Menneskelige Ressurser

Human Resources Management Fundamentals i å ansette ansatte

Hvordan utføre grunnleggende personaloppgaver og funksjoner ved å ansette ansatte

Ønsker du grunnleggende informasjon om hvordan du utfører vanlige personalaktiviteter og funksjoner for å ansette en ansatt? Disse grunnleggende menneskelige ressursene gir grunnleggende informasjon om hvordan du utfører HR-oppgaver som er involvert i å ansette en ansatt. Sjekk her for det grunnleggende om ansettelse av personalledelse.

Du kan lykkes med å ansette overlegne medarbeidere hvis du følger retningslinjene og tipsene som er inkludert i de følgende artiklene. De presenterer hele spekteret av trinnene som er involvert i riktig ansettelse av ansatte. Du kan implementere disse trinnene for å forbedre kvaliteten på ansettelsene du gjør.

Hvordan ansette en ansatt

4 kolleger studerer en sjekkliste på en bærbar datamaskin

Corey Jenkins/Image Source/Getty Images

Denne sjekklisten for hvordan du ansetter en medarbeider vil hjelpe deg med å systematisere ansettelsesprosessen, enten det er din første ansatte eller en av mange ansatte du skal ansette.

Denne sjekklisten for hvordan du ansetter en ansatt hjelper deg med å holde oversikt over rekrutteringsarbeidet. Denne sjekklisten kommuniserer både rekruttering og ansettelsesprosess og fremgangen din med å rekruttere til rekrutteringsansvarlig . Finn en sjekkliste om det grunnleggende i hvordan du ansetter en ansatt.

Hvordan utvikle en jobbbeskrivelse

Stillingsbeskrivelse

Klaus Vedfelt / Getty Images

Utvikler en stillingsbeskrivelse er en grunnleggende personaloppgave. Utvikle stillingsbeskrivelser for å hjelpe deg å artikulere de viktigste resultatene du trenger fra en ansatt som utfører en bestemt jobb.

Utvikle jobb beskrivelser som et kommunikasjonsverktøy for å fortelle ansatte hvilke oppgaver de må fullføre. Hjelp kollegaer å vite hvor jobben deres slutter, og jobben til en annen ansatt starter med stillingsbeskrivelser. Slik utvikler du dette grunnleggende HR-verktøyet: jobbbeskrivelser hvordan.

Hvordan lage en rekrutteringsplan

Lage en rekrutteringsplan

Getty bilder

Start rekrutteringsprosessen med en plan eller et planleggingsmøte. Hvis en gruppe individer skal rekruttere den nye medarbeideren, vil møtetilnærmingen for rekrutteringsplanlegging hjelpe alle berørte parter med å komme til enighet om en rekrutteringsplan for ansatte.

På dette rekrutteringsplanleggingsmøtet må du følge en spesifikk rute og lag en plan for å rekruttere den nye medarbeideren du ønsker. Trinnene som er avtalt i dette møtet vil sikre at mer enn en CV og et intervju vurderes når du vurderer sannsynligheten for at hver kandidat lykkes i din åpne jobb.

Hvordan legge ut jobber for å finne kvalifiserte søkere

Fire kolleger diskuterer bildet på en bærbar skjerm

altrendo images/Stockbyte/Getty Images

Du kan legge ut jobber online og bruke nettet for å rekruttere. Selv en stillingsannonse i den klassifiserte delen av din lokale avis vil sannsynligvis produsere for det meste elektroniske CVer og søknader i disse dager.

Lett tilpassbar, gratis og papirløs, hvorfor skulle ikke potensielle ansatte søke på nettet? Du kan legge ut jobber på nettet og høste fordelene av de mange potensielle ansatte som søker etter jobber på nettet. Gjør nettverdenen til din rekrutteringspartner; dette er de beste måtene å legge ut jobber på nettet.

Hvordan vurdere et følgebrev

følgebrev

SergeyVButorin / Getty Images

Når du gjennomgår et CV-brev, får du innsikt om en søker som jo mer formelt strukturert og sammensatt, ofte gjennomgått og polert, kan CVen ikke gi. Et CV-brev gir deg innsikt i søkeren som søker jobben din.

Et CV-brev sparer deg for tid, kobler kandidatens relevante erfaring til din utlyste jobb og gir innsikt i kandidatens ferdigheter, egenskaper og erfaring. Faktorene kandidaten ser på som viktige er fremhevet i et CV-brev. Finn ut mer om hva du skal se etter i et CV-brev.

Hvordan vurdere en CV

gjennomgang av en CV

Getty bilder

Arbeidet med CV-gjennomgang starter lenge før CV-ene til potensielle ansatte fyller innboksen din. Gjennomgang av en CV starter med en stillingsbeskrivelse slik at du vet hva den utsendte jobben innebærer. I en effektiv stillingsbeskrivelse er detaljene om kvalifikasjonene og erfaringen til kandidaten du søker, tydelig stavet ut.

Dette gjør CV-gjennomgang enklere, og likevel utfordrende, når du søker etter en overordnet ansatt for din åpne stilling. Slik går du gjennom en CV for å velge søkere til jobbintervjuer.

Slik screener du søkere via telefon

telefonscreening

Getty bilder

Når du har bestemt deg for å intervjue en søker etter CV og følgebrev gjennomgå, ta ett ekstra skritt før du investerer ansattes tid i intervjuer på stedet. Telefonskjerm søkeren for å avgjøre om hans eller hennes legitimasjon passerer kort avhør i en innledende telefongjennomgang.

