Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hvordan takler du stress?'

Svare på intervjuspørsmål om stress og press

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen viser for å svare på spørsmålet Hvordan håndterer du stress? Dette inkluderer

Evan Polenghi / The Balance

Er du forberedt på å svare på intervjuspørsmål om stress? Mange jobber er stressende, og det er viktig å være forberedt på å svare på spørsmål om stress på jobben under intervjuer. En vanlig intervjuspørsmål du kan bli spurt er, hvordan håndterer du stress?

Du må være forberedt på å svare riktig, fordi intervjueren ikke vil høre at du aldri blir stresset. Tross alt føler alle stress på et eller annet tidspunkt på jobben.

Arbeidsgiver ønsker å finne ut om du forstår hvordan press påvirker deg og hvordan du håndterer det.

Som med alle intervjuspørsmål, er det en god idé å ha eksempler klare til å dele med intervjuet .

Hva intervjueren ønsker å vite

Intervjueren vil virkelig vite om du kan håndtere jobbrelatert stress, og hva du gjør i spesielt stressende situasjoner på jobben. Dette er spesielt viktig hvis du intervjuer for en stilling der stress er en integrert del av jobben. Det er fordi jobbstress kan ha en negativ innvirkning på ytelsen på arbeidsplassen.

Ansettelseslederen lurer kanskje også på om stressende problemer utenfor jobben kan påvirke jobbprestasjonen din. Arbeidsgivere ser etter kandidater som kan håndtere en rekke stressende situasjoner, enten disse er personlige eller arbeidsrelaterte.

Hvordan svare Hvordan takler du stress?

For å svare på dette spørsmålet på en vellykket måte, bør du gi spesifikke eksempler på hvordan du har håndtert stress godt tidligere. Du kan også gi eksempler på ganger da press faktisk fikk deg til å jobbe mer produktivt.

Vær forsiktig med hvordan du reagerer. Hvis du sier at du blir stresset når du får flere prosjekter, og du vet at jobben vil kreve at du sjonglerer mange oppdrag på en gang, vil du se ut som om du ikke passer godt for stillingen.

Vurder å nevne hvordan litt stress kan være en nyttig motivator for deg. Prøv å gi et eksempel på en tid da stresset med et vanskelig prosjekt hjalp deg til å bli en mer kreativ og produktiv arbeider.

Eksempler på de beste svarene

Gjennomgå disse eksempelsvarene om hvordan kandidater takler stress, sammen med informasjon om hvorfor dette er sterke svar.

Eksempel svar #1

Press er veldig viktig for meg. Godt press – som å ha mange oppdrag eller en kommende deadline – hjelper meg å holde meg motivert og produktiv. Selvfølgelig er det tider når for mye press kan føre til stress. Men jeg er veldig dyktig til å balansere flere prosjekter og overholde tidsfrister; denne evnen hindrer meg i å føle meg for stresset. For eksempel hadde jeg en gang tre store prosjekter i løpet av samme uke, og det var mye press. Men fordi jeg laget en tidsplan som detaljert hvordan jeg skulle bryte ned hvert prosjekt i små oppgaver, klarte jeg å fullføre alle tre prosjektene på forhånd og unngikk unødvendig stress.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret viser at kandidaten liker å jobbe under press og trives i stressende situasjoner.

Eksempel svar #2

Jeg prøver å reagere på situasjoner heller enn å understreke . På den måten kan jeg håndtere situasjonen uten å bli for stresset. For eksempel, når jeg håndterer en misfornøyd kunde, i stedet for å fokusere på å føle meg stresset, fokuserer jeg på oppgaven. Jeg tror min evne til å kommunisere effektivt med kunder i disse øyeblikkene bidrar til å redusere mitt eget stress. Jeg tror det også reduserer stress kunden måtte føle.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Med dette svaret viser kandidaten hvordan de gjør stress til handling – og til en positiv i stedet for en negativ – for å utføre oppgavene sine.

Eksempel svar #3

Jeg jobber faktisk bedre under press, og jeg har funnet ut at jeg liker å jobbe i et utfordrende miljø. Som skribent og redaktør trives jeg under stramme tidsfrister og flere prosjekter. Jeg opplever at når jeg må jobbe til en deadline, kan jeg produsere noe av det mest kreative arbeidet mitt. For eksempel ble min siste artikkel, som jeg vant en regional skrivepris for, tildelt meg bare dager før forfallsdatoen. Jeg brukte trykket fra den tidsfristen til å utnytte kreativiteten og fokuset.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Denne responsen fungerer bra fordi kandidaten viser at de liker å jobbe under press og at de kan overholde tidsfrister.

