Jobbsøking

Viktige mellommenneskelige ferdigheter som arbeidsgivere verdsetter

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser to personer som snakker. Teksten lyder:

Alison Czinkota / The Balance

Hva er mellommenneskelige ferdigheter, og hvorfor er de viktige på arbeidsplassen? Mellommenneskelige ferdigheter, også kjent som menneskelige ferdigheter, myke ferdigheter , eller emosjonell intelligens , er relatert til måten du kommuniserer og samhandler med andre.

Når arbeidsgivere ansetter, er mellommenneskelige ferdigheter et av de viktigste kriteriene som brukes til å evaluere kandidater. Uansett hvilken type jobb du har, er det viktig å kunne komme godt overens med kolleger, ledere, kunder og leverandører.

Sterke mellommenneskelige ferdigheter er avgjørende for å lykkes på dagens arbeidsplass.

Hva er mellommenneskelige ferdigheter?

Mellommenneskelige ferdigheter kalles noen ganger ansettbarhet ferdigheter. Ordet ansettelsesevne er et tips om viktigheten av mellommenneskelige ferdigheter: de er så avgjørende at ansettelsesledere virkelig ikke ønsker å ansette kandidater uten dem.

Mange karrierer krever konsekvent, om ikke konstant, interaksjon med andre mennesker. Dette gjelder selv for jobber som ser ut til å favorisere innadvendte personligheter og uavhengig arbeidsstiler . For eksempel, selv om du er en programvareingeniør, skribent eller statistiker, må du fortsatt kunne kommunisere og samarbeide med teamet ditt.

Det er viktig å understreke dine mellommenneskelige ferdigheter i følgebrevet og CV-en, og deretter sikkerhetskopiere disse påstandene med oppførselen din under jobbintervjuer.

Selv om du utmerker deg på tekniske aspekter av jobben din, vil ikke arbeidsgivere ønske å ansette deg hvis det virker som om du ville være en katastrofe å jobbe med.

Typer mellommenneskelige ferdigheter

Kommunikasjon

En av de viktigste mellommenneskelige ferdighetene i enhver jobb er kommunikasjon . Enten du jobber i DEN , kundeservice , bygg eller annen bransje, må du være i stand til å kommunisere tydelig og effektivt med andre både muntlig og skriftlig. Noen jobber krever også ferdigheter i effektiv offentlig tale.

Konflikthåndtering

Enten du er leder eller ansatt, vil du sannsynligvis trenge det løse konflikter på et tidspunkt i jobben din. Dette kan innebære å løse et problem mellom to ansatte, mellom deg selv og en kollega, eller mellom en klient og din bedrift. Du må være i stand til å lytte rettferdig til begge sider og bruke kreativ problemløsning for å komme frem til en løsning.

Empati

En del av det å være en god leder, medarbeider eller kollega er evnen til å forstå og vise empati for andre. Hvis en kunde eller kollega ringer med en klage, for eksempel, må du lytte nøye til personens bekymringer og uttrykke medfølelse for problemet deres. Empati er en viktig ferdighet som vil hjelpe deg å komme overens med alle på arbeidsplassen.

 • Omsorgsfull
 • Medfølelse
 • Diplomati
 • Mangfold
 • Hjelpe andre
 • Vennlighet
 • Tålmodighet
 • Respekt
 • Følsomhet
 • Sympati

Ledelse

Selv om du ikke er leder er det viktig å ha litt ledererfaring og -evne. Ledelse krever å være i stand til å motivere og oppmuntre andre og hjelpe et team med å oppnå suksess.

 • Oppmuntrende
 • Inspirerende tillit
 • Instruere
 • Ledelse
 • Veiledning
 • Motivasjon
 • Positiv forsterkning

Lytter

Lytter er en ferdighet som går hånd i hånd med god kommunikasjon. Mens du trenger å kunne uttrykke dine egne ideer, må du også lytte til andres ideer. Dette vil hjelpe dine kunder, arbeidsgivere, kolleger og ansatte til å føle seg respektert og verdsatt.

