Brev Og E-Poster

Eksempel på takkebrev for informativt intervju

Informasjonsintervju

••• MmeEmil / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Tok noen seg tid til å dele informasjon om sin karriere med deg? Hvis du nettopp har gjennomført et informasjonsintervju, er det alltid en god idé å sende en takke-e-postmelding eller notat.

An informasjonsintervju kan hjelpe deg med å lære mer om en jobb, arbeidsgiver eller karriere. Men det kan også hjelpe deg å utvide ditt profesjonelle nettverk – hvis du følger opp på riktig måte.

Det viktigste du kan gjøre for din karriere etter et informasjonsintervju er å skrive et takkebrev. I tillegg til å være høflig, vil det å si takk sikre at personen du intervjuet vil være villig til å hjelpe deg i fremtiden. Det vil også sørge for at denne kontakten vil ha positive ting å si om deg hvis de noen gang er i posisjon til å anbefale deg for en jobb.

Lær mer om hvordan du sender et informasjonsintervju takkebrev, se eksempelbrev og få veiledning om de beste tingene å inkludere i notatet ditt.

Tips om å sende et takkebrev for informativt intervju

For å gi et positivt inntrykk, bør takkebrevet følge disse retningslinjene:

 • Bruk forretningsbrevformat: Et takkebrev for informativt intervju er en formell forretningskorrespondanse. Bruk standard forretningsbrevformat for notatet ditt.
 • Ta med detaljer: Alle liker å vite at deres hjelp var virkelig nyttig. Sørg for å si detaljer fra samtalen når du takker kontakten din for tiden. Hvis de for eksempel foreslår å bli med i en profesjonell forening eller få en sertifisering, nevne at dette rådet var nyttig.
 • Send meldingen din umiddelbart: Send takkebrevet innen 48 timer etter informativt intervju. Dette vil understreke viktigheten av intervjuet og din takknemlighet.

Vurder å sende takkebrevet via e-post for å sikre at mottakeren får meldingen din raskt.

Eksempler på takkebrev for informativt intervju

Gjennomgå et eksempel på takkebrev og e-postmelding som følger opp etter et informativt intervju.

Eksempel på takkebrev for informativt intervju

John Smith
2341 Main Street
Center City, Iowa 55240
555-233-4536
john.smith@email.com

21. juli 2021

Mary Rodriguez
Senior visepresident
Acme Corp
4 Office Park Boulevard, Suite 100
Center City, Iowa 55240

Kjære fru Rodriguez:

Takk for at du snakket med meg i dag. Innsikten din var virkelig nyttig og har bekreftet min beslutning om å få ytterligere arbeidserfaring i feltet før jeg søker på forskerskolen.

Jeg vil jevnlig sjekke nettsidene du foreslo for potensielle stillinger, og har allerede kontaktet North American Marketing Association angående medlemskap.

Jeg vil følge opp i nær fremtid for å fortelle deg om fremgangen min. Takk igjen for hjelpen.

Vennlig hilsen,

John Smith (papirbrev)

John Smith

Utvide

Eksempel på e-post: Takkebrev for informativt intervju

Når du sender takken som en e-postmelding, skriv inn navnet ditt og 'takk' i emnelinjen i meldingen:

Emne: Sara Yang - Takk

Kjære Mr. Johnson:

Takk for at du møtte meg for å diskutere grafisk design og alt det spennende du jobber med hos J3 Creative. Jeg holder øye med Instagram for den nye kampanjen. Det er så hyggelig av deg å vise meg arbeidet som pågår!

Jeg er spesielt takknemlig for opplysningene om praksisprogrammet. Jeg skal begynne å jobbe med søknaden min i dag. Jeg sender deg en linje når jeg sender inn porteføljen min, og sørg for å gi deg beskjed når jeg er tilbake i byen på pause.

Takk igjen for din hjelp og støtte.

Vennlig hilsen,

Sara Yang
Sara.Yang@email.com
(555)767-2323

Utvide

Hvis informasjonsintervjuet ditt fører til en god stillingsleder eller et jobbtilbud, bør du sende et oppfølgende takkebrev til personen som ga deg intervjuet.

Hvordan få mest mulig ut av et informasjonsintervju

Å sende en takkemelding etter et informativt intervju er bare det første trinnet for å sikre at du får mest mulig ut av opplevelsen. Du bør også sette av litt tid til å tenke på hvordan du ønsker å gå videre gitt det du har lært.

Husk at målet med intervjuet er å lære mer om hvorvidt en bestemt bedrift, jobb eller bransje passer for deg. Å sette av tid til å reflektere over intervjuet vil hjelpe deg med å avgjøre om det er en karrierevei du ønsker å forfølge.

Overvei intervjuet så snart som mulig etterpå, når inntrykkene dine fortsatt er ferske. Vurder å skrive ned svar på noen av disse spørsmålene. Selv om du bare skriver ned korte notater, kan skriving hjelpe deg med å behandle tankene dine.

Her er noen spørsmål du bør stille deg selv når du tenker på hva du kan ta med deg fra intervjuet.

 1. Hva er de viktigste nye fakta og forståelser du har tilegnet deg?
 2. Tror du at du ville være fornøyd med situasjonen kontakten din beskrev?
 3. Tror du at du ville vært misfornøyd med de samme tingene som kontaktpersonen beskrev som misfornøyd?
 4. Hva er din reaksjon på antall timer og type timeplan (sett/fleksibel) beskrevet?
 5. Hva er din reaksjon på stressene og bekymringene i denne yrket? Vil du håndtere dem?
 6. Hva synes du om kulturen i yrket og bedriften (arbeidsmiljøet, relasjonene mellom ansatte osv.)? Høres det ut som et miljø du kunne tenke deg å jobbe i?
 7. Hva må du gjøre for å bli en konkurransekandidat?
 8. Har du endret mening om yrket som følge av intervjuet?
 9. Hvilke misoppfatninger korrigerte du?
 10. Kom det opp noen andre store røde flagg om okkupasjonen?