersøkelser på lønnssatser for jobben din eller lignende jobber i din bransje gjennom lønnskalkulatorer tilgjengelig på nettsteder som Payscale.com, Glassdoor.com eller Salary.com.

Hva du ikke skal inkludere i brevet

Unngå å klage eller utsettes for offer, spesielt hvis selskapet har vært i vanskelige tider. Anta at ting er tøffe rundt omkring, men forklar hvorfor arbeidet ditt skiller seg ut.

Ikke ta med noen personlig innsikt om lønn til medarbeidere. Fokuser i stedet på din verdi i din rolle og din verdi for selskapet.

Tiden din i selskapet er ikke en begrunnelse for en økning, og det er heller ikke dine personlige økonomiske forhold. Hold deg unna disse lite overbevisende argumentene.

Eksempel på forespørsel om lønnsøkning

Hvis du tror tiden er inne, nedenfor er et eksempel på et forespørselsbrev om lønnsøkning som kan brukes som en retningslinje når du skriver ditt eget skreddersydde brev som ber om en økning.

Brevet skal være formatert og skrevet på en formell måte . Eksempelbrevet nedenfor er ment å sendes i papirform. Hvis det sendes på e-post, kan du fjerne datoen og adressen til deg selv og arbeidsgiveren, og begynne brevet med hilsenen.

Last ned malen for lønnsøkningsbrev (kompatibel med Google Docs og Word Online) for å bruke som utgangspunkt for ditt eget brev.

Skjermbilde av et forespørselsbrev om lønnsøkning Last ned Word-dokument

Eksempel på forespørsel om lønnsøkning (tekstversjon)

Taylor-ansatt
95 Park Lane
Anderson, CT 00880
445-435-0000
janed@emailexample.com

26. mai 2020

Arthur Boss
XYZ Company
23456 Broad Street
Stamford, CT 00834

[bruk ovenfor kun for papirutgaver]

Kjære herr sjef,

Jeg skriver for å formelt be om en gjennomgang av min nåværende lønn. Som Account Executive med 5 år i Acme Corporation, har jeg alltid vært klar og i stand når jeg ble bedt om å ta på meg tilleggsarbeid og nye jobbansvar. Jeg tror at en gjennomgang av min merittliste med selskapet, mine nylige prestasjoner, sammen med bransjegjennomsnittslønninger, vil demonstrere berettigelse for en økning på minst 10 % i min årlige lønn.

Rollen min har utviklet seg siden jeg begynte med Acme Corporation. Ekstra oppgaver inkluderer nå personalledelse, budsjettbeslutninger og prosjektledelse. Det siste året har jeg utmerket meg med følgende prestasjoner:

  • Jeg forbedret effektiviteten i kreditorsystemet, og sparte selskapet for 50 000 dollar i årlig inntekt.
  • Jeg klarte den vellykkede lanseringen av vårt nye produkt, og bidro til å realisere $100 000 i kvartalsvis salg.
  • Jeg har strebet etter fortreffelighet, fortsatt å tilføre verdi til selskapet og aldri gått glipp av en deadline.
  • Fagfellevurderinger indikerer at kollegene mine setter pris på lederstilen min og at jeg er et verdifullt medlem av teamet.

Videre er gjennomsnittlig årslønn for stillingen min $65 000, ifølge data fra Payscale.com. Dette er mer enn 12 % høyere enn min nåværende lønn på $58 000. En økning på 10 % i lønn vil sette min kompensasjon i tråd med industriens og regionale forventninger til arbeidet.

Takk for oppmerksomheten på denne saken. Jeg er villig til å samarbeide med deg for å imøtekomme forespørselen min sammen med hva som er best for selskapet. Hvis du har et annet beløp i tankene eller en plan om å øke lønnen min i fremtiden, er jeg åpen for forhandlinger.

Vennlig hilsen,

Signatur [for papirkopi]

Taylor-ansatt

Utvide

Hvordan få høyningen du ba om

VÆR OPPMERKSOM PÅ TIDINGEN: Tid forespørselen din til når du har den optimale sjansen til å få et positivt svar.

FORBERED DIN FORESPØRSEL: Ta deg tid til å undersøke hva du er verdt på arbeidsmarkedet, slik at du kan vise lederen din hvorfor du bør vurderes for en lønning.

HA EN DISKUSJON: Hvis mulig, be om et møte for å diskutere brevet ditt og din kompensasjon. Det er lettere å ha en personlig diskusjon enn det er å gå frem og tilbake via e-post.

Artikkelkilder

  1. PayScale. ' Hvordan be om en høyning og få det .' Åpnet 26. mai 2020.