Sportskarrierer

Forbedre følgebrevet ditt i idrettskarrieren

en fotballtrener på banen med unge fotballspillere

••• Klaus Vedfelt/Getty Images

Følgebrevet lar personligheten din skinne gjennom, gir deg sjansen til å promotere høydepunkter i CV-en din og introdusere deg selv, lar deg skreddersy budskapet ditt til den enkelte arbeidsgiver, og gir deg en sjanse til å beskrive hvorfor du passer godt for jobben. Det er et kraftig verktøy!

Det er også din sjanse til å vise din kommunikasjons ferdigheter og ditt nivå av engasjement og entusiasme angående den åpne idrettskarrierestillingen. Her er noen tips for å gi følgebrevet et løft:

Tilpass følgebrevet ditt

De fleste foreslår å kutte ned CV-en til en enkelt side, eller i det minste forkorte den. Følgebrevet lar deg tilby detaljer som kanskje ikke vises på CV-en din.

Hvis du fikk utmerkelser på alle konferanser i fotball og nå søker om fotball trenerstilling , gir følgebrevet deg en sjanse til å snakke om den opplevelsen. Mens CV-en kan være redusert til, Opptjent all-konferanse-utmerkelser i fotball, gir følgebrevet muligheten til å snakke om grunnene til at du var i stand til å oppnå den æren.

Hvis organisering er din styrke, sørg for at det vises i følgebrevet ditt. Hvis det er kreativitet, la denne ferdigheten komme til syne i et profesjonelt, men stilig følgebrev.

Mål følgebrev til spesifikk stilling

Ideelt sett bør du ikke måtte gjøre mange endringer i CV-en for idrettskarrieren, men vær forberedt på å gjøre betydelige endringer i hvert følgebrev. Et helt annet følgebrev er ofte nødvendig hvis en stilling du forfølger er vesentlig forskjellig fra en annen du prøver å lande.

Fokuser på egenskapene som vil hjelpe deg å være den beste kandidaten for stillingen. Hvis det er en annonse eller en kontakt angir hva kvalifikasjonene for stillingen er, se gjennom disse kvalifikasjonene og adresser hver enkelt. Fokuser på hvorfor du passer godt for jobben mens du snakker om dine kvalifikasjoner.

Hvis du ikke oppfyller en av kvalifikasjonene, har du nå sjansen til å forklare hvorfor arbeidsgiver bør gjøre unntak. Anta at de ser etter fem års erfaring, men du har bare tre år. Du kan merke deg, mens jeg bare har trent fotball på videregående skole i tre år, spilte jeg college-fotball alle fire årene og fikk utmerkelser på hele konferansen.

Du må absolutt ikke lyve eller overdrive, siden du ikke vil starte en jobb på denne måten, risikere å miste jobben på grunn av dette problemet i fremtiden, eller ha dette som en bekymring i bakhodet.

Forbindelser med potensiell arbeidsgiver

Hvis du har noen personlige forbindelser til en potensiell arbeidsgiver, må du huske å nevne dem i følgebrevet. Det vil tillate folk som leser følgebrevet ditt å gjøre den assosiasjonen.

La oss si at du søker på en jobb hos et baseballlag i mindre ligaer etter at du er ferdig med college. Mens du gikk på videregående, jobbet du med dette teamet i konsesjoner. Ikke anta at alle vil gjenkjenne navnet ditt umiddelbart. Husk at stillingene endres, og kanskje en person eller to i beslutningsprosessen ikke er klar over tidligere tjeneste.

Kanskje din tidligere sjef, Mr. Smith, hvis mening er respektert, har nevnt at du skal søke. Nå når du nevner dine tidligere bånd til klubben, kan leseren tenke: Å ja, dette er søkeren Mr. Smith fortalte meg om. Bruk også LinkedIn for å oppdage forbindelser til selskapet du kanskje ikke er klar over.

