Militære Grener

Interessante fakta om marineubåter

Hvor dypt de dykker, ved hjelp av et periskop, tapte ubåter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Ingen tekst. Bildet viser et mannskap inne i en stor ubåt. Det er to personer i oransje jumpsuits som går gjennom en korridor med lilla vegger, og det er to menn iført lilla poloskjorter og kakibukser, som står inne i en pod med en stige.

Bilde av Ellen Lindner The Balance 2019/span>

Ubåter har lenge vært en fascinasjon for marinen entusiaster, og for de modige og dedikerte marinemedlemmer, livet om bord på en marineubåt, og hvordan de brukes i nasjonalt forsvar, holdes relativt hemmelig. De kaller det ikke Stille tjeneste for ingenting. Siden andre verdenskrig har atomdrevne ubåter spilt en strategisk del av atomtriaden gjennom hele den kalde krigen, så vel som taktisk inn i krigen mot terrorisme med svært avanserte våpensystemer. Her er svarene på vanlige spørsmål om ubåter, med informasjon fra United States Navy Submarine Force:

Hvordan går en ubåt under vann?

Ubåter flyter på overflaten ved å bruke ballasttanker fulle av luft. Det er ventiler på toppen av ballasttankene som åpnes når det er på tide for ubåten å senke seg. Når luften slipper ut, kommer sjøvann i bunnen av tanken. Det gjør ubåten tyngre, og så senker den seg ned. Det tar fire personer på vakt for å kjøre ubåten enten på overflaten eller nedsenket. De første juniorvervede medlemmene er styrmann og flymann. De styrer til venstre og høyre og opp og ned ved hjelp av kontroller for å justere roret og dykkeflyene.De offiser ansvarlig er dykkeroffiseren som overvåker hver handling. Et fjerde medlem av vaktteamet, vaktsjefen, sitter i nærheten og betjener ballastkontrollpanelet (BCP). BCP har kontroll over ballastene som senker og overflater båten, samt opprettholder oppdriften og trimmen når den er nedsenket.

Hvordan blir en ubåt overflate?

En måte en ubåt kan overflaten kalles å blåse til overflaten. For å gjøre dette blåses høytrykksluft inn i ballasttankene for å erstatte sjøvannet. Det er vekten av sjøvannet som holder ubåten under vann, så å forskyve den får ubåten til å stige til overflaten. En annen måte er å kjøre til overflaten. En ubåt har fly langs stilken, baugen og overbygningen. Ved å vinkle dem kan ubåten stige mens den cruiser. En gang på overflaten kan lavtrykksluft tvinge sjøvann ut av ballasttankene for å holde det flytende over vannet.

Hvor dypt kan du gå i en ubåt?

Det er klassifisert. Det marinen kan fortelle deg er at ubåtene deres kan synke dypere enn 800 fot. Men de går ikke så dypt som forskningssubsene som utforsker havbunnen.

Hvor lenge kan ubåter holde seg under vann?

Sjøforsvarets atomdrevne ubåter kan ligge under vann i lange perioder. Luft er ikke et problem da de lager sitt eget oksygen og holder luften ren. Grensene for hvor lenge de kan holde seg under vann er mat og forsyninger. Ubåter har vanligvis en 90-dagers forsyning med mat, slik at de kan tilbringe tre måneder under vann.

De dieseldrevne ubåtene (ikke nå brukt av USAs marine ) hadde en grense på flere dager under vann. De kunne ikke kjøre de luftpustende motorene mens de var helt nedsenket og måtte stole på batterikraft og elektriske motorer når de var under vann. De måtte til overflaten og bruke snorkelmasten for luft for dieselmotorene for å lade batteriene og bytte frisk luft.

Kan du se utenfor når du er under vann?

Nei, marinens ubåter har ikke vinduer eller koøyer slik at mannskapet kan se livet under havet. Ubåter har bare periskoper for utvendig syn, og de brukes kun nær overflaten, en periskopdybde (PD). Ubåtere kan se rundt 360 grader med periskopet for å finne andre skip og fly i området og for å få informasjon om et mål de planlegger å angripe eller frakte for å unngå. Ubåter bruker sonar når de er nedsenket for å få informasjon om fiendtlige mål, undervannsterreng og andre farer.

Hvordan ser det ut gjennom periskopet?

Moderne periskoper har ikke bare de stiplede linjene du er kjent med fra gamle filmer, men de har også nattsyn, video- og stillbildekameraer, forstørrelse og interne antenner.

Hvordan vet du hvor du skal under vann?

Navigasjonen er satt av ubåtnavigatorene og kvartermesterne og guidet av datamaskiner på skipet. De bruker havnavigasjonskart. Skipet mottar signaler fra Global Positioning System (GPS) satellitter når de er nær nok til overflaten til å bruke en antenne. og Kvartermestere bruk havnavigasjonskart De kan også bruke en sekstant når de er på overflaten.

Kan du føle bølgene på en ubåt når den er under vann?