Du kan også bestemme søkerens lønn behov og andre detaljer som kanskje eller ikke kvalifiserer personen for et intervju med intervjuteamet. Telefonskjermen sparer tid og penger.

Hvordan og hvorfor bruke en jobbsøknad

Jobbsøknad

Zave Smith/Corbis/Getty Images

Smarte arbeidsgivere bruker en jobbsøknad som fylles ut av hver kandidat for en bestemt jobb. Arbeidsgivere over hele verden bruker en ansettelsesapplikasjon for å samle konsistente data om potensielle ansatte.

Mens formatet for CV og følgebrev endres fra person til person, samler arbeidssøknaden inn konsistent informasjon i et enhetlig format fra hver søker. Dette hjelper deg med å sammenligne bakgrunnen og arbeidshistorien til kandidatene dine.

Her er hvordan og hvorfor du bruker en jobbsøknad når kandidaten kommer på jobbintervjuet i din bedrift.

Hvordan intervjue potensielle ansatte

Atferdsintervjuer

Getty bilder

Atferdsintervjuer er det beste verktøyet du har for å identifisere kandidater som vil lykkes i jobben du fyller. Du må identifisere kandidaten som har de atferdstrekkene og egenskapene du mener er nødvendige for å lykkes i den utlyste jobben.

Dette er hvordan intervjue potensielle ansatte for å sikre at den valgte kandidaten har kunnskap, ferdigheter, erfaring og kulturell passform nødvendig for å gjøre jobben.

Slik utfører du bakgrunnssjekker

bakgrunnssjekk

Getty bilder

Bakgrunnssjekk er prosessen med å autentisere informasjonen som er gitt til en potensiell arbeidsgiver av en jobbsøker i hans eller hennes CV, søknad og intervjuer. I de fleste søknadsprosesser vil lyve om bakgrunn og legitimasjon holde arbeidsgiveren unna ansettelse søkeren. Faktisk, hvis arbeidsgiveren oppdager at den nå ansatte løy under ansettelsesprosessen, er det faktisk normalt grunnlag for oppsigelse .

Bakgrunnssjekk sikrer arbeidsgiver at kandidaten har den bakgrunnen og erfaringen han eller hun påstår. Finn ut hva du skal sjekke.

Hvordan sjekke referanser

sjekke referanser

Culture RM Exclusive/Frank Van Delf/

Å sjekke jobb- eller ansettelsesreferanser er tidkrevende og ofte utilfredsstillende, ettersom mange arbeidsgivere, til tross for beskyttende lovgivning, nekter å tilby mer enn ansettelsesdato, lønnshistorikk og jobbtittel .

For det andre, hvis du ikke er forsiktig, kan hver referansesjekk bli til en vennlig prat der du ikke får den informasjonen du trenger for å ta en objektiv beslutning om å ansette kandidaten din. Som med de fleste Human Resources-prosesser, er et standard referansekontrollformat nyttig.

7 kritiske faktorer å vurdere før du gir et jobbtilbud

jobbtilbud

LWA/Photographer's Choice/Getty Images

Når du vurderer å gi et jobbtilbud og å ansette en ansatt , er det fristende å tilby jobben til den kandidaten som er mest lik deg. Kandidaten føler seg like komfortabel som en godt slitt sko. Du vil ikke få mange overraskelser når du først gir jobbtilbudet, og magen din er komfortabel med at favorittkandidaten din kan gjøre jobben.

Pass på, pass på denne praksisen. Hvorfor trenger organisasjonen din en annen ansatt akkurat som deg? Her er de syv kritiske faktorene du bør vurdere før du ansetter en ansatt og gir et jobbtilbud.

Bruk et jobbtilbudsbrev for jobbtilbudet ditt

attraktiv kvinne med langt brunt hår leser et positivt jobbtilbudsbrev med et stort smil og en pumpet knyttneve for å feire

fizkes/Getty Images

De fleste arbeidsgivere gir et jobbtilbud skriftlig, etter en muntlig forhandling om kompensasjon og andre ansettelsesfaktorer som startdato. De jobbtilbudsbrev eller en arbeidskontrakt er to vanlige former som brukes for å tilby ansatte en jobb.

Generelt har kandidaten indikert at han eller hun vil akseptere stillingen, under de angitte vilkårene, før utformingen av brevet eller kontrakten. Betrakt imidlertid stillingen som foreløpig inntil tilbudsbrevet eller arbeidskontrakten konkurranseklausul , og konfidensialitetsavtale , hvis du bruker dem, er signert.

Hvordan forhandle kompensasjon

En vellykket lønnsforhandling resulterer i en fornøyd arbeidsgiver og en glad ny medarbeider.

Bland bilder - JGI/Jamie Gril/Brand X Pictures/Getty Images

Du kan lykkes med å forhandle en lønn og en omfattende fordelspakke som vil gjøre det mulig for din kvalifiserte kandidat å akseptere jobbtilbudet ditt. Avhengig av jobbens ansvar, kan du ha spillerom til å forhandle. Bunnlinjen? Hvor godt ønsker og trenger du denne kandidaten?

Hvis du er for trengende, vil forhandlingsstrategien din raskt bli til kapitulasjon. Og, kapitulasjon, betale mer enn du har råd til, betale uforholdsmessig i forhold til lønnsintervallene til dine nåværende ansatte, og betale en nye ansattes lønn og fordeler utenfor komfortsonen din er dårlig for arbeidsgiveren og dårlig for kandidaten.