Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hvordan takler du en tung arbeidsbelastning?'

En travel kontorarbeider på telefonen med stabler med papirarbeid

•••

Mark Scott/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

I løpet av en jobbintervju , vil du sannsynligvis bli spurt noen få spørsmål om hvordan du styrte arbeidsansvaret ditt i dine tidligere jobber. Et typisk spørsmål er: 'Beskriv en tid da arbeidsbelastningen din var stor og hvordan du håndterte den.'

Dette spørsmålet kan dukke opp i intervjuer for jobber på alle nivåer, fra startnivå til leder. Mange jobber har tider når arbeidet hoper seg opp, og svaret ditt vil hjelpe intervjueren å avgjøre om du er en god kamp for stillingen.

Hva intervjueren virkelig ønsker å vite

Dette er et eksempel på en atferdsintervjuspørsmål , spurt av en intervjuer som prøver å forutsi hvordan du ville håndtere et problem basert på din oppførsel i fortiden. Han eller hun forventer at du gir et eksempel på en hendelse som har skjedd tidligere i karrieren din, inkludert en beskrivelse av hva som forårsaket problemet, hvordan du tok tak i det, og hva resultatene var av intervensjonen din.

TIPS: Bruke STAR intervjuresponsteknikk å utvikle svaret ditt på atferdsintervjuspørsmål.

Hvordan svare Beskriv en tid da arbeidsmengden var stor

Når du svarer på spørsmålet, beskriv en tid da arbeidsbelastningen din var stor, gi en detaljert anekdote om hvordan du har taklet denne utfordrende situasjonen tidligere. Gi litt kontekst inn i hvordan situasjonen oppsto og hvordan du kom frem til en effektiv løsning.

I svaret ditt, ta med omtale av spesifikk problemløsning eller tidsfordriv ferdigheter som hjalp deg med å håndtere den store arbeidsmengden.

Eksempler på de beste svarene

Her er noen eksempler på hvordan du kan svare på intervjuspørsmål om stor arbeidsbelastning. Du kan se hvordan hver intervjuobjekt tilbyr mange illustrative detaljer i anekdotene sine.

Mens vi var på HKL-anlegget, ble vi møtt med en plutselig ordreøkning på j-kulelageret fra en ny kunde. Jeg satte meg umiddelbart ned med produksjonslederen, vår material-/forsyningssjef og tillitsvalgt. Vi var i stand til å legge en gjennomførbar plan som minimerte timekostnadene, garanterte materialer var tilgjengelige, og, med bare en liten justering, holdt produksjonsfristen. Selv om det var utfordrende og innebar lange timer, var gevinsten en signert kontrakt med en ny kunde.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret bruker STAR-responsteknikken for å beskrive en fortid S ituasjon, skissere T spør og TIL handlinger involvert, og konkluder med det positive R resultatet av hennes handlinger. Hun beviser at hun vet hvordan hun proaktivt kan bruke teamarbeid, kommunikasjon og prosjektplanleggingskompetanser for å håndtere økt arbeidsbelastning.

Da jeg jobbet på et programvareimplementeringsteam hos ABC Company, overtok vi et annet selskap og måtte overføre mange kunder til et nytt produkt på kort tid. Det tok mye planlegging, tid, hardt arbeid og krefter, men vi klarte å fullføre prosjektet i tide.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Også dette svaret beskriver hvordan kandidaten var i stand til å håndtere en uventet økning i arbeidsmengden gjennom strategisk planlegging, teamarbeid og ved å øke arbeidstempoet. Tonen hans er rolig og avmålt, og unngår fallgruven med å klage på eller overdramatisere utfordringen.

Da Judy var i svangerskapspermisjon, tok jeg over å betjene både klientene hennes og mine egne. Det var en god utfordring å sikre at de fikk like mye oppmerksomhet fra selskapet vårt som da vi begge var på jobb. I perioder da vi hadde økte krav, hentet jeg inn George fra regnskap for å bistå i samtaler og oppgaver for å sikre at alle fikk god service.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Denne kandidaten viser hvordan hun villig har tatt på seg ekstra arbeidsoppgaver tidligere for å imøtekomme et tilfelle av underbemanning. Hun viser også sin evne til å tenke ut av boksen for å kreativt takle økt arbeidsbelastning.

