Jobbsøking

Viktige lederegenskaper for CV og følgebrev

Lederegenskaper på arbeidsplassen

••• Yuri_Arcurs / DigitalVision / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når bedrifter ansetter for lederroller, ser de etter personer med egenskaper som vil tillate dem å lykkes i samhandling med kolleger, kunder og andre på arbeidsplassen og utover.

Bare de med høy integritet vise lederegenskaper . De foretrukne lederstillingene er forbeholdt de som arbeidsgivere ser sterke lederegenskaper.

Hva er lederegenskaper?

Ledere har den unike evnen til å sette andre først og motivere et team til å samle seg rundt en sak. Mens mange streber etter lederskap, kan ikke alle være ledere.

Bedrifter som ser etter sterke lederegenskaper ønsker ansatte som kan forutse problemer samtidig som de forblir drevne og positive. Videre ser ledere og ansatte på lavere nivå til ledere i organisasjonen for å forstå unike muligheter og ta risiko i problemløsning.

Arbeidsgivere ser også etter kandidater som har en høy grad av emosjonell intelligens, tålmodighet og en praktisk kunnskap om menneskelige ressurser, for å holde både den ansatte og selskapet ivaretatt.

De viktigste ferdighetene arbeidsgivere ser etter i lederroller

2:10

Se nå: 8 egenskaper som gjør en eksepsjonell leder

Verbal kommunikasjon

Kommunikasjon handler om mer enn å dele ideer informasjon. For ledere, kommunikasjon er den mest grunnleggende ferdigheten han eller hun kan ha når det gjelder å lede en person eller et team. Ledere bør være i stand til å kommunisere effektivt med individuelle grupper.

Det er én ting å snakke og en annen ting å få folk til å vite nøyaktig hva du mener. Gode ​​formidlere uttrykker seg tydelig, uten å skape forvirring eller tvetydighet. En god kommunikator forstår også at kommunikasjon går begge veier: å være en god lytter er like viktig (eller mer) enn å snakke.

  • Ærlighet
  • Å påvirke andre
  • Presentasjons ferdigheter
  • Engasjement
  • Aktiv lytting
  • Mekling
  • Møteledelse
  • Forhandler
  • Nettverk

Ikke-verbal kommunikasjon

Å være en god kommunikator betyr også å overskride skriftlig og verbal kommunikasjon. En utmerket kommunikator vil formidle en følelse av åpenhet og ikke-dømmende, selv når de ikke sier noe. Kroppsspråk og generell peiling kan formidle enda mer enn ord. Arbeidsgivere vil ofte søke kandidater som i seg selv er rolige, åpne, optimistiske og positive. Disse egenskaper kommer vanligvis gjennom nonverbalt .

Coaching

Å lede mennesker betyr å støtte underordnede. Det betyr ikke bare å sette dem i stand til å gjøre jobben sin godt, men også hjelpe dem å komme videre i karrieren.

Noen ganger betyr dette å hjelpe dem med å forbedre sine ferdighetssett å bli bedre på detaljene i arbeidet sitt. Andre ganger betyr det å hjelpe dem med å utvikle sin egen kommunikasjons- og lederstil. Uansett arbeid, er det å ta i bruk en coachende tankegang en integrert del av å være en god leder. En trener oppmuntrer og støtter. En trener er delvis cheerleader, delvis trener, og en leder i et forretningsmiljø bør være komfortabel i denne rollen. En leder vet hvordan man coacher andre til å bli ledere i seg selv.

Delegasjon

Å gi mening i et prosjekt og gi retning faller ikke naturlig for alle, men det er en integrert del av ledelse. Ledere bør være i stand til å tydelig og effektivt gjøre hver oppgave tydelig, samt hvem sitt ansvar det er å utføre denne oppgaven. Ledere er spesifikke og artikulerer forventninger på en slik måte at de styrer et team.

Underordnede bør være tydelige på hva som forventes av dem. Delegering involverer ofte mer enn en enkel, gjør X innen X-dato. Det kan innebære veiledning, instruksjon, veiledning, planlegging og å ha en positiv holdning selv om noen sliter.

Relasjonsbygging

Sammen med kommunikasjon og coaching kan relasjonsbygging gjøre eller knekke en leder. En god leder vil verdsette relasjoner og aktivt jobbe for å bygge sterke små og store team. Relasjonsbygging kan være så enkelt som å huske visse personlige detaljer om andre og sjekke inn med dem. Eller det kan være mer målrettet og involvere aktiviteter utenfor arbeidslivet og teambuilding som retreater og arrangementer.

Mest av alt handler det om å bygge relasjoner om autentisitet og genuint kontakt med mennesker på en måte som skaper fortrolighet og en følelse av fellesskap.

Det er ledermuligheter over hele linja i nesten alle tenkelige bransjer. Hvis du har noen av disse egenskapene, sammen med god dømmekraft, ærlighet og en sans for humor, kan det å satse på en karriere innen lederskap være riktig for deg.

Flere lederegenskaper

Hvordan få ferdighetene dine til å skille seg ut

Legg til relevante ferdigheter i CV-en din: Ta også en titt på stillingsannonsene innenfor ditt fagfelt for å se hvilke lederegenskaper som nevnes igjen og igjen. Denne typen tenkning vil hjelpe deg å vite ferdigheter du bør vektlegge i din CV .

Fremhev ferdigheter i følgebrevet ditt: Det kan være nyttig å utdype et par sentrale lederegenskaper som er oppført på CV-en din i følgebrevet. Du kan også liste opp et prosjekt eller to der du har inkorporert lederegenskaper.

Bruk ferdighetsord i jobbintervjuet ditt: Ofte er intervjuer steder hvor du kan dele scenarier fra dine arbeid forbi når du viste lederegenskaper under utfordrende omstendigheter.