Prestasjoner

Så på college og de første årene utenfor skolen, har du samlet opp prestasjoner ved å jobbe i den atletiske avdelingen på en liten skole. Du ønsker å gå videre til en ny utfordring, og til æren er listen over prestasjoner på CV-en lang.

Følgebrevet gir deg en sjanse til å fremheve noen av prestasjonene som passer best for den spesifikke stillingen du forfølger. Hvis du søker på en sportsinformasjonsjobb, kan du skrive, jeg fikk mange utmerkelser på skolen, men en jeg er spesielt stolt av ble hedret av College Sports Information Directors Association i 2005 for …

Be om et intervju

Når du har fortalt leseren kort og godt hvorfor du vil passe godt for jobben, sørg for å gjøre det vis din interesse for å møtes med din potensielle arbeidsgiver. Det viser igjen entusiasme og vil minne leseren om å se gjennom kontaktinformasjonen din.

Gjennomgå et eksempel

Du kan se et eksempel på et følgebrev for sportsjobber, eller laste ned en mal.

Last ned malen for følgebrev

Følgebrevprøve for en sportsjobb

Jordan Jock
1234 Cactus Court
Tempe, AZ 85820
000-123-4567
e-post: jjock@email.com
www.linkedin.com/in/jordanjock

24. mars 2019

Mr. James Jackson, Manager
Grand Canyon Rafters
123 Riverrun Road
Glendale, AZ 91020

Kjære Mr. Jackson:

Vennligst godta dette brevet og den medfølgende CV-en som et tegn på min dype interesse for stillingen som Infield Coach som har åpnet med Grand Canyon Rafters.

I løpet av de siste 7 årene har jeg hatt det privilegium å tjene som hovedbaseballtrener for Desert View High School i Tempe, Arizona. I denne egenskapen har jeg trent over 50 spillere som har spilt baseball på college-, minor league- og majors-nivå, og oppnådd 4 5A State Championships, 2 5A State Runner-up-rangeringer og 6 regionale mesterskap.

Så personlig givende som jeg synes å trene videregående skoleelever, savner jeg sommerspenningen ved å bidra til et mindre ligabaseballprogram. Fra 2009 til 2012 spilte jeg som Catcher for Glendale Desert Dogs, og kastet ut løpere som prøvde å stjele andre eller tredje på 60 % av forsøkene mine. Jeg vil derfor være veldig begeistret for å reise med Grand Canyon Rafters som din Infield Coach, og bruke mine påviste trenerferdigheter for å bidra til suksessen til sommersesongen 2019 og utover.

I meg vil du finne en motiverende trener med en livslang lidenskap for baseball supplert med evnen til å få frem det beste i hver enkelt spiller. Jeg er flink til å identifisere personlige styrker og utfordringer hos teammedlemmene mine, og jeg forstår hvordan jeg kan skreddersy min trenerstil på måter som bidrar vesentlig til spillervekst, forbedring og suksess.

Takk for at du tok deg tid til å vurdere denne søknaden; vennligst gi meg beskjed hvis det er ytterligere informasjon jeg kan gi. Jeg vil være veldig takknemlig for muligheten til å møte deg for et personlig intervju, og jeg ser frem til å høre fra deg snart.

Med vennlig hilsen,

Trener Jordan Jock

Utvide

Korrekturlesing

I tillegg til å lese følgebrevet på nytt selv, sørg for å få en betrodd venn eller to til å lese brevet. Hvis noen i feltet du kjenner kan gjennomgå brevet, enda bedre. Oppmuntre dem til ikke bare å merke skrivefeil, men også kritisere brevet ditt og foreslå ideer de måtte ha.

Kanskje du vil være enig, uenig eller komme til en avgjørelse på midten. Men du vil aktivt tenke på hvordan du best kan formidle dine erfaringer og kvalifikasjoner. Husk at du kommer til å skrive forskjellige følgebrev for hver spesifikke stilling, så korrekturles nøye hver gang.

++++

Oppdatert av Rich Campbell