Jobbsøking

Internasjonalt Curriculum Vitae eksempel og skrivetips

curriculum vitae

••• Abscent84 / iStock

Hvis du søker en jobb utenfor USA, vær oppmerksom på at mange arbeidsgivere vil be deg om en curriculum vitae (CV), kanskje med tilhørende profil, heller enn for en CV. I USA kan dette være forvirrende fordi CV-er nesten utelukkende brukes til jobber i akademi , vitenskapelige forskningsfelt og medisinske yrker .

Amerikanske CV-er er legitimasjonsbaserte, og bruker funksjonelle kategorier for å liste ens utdannelse, publikasjoner, utmerkelser og priser, forskningserfaring, opplæring og profesjonelle utnevnelser. Internasjonale CV-er er imidlertid strukturert mer som fortsetter , med noen få viktige forskjeller.

Internasjonale læreplankrav

Avhengig av landet du søker til, kan du bli bedt om å oppgi personlig informasjon. I USA er det ulovlig for arbeidsgivere å be om viss informasjon på grunn av aldersdiskriminering og annen EEOC ansettelseslover .

Typen informasjon du kanskje må oppgi inkluderer fødselsdato og -sted, nasjonalitet, kjønn, sivilstatus, antall barn og deres alder, språkkunnskaper, religion, helsestatus og passnummer. Mange internasjonale arbeidsgivere krever også at kandidater inkluderer bilder på CV-en.

Tips for å skrive en internasjonal Curriculum Vitae

Å utarbeide en internasjonal CV vil kreve mer forskning og innsats enn å utarbeide en amerikansk CV eller CV. Heldigvis finnes det ressurser som kan hjelpe deg. Her er viktige trinn å følge.

Gjør din forskning : Før du begynner å skrive din internasjonale CV, finn ut hva de spesielle kravene er for landet du målretter mot. En god kilde er VisualCV , som viser elementene som kreves ikke bare for regioner (Nord-Amerika, Australia, Storbritannia, Europa, Midtøsten og Afrika, Asia og Sør-Amerika), men også for noen få av de individuelle landene innenfor disse regionene.

For spesifikk landinformasjon kan det beste alternativet være å bare Google en setning som Portugal CV-krav.

Bestem optimal sidelengde : Ulike land har ulike forventninger til lengden på CV-er. I Tyskland og Hellas er fem-siders CV-er vanlig, og i Storbritannia er to normen.

Bestem formatet ditt : De fleste internasjonale CV-er, som amerikanske CVer, er strukturert ved hjelp av en omvendt kronologisk format , som begynner med din siste jobb. Det kan imidlertid også være effektivt å bruke en funksjonelt format når du ønsker å fremheve dine ferdigheter og ekspertise (enten fordi du mangler reell arbeidserfaring eller fordi du gjør en betydelig endring i karrierefeltet).

Tenk på tonen: I vestlige land er CV-er vanligvis personlige markedsføringsdokumenter der du forventes å tutte på ditt eget horn, som viser frem de profesjonelle og personlige styrkene og prestasjonene som lar deg heve deg over konkurrentene dine. I noen østlige land som Kina forventes det imidlertid at jobbkandidater skriver mer beskjedent.

Oversett CV-en din: Selv om ikke alle internasjonale jobber krever at du snakker språket i landet der du skal jobbe og bo, er det mange som gjør det. Den beste måten å bevise din språklige kompetanse på er å oversette CV-en din til det språket arbeidsgiveren snakker. Hvis du tviler på ferdighetene dine, be en innfødt eller avansert foredragsholder korrekturlese din oversatte CV for feil.

Vår for et profesjonelt hodebilde : Hvis du sender inn en CV til en arbeidsgiver som krever et bilde, må du få tatt en profesjonell.

Eksempel på internasjonal CV

Dette er et eksempel på en internasjonal CV. Last ned den internasjonale CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av en eksempel internasjonal CV

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på internasjonal CV (tekstversjon)

Francisco-søker
Main Street, Porto, Portugal
francisco.applicant@email.com
000.123.4567 (celle)
Kjønn: M
Født: 13. august 1990, Porto, Portugal
Nasjonalitet: portugisisk
Gift

PROFIL

Min kosmopolitiske bakgrunn og analytiske interesser i andre kulturer sammen med en beherskelse av flere europeiske språk gjør at jeg kan lede multinasjonale arbeidsstyrker som krever forsoning av ulike nasjonale tilnærminger til scenekunst. En velprøvd leder med dyp ekspertise innen drift, produksjon og menneskelig ledelsesteknikker, tilpasser jeg meg raskt til nye utfordringer og motiverer enkelt produksjonsprosjektkonsensus, godkjenning, koordinering, finansiering, iscenesettelse og lansering.

UTDANNING

Utdannet i historie, LUSIADA UNIVERSITY OF LISBON, Lisboa, Portugal
Nøkkelkurs : portugisisk historie, middelalderhistorie, renessansehistorie, portugisiske oppdagere, spansk historie, italiensk historie, pavedømmets historie

Opplæring i generelle musikkstudier, GREGORIAN INSTITUTE OF LISBON, Lisboa, Portugal
Fagområder : Musikkhistorie, gregorianske sanger, komposisjon, notasjon, musikkteater, symfoniske komponister, orkestermusikk

PROFESJONELL ERFARING

House of Music konserthus, Porto, Portugal
Leder for offentlige og bygningstjenester (september 2017 – i dag)

  • Koordinerte og administrerte 500 ansatte i front-of-house, back-of-house, administrative, vedlikehold og markedsføring.
  • Startet ny digital markedsføringskampanje som økte gjennomsnittlig målgruppestørrelse med 40 %.
  • Overvåket planlegging for €1,5 millioner renovering av historiske bygningslokaler.

House of Music konserthus, Porto, Portugal
Produksjons- og driftsdirektør (april 2015–august 2017)

  • Koordinerte samtidsmusikk-opptredener av høyprofilerte grupper fra Storbritannia, Japan, Afrika og Sør-Amerika.
  • Forhandlet frem kostnadseffektive kontrakter for nytt scenelys og lydutstyr.
  • Hadde effektivt kontakt med store medier og påvirkere på sosiale medier for å øke offentlig bevissthet om konserthusbegivenheter.

UTMERKELSER / UTMERKELSER

RIBA European Award, 2018
European Union Prize for Contemporary Architecture, 2017
Musikerforeningens pris, 2017

SPRÅK

portugisisk, engelsk, spansk, fransk og italiensk

DATAFERDIGHETER

Microsoft Office Suite (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook) og Adobe Creative Suite

KULTURELLE INTERESSER OG FYSISK REKREASJON

Historie, musikk, sosiologi, psykologi, teater, symfonisk musikk, tennis og svømming

Utvide

Mer om CV-er

Mer eksempel på curriculum vitae
Eksempel på internasjonale, akademiske og generelle curriculum vitae inkludert ekstra maler , prøver og eksempler.

Skrive en Curriculum Vitae
Her er detaljer om når du skal bruke en curriculum vitae , i stedet for en CV, hva du skal inkludere og hvordan du skriver den.

FAQ: Curriculum Vitae eller CV?
Her er det noe ofte stilte spørsmål om forskjellen mellom CV og CV.