Praksisplasser

Forbedre CV-en din med disse 5 enkle trinnene

praktikantkandidat håndhilser på intervjuere

•••

sturti / Getty Images

Så du har endelig fått skrevet CV-en din. Det kan ha tatt deg litt tid å skrive CV-en din; Selv om det etter min erfaring handler mer om utsettelse med å komme i gang enn det handler om den faktiske tiden det tar å få en CV fullført.

Det tar egentlig ikke så lang tid å skrive en CV, men det tar tid å bestemme seg for hva som skal inkluderes og å organisere informasjonen på en logisk måte. Når CV-en din er skrevet, kan du gå bort fra den for en dag eller noen og deretter gå tilbake til den og se om det er en måte du kan gjøre forbedringer på.

Hvorfor er CV viktig?

Grunnen til at CV er så viktig er fordi de er den enkleste måten for en arbeidsgiver å få et øyeblikksbilde av dine ferdigheter og prestasjoner. Arbeidsgivere trenger en enkel måte å luke ut kandidater på, og det er CV-en som ble designet for det formålet. En flott CV er en der en arbeidsgiver enkelt kan se din utdannelse, utmerkelser og utmerkelser, relevante kurs, relevant og tilleggserfaring, samt spesielle ferdigheter og co-curricular aktiviteter som du har oppnådd.

CV er profesjonelle dokumenter. De gir arbeidsgivere relevant informasjon som de kan basere en beslutning på hvem de ønsker å intervjue og hvem av søkerne som ser ut til å være ukvalifisert. Siden viktigheten av å skrive en flott CV ikke kan overses, er det ofte alt som skal til for å få en arbeidsgiver til å legge merke til det å ta deg tid til å forbedre CVen.

Jeg ser mange CVer i løpet av hver dag, og jeg legger ofte merke til at det vanligvis er noen veldig enkle måter som kan forbedre en CV dramatisk for å hjelpe den til å skille seg ut blant resten. Selv om jeg ser en rekke feil på CV-en, er det ofte ikke en feil i seg selv, men det handler mer om hva som kan gjøres for å skildre profesjonelle og akademiske erfaringer mer effektivt.

Tips for å forbedre din CV

Få den viktigste informasjonen først

Hvis du er en student som fortsatt er på college eller en nyutdannet, inkluderer Utdanningsdelen av CV-en din først. Siden dette er hva du har gjort på heltid i løpet av de siste årene, er det viktig å ha utdanning inkludert øverst på CV-en etterfulgt av en seksjon for relevant kurs eller relevant erfaring rett nedenfor. Under hver overskrift vil du da inkludere den nyeste opplevelsen først.

Arbeidsgivere skumles ofte på CV-en først for å finne de mest kvalifiserte kandidatene før de ser nærmere på dem; så når du skriver CV-en din, sørg for å fremheve hvordan du oppfyller de spesifikke kvalifikasjonene til praksisplassen eller jobben. Å finne en måte å organisere all informasjon på en CV er ofte den vanskeligste delen av hele prosessen.

Du kan velge å inkludere en Mål eller Sammendrag av kvalifikasjoner-delen over Utdanningsdelen av CV-en din; hvis du gjør det, sørg for at du fokuserer denne delen på kravene til jobben.

Tips

Ofte kan informasjonen fra målet eller sammendraget av kvalifikasjoner kommuniseres mest nøyaktig i det aller første avsnittet i et følgebrev.

Fremhev dine kvalifikasjoner

Hver CV bør ha et fokus. Når du søker om et internship eller jobb, er det ditt ansvar å fullt ut forstå kvalifikasjonene som er oppført i beskrivelsen og deretter organisere CV-en din på en måte som best fremhever dine ferdigheter og prestasjoner og beviser at du er den perfekte kandidaten for praksisplassen eller jobben. .

Den enkleste måten å gjøre dette på er å inkludere en seksjon for relevant erfaring rett etter utdanning, der du kan liste opp alle kursene, frivilligheten, fagplanen og tidligere praksis/jobberfaring som er direkte relevant for praksisplassen eller jobben. Don Asher , kjent foredragsholder og forfatter, anbefaler på det sterkeste å bruke formatet Tittel, Organisasjon, Sted og Datoer for hver opplevelse som er oppført på en CV.

Dette formatet gjør det enkelt for en arbeidsgiver å finne informasjonen de leter etter basert på å inkludere den viktigste informasjonen først.

Bruk punktpunkter for å vise viktig informasjon

Selv om beskrivelser i en CV kan være i avsnitt eller punktform, gjør bruk av punkttegn det lettere for arbeidsgivere å lese og resulterer i en mye renere CV. Hver kule skal begynne med et sterkt handlingsverb etterfulgt av en kortfattet uttalelse (som eliminerer alle artikler, en, en, når det er mulig) som ytterligere beskriver dine spesifikke ferdigheter og prestasjoner.

Inkluder bare relevant informasjon og slett alt rot

Regelen for fagfolk er å inkludere de siste 15 årene med ansettelse på en CV. For studenter og nyutdannede vil du ønske å inkludere den mest relevante erfaringen først, og deretter, hvis det er plass, vil du kanskje også inkludere sommerjobbene dine som jobber på en lokal restaurant eller butikk for å fremheve dine mellommenneskelige, kommunikasjons- og teamarbeidsevner som er også svært viktig for arbeidsgivere.

Tips

Prøv å eliminere eventuelle overflødige opplevelser som ikke er direkte relatert til praksis eller jobb, spesielt når du har relevant erfaring som er mye viktigere å ha med på CV-en. Tenk på CV-en din i form av førsteklasses eiendom som bare skal inneholde den mest relevante erfaringen du har på det aktuelle tidspunktet.

Gjør CV-en din feilfri

Hvis det noen gang har vært en tid da perfeksjonisme er berettiget, er det når du skriver en CV eller følgebrev . Ikke bare gjør det riktig stavemåte og grammatikk portrettere en utdannet kandidat, viser det også arbeidsgiveren at du seriøst ønsker denne stillingen og at du er villig til å ta deg tid til å gjøre alt for å få den.

Ved å forbedre CV-en din forbedrer du resultatene. Siden CV og følgebrev er laget for å få kvalifiserte kandidater til et intervju, kan det å ikke ta seg tid til å forbedre disse dokumentene ha stor innvirkning på antallet intervjuer du får. Siden du allerede har tatt tiden det tar å skrive en CV, hvorfor ikke bruke litt tid på å forbedre den for å få bedre resultater.

Jazz opp stillingsbeskrivelsene dine på CV-en din.