Tips for å gi det beste svaret

Hold tonen positiv og moden. Intervjueren din ser etter ansatte som kan reagere effektivt på økt arbeidsmengde, uten dramatikk eller en tilfeldig håndtering av situasjonen. Det er ikke nødvendig å peke fingre til kolleger eller sjefer, eller til og med mot deg selv.

Oppretthold objektivitet når du forklarer omstendighetene. Årsaken til den store arbeidsbelastningen bør oppgis på en slik måte at du ikke klandrer noen andre for forsinkelse eller inkompetanse. Skyldes det at en medarbeider har vært syke- eller permisjonsfravær, er dette akseptabelt å nevne. Selvfølgelig, hvis den store arbeidsbelastningen skyldtes en positiv prestasjon fra deg eller teamets side, sørg for å inkludere den informasjonen.

Fremhev bidragene dine. Å forklare hvordan du har tenkt ut en handlingsplan og jobbet sammen med andre for å sikre at alle beredskapssituasjoner ble løst, er en god måte å svare på dette spørsmålet. Din potensielle arbeidsgiver vil vite hvor mye av planen som var ideen din.

Hva du ikke skal si

Ikke spill skylden i svaret ditt. Hvis arbeidsbelastningen var stor på grunn av dårlig ledelse, utsettelse eller en annen type feil, gå forbi årsaken eller diskuter den bare hvis du blir spurt videre. Å starte svaret ditt med å klandre noen andre for situasjonen er et rødt flagg for en ansettelsesleder om at du kanskje ikke er en sterk og positiv lagspiller.

Ikke gi en skriftestol. Hvis du var årsaken til problemet som førte til at arbeidet ble sikkerhetskopiert, er det best å ikke diskutere det elementet med mindre du blir spurt om det direkte. «Jeg sovnet for meg, så jeg måtte gjøre åtte timers arbeid på fire timer, minst en gang i uken,» er absolutt ikke et svar du ønsker å gi.

Unngå for mye drama i svaret ditt. Du vil ikke at det skal se ut som om du på noen måte ble faset ut eller stresset ut av utfordringen med en uventet arbeidsmengde. I stedet for å utdype hvor vanskelig situasjonen var, bare gi en enkel beskrivelse av hvordan du hjalp til med å løse den effektivt.

Mulige oppfølgingsspørsmål

Flere spørsmål og svar på jobbintervjuer

Den beste måten å føle seg trygg på før man går inn i et intervju, er å sette seg ned og øve på hvordan du vil svare på de vanligste intervju spørsmål og svar . Å gjøre det vil bidra til å sikre at du ikke blir blindet av et spørsmål stilt av et medlem av ansettelseskomiteen. Hvis mulig, la en venn eller et familiemedlem posere som intervjueren slik at du kan øve deg på å svare høyt på spørsmålene.

Det er også lurt å utarbeide en liste over spørsmål du ønsker å stille under intervjuet om arbeidsgiveren eller den spesifikke stillingen du søker til. Ansettelseskomiteer stiller nesten alltid spørsmålet, Har du spørsmål til oss ? på slutten av et intervju.

Intervjueren forventer at du spør noen få for å vise din interesse for selskapet deres og din entusiasme for jobben de tilbyr. Hvis du ikke er flink til å tenke på spørsmål du kan stille i farten, ta deg tid til å tenke på spørsmålene dine nå.

Bunnlinjen

FORSTANDER PÅ SPØRSMÅLET: Bruk svaret ditt på dette spørsmålet til å vise frem ønskelige jobbferdigheter som har hjulpet deg med å håndtere vanskelige arbeidsbelastninger tidligere. Disse ferdighetene kan inkludere myke ferdigheter som teamarbeid, proaktiv problemløsning, flid og fleksibilitet i å påta seg ekstra arbeidsansvar.

FORTELL EN HISTORIE: Bruke STAR intervjuresponsteknikk for å illustrere hvordan du har taklet arbeidsbelastningsutfordringer i tidligere jobber.

FORMELD EN STERK ARBEIDSETIKK OG EN POSITIV HOLDNING: Unngå fristelsen til å klage på situasjonen eller skylde på andre. Prøv i stedet å demonstrere din entusiasme, vilje og evne til å takle kritiske problemer på arbeidsplassen når de oppstår.