Menneskelige Ressurser

Bilder av ansatte iført forretningskjole på jobb

Bilder av ansattes antrekk som er passende i en hverdagslig situasjon

Bildene nedenfor illustrerer en rekke måter å oppfylle krav til en business casual kleskode . Ved å etablere denne typen kleskode, forteller arbeidsgiveren din at det er greit for deg å kle deg mindre formelt og mer komfortabelt på jobben. Så lenge klærne dine er smakfulle og faller innenfor profesjonalitetens grenser, business casual antrekk er profesjonell, attraktiv og allsidig.

Når du kler deg på jobb, husk at klærne du kan ha på deg på stranden, til yogatimen eller for å løpe ærend vanligvis ikke er akseptable på den uformelle arbeidsplassen. Velg i stedet kule, skarpe stifter som kan mikses og matches og kles opp eller ned, for eksempel en pen, presset skjorte toppet av en jakke, genser eller vest.

Business casual betyr også klær som er rene, ukrøllete og ikke for stramme, posete eller avslørende. Før du går ut døren, sjekk for å forsikre deg om at sømmene er ferdige, løse tråder er klippet og sko er pusset – og aldri ha på deg noe som er revet, frynsete eller stinkende.

De fleste ansatte er ikke pålagt å gjøre om bedriftsgarderoben når de flytter til en arbeidsplass med en business casual kleskode. Dette er fordi smart casual , business casual og uformell kjole er normene når ansatte møter venner, går ut og spiser middag, besøker kulturinstitusjoner og deltar på konserter – den typen arrangementer der folk ønsker å se pene ut.

Som et resultat, mens du ser på de følgende bildene, kan du tenke på kreative måter du kan kombinere stykker som allerede finnes i skapet ditt for å forsterke forretningssamlingen din. Sjansen er stor for at du allerede eier minst nok grunnleggende til å få en løpende start på å ombygge arbeidsgarderoben din innenfor arbeidsgiverens parametere.

Business Casual for menn

En mann som sitter mot en vegg med et nettbrett

Sam Diephuis/Blend Images/Getty Images

Kombinasjonen av bukser og skjorter er et godt forretningstilfeldig valg for menn som fungerer like bra for kvinner. Dette antrekket forsterker et profesjonelt image, men fremkaller passende en avslappet stemning uten å ligne hverdagslig streetwear. Selv skoene hans kompletterer det uformelle, profesjonelle utseendet.

Basic Business Casual

Ansatte i forretningskjole

Pamela Moore/Getty Images

Mennene og kvinnene her har på seg sine egne tolkninger av grunnleggende business casual. Legg merke til at menn ikke trenger å bruke slips for å se profesjonelle og sette sammen. Kjolebukser og kakibukser i en rekke nøytrale farger fyller regningen for et uformelt forretningsmiljø. Mindre formelle slips og sportsfrakker fungerer også bra.

En grunnleggende kjole eller et konservativt skjørt med en bluse eller genser er et annet passende valg for kvinner.

Business Casual kleskode

En avslappet business casual look på tre ansatte

Erik Isakson/Blend Images/Getty Images

Disse ansatte vise frem forretningsantrekk som er kompatibel med en business casual kleskode . Som du kan se, har bukser med skreddersydde skjorter evnen til å se avslappet ut, men hyggelig, og er et utmerket business casual valg. Det er klart at forretningsdrakter ikke er nødvendig for at en ansatt skal være riktig antrukket.

Uformelle kleskoder varierer fra arbeidsplass til arbeidsplass, men noen organisasjoner stoler på dømmekraften til sine ansatte og foretrekker å holde kleskodene enkle . Hvis du noen gang er i tvil om hva du bør eller ikke bør ha, er det bare å spørre.

Hva er Business Casual for kvinner?

En kvinne i uformelt forretningskjole

BJI/Blue Jean Images/Getty Images

Et verdig eksempel på et uformelt antrekk er en godt utstyrt, attraktiv bluse som bæres med bukser og er ferdig med stilige svarte sko. Denne trioen formidler effektivt ideen om business casual uten at det går på bekostning av profesjonalitet.

Legg merke til at blusen hennes er beskjeden og setter en profesjonell tone . Den har ikke en dyp halslinje, avslører ikke midriffen hennes, eller inneholder ord eller bilder som kan fornærme andre. På samme måte sitter buksene hennes pent og unngår å være for uformelle som denim, spandex eller joggebukser kan være.