Eksempel svar #4

Jeg er veldig følsom for nyansene i gruppedynamikk. Hvis det er en usunn mengde stress i teamet, kan jeg også ta opp noe av det stresset. Så det jeg gjør er å prøve å proaktivt lytte til bekymringene til menneskene rundt meg, sjekke inn ofte for å se om de selv er under stress. Hvis de er det, tenker jeg på hvordan jeg kan hjelpe dem med arbeidsmengden slik at det kollektive stresset til teamet ikke eskalerer. Når laget er fornøyd, er jeg glad.

Utvide

Hvorfor det fungerer: For noen som intervjuer for en lederrolle, viser dette svaret at kandidaten er bekymret for stressnivået i teamet og hvordan de jobber for å gi en løsning.

Tips for å gi det beste svaret

Vis arbeidsgiveren hvordan du mestrer stress. På den måten kan intervjueren bygge opp et klart bilde av hvor godt du tilpasser deg stressende situasjoner. Beskriv for eksempel en gang du fikk en vanskelig oppgave eller flere oppgaver, og hvordan du nådde anledningen.

Fokuser på suksess. Når du svarer, del eksempler på hvordan du lyktes til tross for at du var i en stressende situasjon, eller på hvordan du løste problemet for å løse problemet som forårsaket stress.

Når det er en stressende jobb. Noen jobber er stressende av natur. Hvis du søker på en stressende jobb, sørg for å fortelle intervjueren at du er vant til å jobbe under stress og at det er en del av din vanlige rutine.

Hva du ikke skal si

Ikke nevne et problem du opprettet. Unngå å nevne en tid da du setter deg selv i en unødvendig stressende situasjon. Du vil ikke fremstå som en som forårsaker stress på arbeidsplassen.

Ikke si at du var veldig stresset. Du bør ikke fokusere for mye på hvor stresset du følte deg. Selv om du absolutt bør innrømme at stress skjer, prøv å understreke hvordan du taklet stresset i stedet for hvor mye det plaget deg.

Mulige oppfølgingsspørsmål

  • Hva slags arbeidsmiljø foretrekker du?— Beste svar
  • Beskriv en tid da arbeidsbelastningen din var stor og hvordan du håndterte den.— Beste svar
  • Hvilke utfordringer ser du etter i en stilling?— Beste svar
  • Beskriv arbeidsstilen din.— Beste svar

Håndtere stress under intervjuet

Jobbintervjuer er stressende for de fleste. Selv om du har intervjuet mye, kan det fortsatt være utfordrende å holde seg rolig og samlet. Du møter nye mennesker i et nytt miljø, og du prøver å selge legitimasjonen din til noen som kan være din neste sjef.

Det er strategier du kan bruke til håndtere intervjustress og til selge deg selv til ansettelsessjefen .

En stor del av å håndtere stress er forberedelse. Sørg for å undersøke selskapet på forhånd og øv deg på å svare på vanlige intervjuspørsmål. Jo mer du øver, jo mer komfortabel vil du føle deg i intervjuet.

Du kan også redusere stress ved å unngå negativ tenkning (Jeg får ikke denne jobben). Visualiser i stedet å ha et vellykket intervju (for eksempel se for deg å ha positive interaksjoner med intervjueren). Gjør denne visualiseringen i timene rett før intervjuet.

Bruk disse avslappingsteknikkene. Hvis du begynner å føle deg stresset rett før intervjuet, prøv å ta et dypt pust eller to for å slappe av. Under intervjuet kan du gjerne ta en pust eller en slurk vann før du svarer på et spørsmål. Dette vil gi deg litt tid til å komponere deg selv og forberede svaret.

Pass på kroppsspråket ditt. Din kroppsspråk under intervjuet kan også bidra til å formidle at du er avslappet. Prøv å unngå å fikle for mye. Stå rett opp og se intervjueren i øynene (men ikke stirr). Ved å virke rolig og selvsikker, er det mer sannsynlig at du føler deg rolig og selvsikker.

Å være i stand til å håndtere et stressende jobbintervju effektivt vil indikere for arbeidsgivere at du også vil være i stand til å håndtere stress på arbeidsplassen.

Viktige takeaways

Øv på intervju: Sjekk ut disse intervju spørsmål og svar, og ta deg tid til å øve. Kanskje til og med finne en venn eller kollega som er villig til å spille rollen som intervjueren slik at du kan øve høyt.

Har spørsmål klare til å stille: Intervjueren din vil også spørre om du har noen spørsmål om bedriften eller om jobben, så det er greit å ha noen klare.

Prøv å ikke stresse: Det er tøft å bli spurt om å håndtere stress når du allerede er i en stressende situasjon.

Artikkelkilder

  1. Korn fergeinstitutt. ' Stress på arbeidsplassen fortsetter å øke ,' Åpnet 21. mars 2021.

  2. Anxiety Disorders Association of America. ' Høydepunkter: Undersøkelse om stress- og angstlidelser på arbeidsplassen ,' Åpnet 21. mars 2021.