Forhandling

Forhandling er en viktig ferdighet for mange stillinger. Avhengig av den spesifikke jobben, kan det innebære å lage formelle avtaler (eller kontrakter) mellom klienter eller hjelpe kolleger med å løse et problem og finne en løsning. For å være en god forhandler må du kunne lytte til andre, bruke kreativ problemløsning og komme frem til et resultat som tilfredsstiller alle.

Positiv holdning

Arbeidsgivere ønsker å ansette ansatte som gjør kontoret til et lysere sted. De vil ha folk med en vennlig, positiv oppførsel. Dette betyr ikke at du må være den mest sosiale personen på kontoret, men du må være villig til å utvikle en slags positiv rapport med kollegene dine.

Teamarbeid

Selv om jobben din innebærer mye selvstendig arbeid, må du fortsatt kunne samarbeide med andre. Teamarbeid involverer flere av de ferdighetene som allerede er nevnt: du må kunne lytte til andre, kommunisere dine egne mål, motivere teamet ditt og løse eventuelle konflikter som måtte oppstå.

Vis frem dine mellommenneskelige ferdigheter

Match dine kvalifikasjoner til jobben. Se gjennom stillingsbeskrivelsen og lag en liste over egenskapene arbeidsgiveren ser etter. Deretter matche dine kvalifikasjoner til jobben ved å knytte sammenhenger mellom deres krav og dine ferdigheter og evner.

Skriv ferdighetene dine i CV-en din, spesielt hvis din CV inneholder et sammendrag på toppen eller hvis din delen om arbeidshistorie er formatert med avsnitt i stedet for kulepunkter. På denne måten viser du hva du har oppnådd i stedet for hva du gjorde.

Min evne til å motivere individene jeg leder, vises i hvor konsekvent jeg overholder, og slår, deadlines uten å brenne ut teamet mitt.

Utvide

Mine lederegenskaper bidro til at teamet mitt økte salget med 10 % siste kvartal, til tross for at mange av oss var nye i avdelingen.

Utvide

Legg til relevante mellommenneskelige ferdigheter i følgebrevet ditt. Ta med lignende eksempler på hvordan du brukte dine mellommenneskelige ferdigheter på jobben i følgebrevet ditt. Husk å fokusere på hva du oppnådde ved å bruke disse ferdighetene.

Del dine ferdigheter under intervjuet. Vær forberedt på å svar på intervjuspørsmål om dine mellommenneskelige ferdigheter . Som i følgebrevet og CV-en, gi en anekdote om en gang du demonstrerte en spesiell ferdighet på arbeidsplassen og hvordan du brukte den ferdigheten for å tilføre verdi til selskapet.

Bruk dine mellommenneskelige ferdigheter for å imponere. Husk at handlinger taler høyere enn ord, så du vil være sikker på at du lykkes med å legemliggjøre alle egenskaper du hevder å ha når du samhandler med intervjueren din. For eksempel, hvis du understreker hvordan din vennlige oppførsel har gitt deg suksess på arbeidsplassen, sørg for at du fremstå varm og imøtekommende under intervjuet .

Etterspurte mellommenneskelige ferdigheter å fremheve

Forbereder du deg på et jobbintervju eller tilpasser din CV eller følgebrev? Dette er noen av de mest ettertraktede mellommenneskelige ferdighetene. Se etter måter å veve noen av disse søkeord inn i søknadsmaterialet eller samtalen.

Hvordan få ferdighetene dine til å skille seg ut

Vis ikke fortell: Enten du intervjuer for en ny jobb eller ser etter en forfremmelse, sørg for å bruke dine mellommenneskelige ferdigheter for å gjøre et godt inntrykk.

Frisk opp ferdighetene dine: Hvis ferdighetene dine trenger å forbedres eller selvtilliten din kan trenge et løft, er det online og offline kurs og seminarer du kan ta.

Vær snill: En av de beste måtene å vise at du har sterke mellommenneskelige ferdigheter er å forbli rolig og sivil, selv i stressende situasjoner.