På et uformelt kontor er atletiske sko og joggesko, loafers, tresko, båtsko i skinn og hæler eller flate kjoler akseptable og kan brukes med eller uten strømpebukser eller strømper etter som været tilsier. Unngå å bruke flipflops, sandaler, tøfler, sko med åpen tå eller iøynefallende, blingy fottøy på kontoret. Selv om business casual retningslinjer kan virke litt slappe, er det viktig å fremstå som profesjonell og konservativ til enhver tid.

Uformelle topper som fungerer

En gruppe mennesker i forretningsantrekk

Jetta Productions/Walter Hodges/Getty Images

Topper som knappefronter, poloer og turtlenecks, for å nevne noen, er praktiske og egnet for jobb uten å være distraherende, støtende eller for uformelle.

Legg merke til at kvinner komfortabelt kan bruke skjørt, kjoler og bukser og fortsatt overholde krav til forretningsmessig uformelt kleskode.

Opprettholde profesjonalitet

Et team på jobb i Business Casual-antrekk

Noel Hendrickson/Photodisc/Getty Images

En business casual kleskode tilbyr litt overnatting for personlig smak så lenge profesjonaliteten er i forkant. Selv om de alle har på seg uformelle strikk og knappefronter, ser disse ansatte velstelte, profesjonelle ut og klare til å utføre oppgaven.

Bildet skildrer også den smakfulle bruken av smykker. Se kvinnen i den lilla genseren som har på seg et halskjede og øredobber som subtilt utfyller antrekket hennes, i stedet for å skrike etter oppmerksomhet. Vær forsiktig så du unngår å bruke for mye smykker, og husk å bruke en hvilken som helst cologne eller parfyme med ekstrem tilbakeholdenhet.

En Business Casual Genser

En kvinne i en uformell forretningsgenser og skjerf

ViewStock/ViewStock/Getty Images

Denne kvinnegenseren er et godt valg fordi den passer henne til en T og hjelper henne til å se polert ut og klar for jobben. Selv om genseren ville vært fin alene, tjener skjerfet hennes til å slå det opp litt.

Raffinert, men behagelig

Kvinne iført forretningsantrekk

Jose Luis Pelaez Inc/Blend Images/Getty Images

Toppen hennes er presset og passer henne godt uten å avsløre for mye hud, mens cardiganen gir et tilbakelent, men likevel profesjonelt preg. Tosomheten finner den rette balansen mellom profesjonalitet og komfort og er perfekt for en uformell arbeidsplass.

Avslappet Business Casual

En gruppe menn og kvinner i forretningsklær

Johnny Greig/E+/Getty Images

Her er flere eksempler på avslappet kontorantrekk. Selv om disse ansatte har et beskjedent utseende som passer for kontoret, oppfyller de ånden av business casual ved å kle seg komfortabelt.

Flere alternativer for kvinner

Tre kvinner i forretningsklær

XiXinXing/Getty Images

For kvinner fungerer gensere med belte og enkle kjoler godt på en uformell arbeidsplass. Kvinnene som er avbildet her ser profesjonelle ut, men avslappede og komfortable.

Kjoleskjortens rolle

To menn og en kvinne ser på en bærbar datamaskin

Bambu Productions/Stone/Getty Images

Det er et sted for skjorter i enhver forretnings-tilfeldig garderobe. Hvorfor? De er smarte, allsidige og kan utstyres på en rekke måter og kombineres med en rekke toppers. Så lenge skjorten din er i ulastelig stand, er det et sikkert kort.

Business Casual Freedom

To kvinner og en mann ser på prøver

Reggie Casagrande/Photolibrary/Getty Images

Dette bildet understreker relativ frihet til forretninger casual . Fordi disse ansatte opprettholder et profesjonelt, konservativt utseende, har de mange stiler og farger å velge mellom.

Valg i massevis

Forretningskvinner kledd i forretningsantrekk

Jose Luis Pelaez Inc/Getty Images

Kvinnene i dette bildet demonstrerer også utvalget av alternativer som er tilgjengelige på en uformelt arbeidsplass. Én kvinne har på seg en profesjonelt utseende bluse med bukser, mens kameratene hennes har på seg kjoler som passer til enten en tilfeldig arbeidsplass eller en mer formell forretningssetting .