Menneskelige Ressurser

Viktigheten av å oppnå balanse mellom arbeid og privatliv – og hvordan du gjør det

Prioriter andre aspekter av livet som familieforhold

En mor jobber hjemmefra mens hun passer på barnet sitt.

•••

Onfokus/ Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Balanse mellom arbeid og privatliv er et konsept som beskriver den ideelle situasjonen der en ansatt kan dele sin tid og energi mellom jobb og andre viktige aspekter av livet sitt. Å oppnå balanse mellom arbeid og privatliv er en daglig utfordring. Det er vanskelig å sette av tid til familie, venner, samfunnsdeltakelse, spiritualitet, personlig vekst, egenomsorg og andre personlige aktiviteter, i tillegg til kravene fra arbeidsplassen.

Fordi mange ansatte opplever et personlig, profesjonelt og økonomisk behov for å oppnå, kan balanse mellom arbeid og privatliv være utfordrende. Arbeidsgivere kan hjelpe ansatte med å oppnå balanse mellom arbeid og privatliv ved å innføre retningslinjer, prosedyrer, handlinger og forventninger som gjør dem i stand til å leve mer balanserte liv, for eksempel fleksible arbeidsplaner, politikk med betalt avspasering (PTO). , ansvarlig tempo tid og kommunikasjon forventninger, og bedriftssponset familiebegivenheter og aktiviteter .

Balanse mellom arbeid og privatliv reduserer stresset ansatte opplever . Når en ansatt bruker mesteparten av dagene på arbeidsrelaterte aktiviteter og føler at de neglisjerer andre viktige komponenter i livet, oppstår stress og mistrivsel. En ansatt som ikke tar seg tid til egenomsorg, skader til slutt sin produksjon og produktivitet.

Arbeidsplassen som gjør de ansatte i stand til å oppnå balanse mellom arbeid og privatliv er spesielt motiverende og gledelig for ansatte, noe som gjør dem glade. Og glade ansatte, hvis behov for balanse mellom arbeid og privatliv er oppnådd, har en tendens til å bli hos arbeidsgiveren sin og er mer produktive .

Arbeid-liv-balanse for foreldre

Balanse mellom arbeid og privatliv kan være et unnvikende mål for yrkesaktive foreldre. Men du kan ta skritt som forelder for å gjøre det til en realitet for deg og barna dine. Som mange flotte prestasjoner tar balanse mellom arbeid og privatliv tid og organisering – men det er verdt innsatsen – for foreldre og deres familier.

Ledere er viktige for ansatte søker balanse mellom arbeid og privatliv. Ledere er kilden til mange av forventningene som gjør at ansatte har problemer med å finne balanse mellom arbeid og privatliv. I sin innsats for å tilfredsstille sine ledere og lykkes på jobb, kan ansatte gå glipp av resten av mulighetene som finnes for et berikende liv.

Ledere fungerer også som en inspirasjonskilde. Ledere som streber etter balanse mellom arbeid og privatliv i sitt eget liv modellere hensiktsmessig atferd og støtte ansatte i jakten på balanse mellom arbeid og privatliv.

Når du vurderer balansen mellom arbeid og privatliv, begynner planleggingen før du ser etter jobb og godtar en ny stilling. Først, ta deg tid til å bestemme dine virkelige behov fra det bredeste perspektivet. For eksempel kan du bli overrasket over å oppdage at en dårligere betalt jobb med nærhet til en flott barnehage for barna dine er å foretrekke fremfor et annet alternativ som tar deg en time unna.

Bestem hvordan jobben din og dens plassering påvirker balansen mellom arbeid og liv

Foreldre bør tenke nøye over jobbplasseringen: Pendlingen til barnehagen kan gjøre eller ødelegge din evne til å bruke uvurderlig bindingstid før, under og etter jobb med barna dine. Tilfredsstillelsen du får av å se barnet ditt oftere vil gjøre deg mye mer avslappet og produktiv på jobben, og redusere stresset betraktelig. Gjør livskvalitet til et aspekt av jobbkriteriene dine før du forplikter deg.

Under intervjuet for en ny jobb, hold ørene åpne for å høre selskapets syn på fjernarbeid , arbeidskultur, tidsfleksibilitet og så videre. Alle disse aspektene ved ansettelse vil påvirke din evne til å forfølge en balanse mellom arbeid og privatliv. Hvis de ikke blir nevnt under intervjuene, bør du stille spesifikke spørsmål for å vurdere arbeidsplassens kompatibilitet med dine behov for balanse mellom arbeid og privatliv.

Vanligvis er fordelene spesifisert på tidspunktet for jobbtilbud , og noen ganger vil de bli oppført på et selskaps nettsted. Hvis du får sjansen til å chatte med andre ansatte, spør om bedriftskulturen er familievennlig. Er det barnehagepenger? Er det nok personlig fri for nødsituasjoner— en følelse av empati for foreldrene ?

Pass på at du ikke går inn i territorium som er uvennlig mot foreldre. Ved å legge merke til omgivelsene dine, holdningen, oppførselen og omgjengelighetsnivået til dine potensielle medarbeidere – vil du få en følelse av hvor fleksibel ledelse vil være. Og det er et verdifullt datapunkt for din familievennlige sjekkliste.