Normalt vil ikke en nedsenket ubåt gynge med bølgenes bevegelse på overflaten. Det er bare i de mest voldsomme orkanene og syklonene at bølgebevegelsen når så mye som 400 fot under overflaten. Under disse forholdene kan ubåter rulle fem til ti grader.

Hvor fort kan en ubåt gå?

Dette er også klassifisert. Imidlertid kan amerikanske atomdrevne ubåter gå raskere enn 23 miles per time, som er 37 kilometer time eller 20 knop (nautiske mil i timen) under vann.

Hvorfor kan en ubåt gå raskere under vann enn på overflaten?

Overflatespenning: Formen på dråpeskrogdesignet gjør at en ubåt kan skjære rent gjennom havet når det er vann på alle kanter - i tillegg til å huse sensitivt ekkoloddutstyr. Men når den er på overflaten, bruker den energi til å generere buebølgen og våkne. og da legges det mindre energi i fremdriften. Design for fartøyer fra andre verdenskrig og den første atomdrevne ubåten, USS Nautilus , hadde smale buer for å bevege seg raskere på overflaten enn de gjorde under vann.

Hvordan får du luft på en ubåt?

En ubåt har tilgangsluker for å bringe inn luft utenfor når den er i havn, og en snorkelmast for å bringe inn luft mens den er nedsenket på periskopdybde. Når det er nedsenket under periskopets dybde, renser utstyret kontinuerlig luften for forurensninger og oksygengenererende utstyr for å fylle på luften ytterligere. Luftkvaliteten overvåkes kontinuerlig. Nylig forbød marinen røyking på ubåter. De pleide å røyke i et bestemt område på ubåten bare med overflaten og mottak av frisk luft, og de ville kunngjøre 'røykelampen er tent.'

Hvordan kommuniserer du?

Ubåter bruker spesialisert utstyr for å kommunisere med landbaser og skip, enten direkte eller via en satellitt. Ubåter kan sende og motta både tale- og ikke-stemmeinformasjon. Ubåter kan sende og motta e-post mens de er i havn og under begrensede forhold mens de er på sjøen. Brev og pakker leveres i havn. De kan også bruke Very Low Frequency (VLF) radio som faktisk reiser under vann til dybder på 60 fot ved 3-30 kHz.

Hvordan fungerer ekkolodd?

Sonar (SOund NAvigation and Ranging) brukes til å oppdage skip og ubåter, og det inkluderer passive og aktive typer. Med aktiv ekkolodd sendes en lydpuls som spretter av gjenstander i vannet. Det høres ut som pingene du har hørt i filmer om ubåter. Utstyret lytter etter returen av det returnerte signalet for å indikere retning og hastighet til objektet. Imidlertid kan andre skip og ubåter høre disse aktive sonarsignalene og vite hvor ubåten din er. Passiv ekkolodd lytter etter lyder som kommer fra objekter, inkludert andre skip og ubåter.Det gir ikke bort din posisjon. Dyktig ekkoloddoperatører kan bestemme mange kvaliteter til skip, ubåter og marint liv fra disse signalene. En ubåt kan ofte høre et skip så vel som store sjøliv (hvaler / delfiner) miles unna.

Hvordan flykter du fra en synkende ubåt?

Sjøforsvarets ubåter har to fluktstammer, som er som luftsluser og kan brukes som rømningsveier. Du vil sette på en livredder som har en hette som gir en luftboble å puste, og deretter gå inn i rømningsrommet. Den nedre luken er stengt, stammen fylles med vann og kommer opp til havtrykk. Da åpnes ytterluken, og du flyter opp til overflaten.

Hvordan reddes folk fra en sunket ubåt?

Sjøforsvaret har redningsubåter kalt Deep Submersible Rescue Vehicles (DSRV), som sett i filmene, Jakt på rød oktober , eller Grå dame ned . De kan feste seg til fluktstammen til den sunkne ubåten og ta på seg mannskapet. Neste generasjons redningssystem kalles Submarine Rescue Diving and Recompression System.

Har noen amerikanske atomubåter gått tapt?

To har gått tapt. De USS tresker (SSN 593) senket 10. april 1963 mens han var på sjøprøver og USS Scorpion (SSN 589) gikk tapt 27. mai 1968 mens han kom fra en utplassering i Middelhavet. Bare under andre verdenskrig gikk 52 ubåter tapt. Det var én av fem ubåter senket eller tapt. Før og etter krigen gikk nesten 20 tapt på grunn av ulykker.

Hvor er ubåtmuseer?

Sjøforsvaret har to offisielle museer dedikert til ubåter og undersjøisk krigføring:

  • U.S. Navy Submarine Force Museum - Inkluderer USS Nautilus , USS George Washington og USS X-1. Groton, Connecticut.
  • Marinens undersjøiske museum : Keyport, Washington.

Det er dusinvis av andre ubåter utstilt på museer. Du kan finne dem med et nettsøk etter ubåtmuseer.