Prioriter familietider for å oppnå balanse mellom arbeid og privatliv

Å oppleve ro og ingen kaos hver ukedagsmorgen virker vanskelig, spesielt når det har vært normen å vinge den klokken 07.00. Prøv å starte dagen på en positiv tone med en rolig, sittende, sunn frokost med familien din.

Et kort familiemåltid om morgenen – selv i 15 minutter – reduserer stresset for alle. Det forsikrer også barna om at de er din prioritet. I tilfelle dere ikke kan komme sammen til middag på grunn av andre forpliktelser, så har dere i det minste spist dette måltidet sammen.

Hvis du ikke kan hente eller møte barnet ditt ved lunsjtid, så avtal å ringe. Det er betryggende for et barn å høre fra en forelder i løpet av dagen. En kort innsjekking vil være givende for dere begge.

Bestem en kvalitetstid om kvelden – spesielt til middag. Litt ekstra tid med barna dine nå vil vise seg enormt fordelaktig når de vokser.

«Hvis jeg kunne vifte med en tryllestav, ville jeg sørget for at hvert barn i Amerika spiste middag med foreldrene sine minst fem ganger i uken. Middag fungerer som en ideell tid for å styrke kvaliteten på familieforhold og hjelper barna å vokse opp sunne og rusfrie, sier Joseph A. Califano, Jr., grunnlegger og styreleder emeritus i CASAColumbia og tidligere amerikanske helse-, utdannings- og Velferd.

I stedet for å la TV, YouTube eller dataspill fylle opp kvelden, planlegg familieaktiviteter før sengetid. Selv om du må ta igjen jobben, hold familiemedlemmene litt engasjert og i nærheten.

Andre balanseteknikker mellom arbeid og liv

Ta med barna dine til kontoret hvis og når du kan, og la dem se bildene sine eller det kreative arbeidet sitt på skrivebordet ditt. Dette lar dem vite at de er i ditt sinn og hjerte. Det hjelper dem å forstå at du tenker på dem ofte – og de vil også føle seg som en del av det du gjør. Gjør deres spesielle dag til et eventyr.

Balanse mellom arbeid og privatliv for alle betyr å ha gode tidsstyringsevner. Hvis du lar arbeidsdagen din gå utover, stjeler du dyrebar fritid og familietid. Her er seks ekstra tips.

Balanse mellom arbeid og privatliv for alle betyr å ha gode tidsstyringsevner. Hvis du lar arbeidsdagen din gå utover, stjeler du dyrebar fritid og familietid. Her er flere tips:

Kjenn din leders timeplan.

Maksimer mengden møtetid med sjefen din; være strategisk og arbeid tett med ham eller henne for å oppnå den riktige andelen tid og informasjon de trenger for å føle seg tilkoblet.

Vit når du skal ringe og når du skal utføre administrativt arbeid.

Du ønsker å optimalisere tiden din på jobben slik at du utfører oppgavene som tilfører verdi og fremmer karrieren din fremfor trivialiteter og travelt arbeid.

Planlegg familieferier for å minimere arbeidsavbrudd.

Du vil planlegge ferietid når folk ikke kommer til å være i nærheten. Tilby en nedtelling til ferietid slik at du holder både lederen og teamet tydelig informert om tidsperioden du vil være borte fra kontoret.

Hvis du fjernpendler, sørg for at de tekniske verktøyene dine er toppmoderne.

Sørg for at du enkelt kan videokonferanser og at du er tilgjengelig via tekstmelding, smarttelefon og e-post.

Tegn en klar grense mellom din personlige og arbeidstid.

Sett klare forventninger med lederen og kollegene om når du er tilgjengelig for arbeidsdiskusjoner, hvor sent på dagen du vil svare på e-post og annen interaksjon som har en effekt på balansen mellom arbeid og privatliv.

Hvis du er en overprester, bør du vurdere å kutte ned

Hvis du er en overprester på jobb, er sjansen stor for at du har satt urealistiske mål for dine prestasjoner. Du vil bytte til å sette deg realistiske mål, så du føler at du har lykkes.

Når du er sjefen

Hvis du er en leder, og du har en tendens til å være en overprester, oppmuntre ansatte til å ta pauser – selv om du ikke gjør det. (Det burde du virkelig gjøre.)

Pass på at du ikke holder tilbake styret når det kommer til dine ansattes balanse mellom arbeid og privatliv. Å lære å gi slipp vil gi utbytte ved å bygge et dedikert, motivert personale.

Bunnlinjen

Å oppnå en komfortabel balanse mellom jobb og privatliv som forelder skjer ikke bare tilfeldig lenger enn en flott karriere. Det krever strategi og tanke. Du kan gjøre balanse mellom arbeid og privatliv til et kjærlighetsarbeid - det handler tross alt om kjærlighet.

Artikkelkilder

  1. PRNewswire. ' Forholdet mellom foreldre og tenåringer er viktig .' Åpnet 20. januar 2021.