Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hvordan vil en professor beskrive deg?'

forretningsmann og student

•••

SolStock /E+ / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du søker på en startnivåstilling, er et typisk jobbintervjuspørsmål 'Hvordan tror du en lærer eller professor som kjenner deg godt vil beskrive deg?'

Få mer informasjon om hvorfor dette er en vanlige intervjuspørsmål på startnivå , og den beste måten å svare på, sammen med eksempelsvar.

Hva intervjueren virkelig ønsker å vite

Under et intervju prøver intervjueren din alltid å få en følelse av hvordan du vil være som ansatt - hva er arbeidsmoralen din? Hvordan takler du utfordringer? Hva slags holdning og personlighet har du på jobben?

For mer erfarne kandidater kan intervjuere spørre om dine tidligere roller. For kandidater på startnivå er dette kanskje ikke et alternativ. Så i stedet spør intervjuere hvordan professoren din vil beskrive deg for å få en følelse av hvordan andre oppfatter deg, så vel som din selvbevissthet.

Hvordan besvare spørsmålet 'Hvordan vil en professor beskrive deg?'

Følg disse trinnene for å svare på dette spørsmålet.

Lag en oversikt over eiendelene dine. Reflekter over dine tidligere suksesser i akademiske prosjekter, jobber, praksisplasser og frivillige og campusaktiviteter. Identifisere personlige egenskaper som gjorde deg i stand til å oppnå suksess i disse rollene.

Søk innspill fra andre. Be professorer skrive anbefalinger for deg, slik at du kan få en forståelse av hvordan de har sett på det akademiske arbeidet ditt. Du kan bruke denne dokumentasjonen til å gå utover spekulasjoner om hva professorer vil si om deg når de svarer på denne typen spørsmål. Du kan også spørre venner, kolleger og sjefer hvordan de vil beskrive deg.

Sammenlign din liste over kvaliteter med jobbkravene. Se etter overlapping mellom dine personlige styrker og nøkkelkvalifikasjonene for måljobben din. Lag en liste over seks eiendeler som vil hjelpe deg å gi et solid bidrag, hvis du blir ansatt.

Forbered bevis for å bevise dine personlige styrker . Ditt første svar på hvordan en venn eller professor vil beskrive deg vil sannsynligvis være en enkel liste over kvaliteter. Imidlertid vil arbeidsgivere ofte følge opp med et spørsmål som 'Gi meg et eksempel på hvordan du brukte den forkjærligheten for organisering som du nevnte?' Forbered en anekdote, historie eller eksempel som beskriver hvordan du utnyttet hver styrke for å produsere arbeid av høy kvalitet.

Del eksempler. En annen taktikk for å støtte påstandene dine om dine styrker er å referere til hva professorer, rådgivere eller arbeidsgivere faktisk har sagt om prestasjonene dine. Andre former for anerkjennelse, for eksempel utmerkelser for akademiske prestasjoner, priser for lederskap eller prestasjonsbonuser, kan nevnes som bevis på at bestemte egenskaper hjalp deg med å utmerke deg på akademiske, studie- eller arbeidsarenaer.

Eksempler på de beste svarene

Her er eksempler på intervjusvar som du kan redigere for å passe til dine personlige erfaringer og bakgrunn.

Jeg spurte nylig psykologiprofessoren min om å skrive en anbefaling, og hun nevnte mine skriveferdigheter, intellektuelle nysgjerrighet og forskningsevner som nøkkelen til suksessen min i timene hennes.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret ble gitt av en kandidat som søkte på en forskningsassistentjobb, og det peker på de spesielle ferdighetene som trengs i den jobben.

Vennene mine erter meg alltid med å være den som skal organisere alle utfluktene våre. De tror jeg er litt besatt av å spikre opp arrangementene; en stikker for detaljer.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret ser ut til å være utenfor venstre felt for noen kandidater, men i dette tilfellet søker kandidaten på en begivenhetsplanleggingsstilling. Dette svaret viser hvordan egenskapene som kreves for å lykkes i rollen er bakt inn i kandidatens personlighet.

Min sosiologiprofessor og akademisk rådgiver nominerte meg nylig til å være studentrepresentant ved sosiologisk avdeling. De oppga min lederevne og verbale ferdigheter som grunner for nominasjonen.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret fungerer fint i en ære som tildeles studenten samtidig som det peker på noen av egenskapene kandidaten beundrer.

Tips for å gi det beste svaret

  • Vis frem dine ferdigheter — Dette er din mulighet til å dele dine beste egenskaper og ferdigheter som ansatt.
  • Reflektere egenskaper som trengs i rollen — Ideelt sett vil du matche de positive egenskapene professoren ville nevne med jobbkravene.
  • Gi sitater — Det er alltid hyggelig hvis svaret ditt kan gjenspeile noe professoren sa i en evaluering eller anbefaling, i stedet for bare din beste gjetning på hva professoren ville si.

Hva du ikke skal si

  • Ikke-relevante ferdigheter/talenter — Du kan selvfølgelig nevne noen ferdigheter som ikke er direkte relevante for stillingen. Men ideelt sett vil du holde fokus på ferdigheter og evner som vil være verdifulle i rollen du har.
  • Negativ tilbakemelding — Har du en professor som misliker deg eller sier negative ting om deg? Dette er ikke tiden for å dele! Hold det positivt.

Mulige oppfølgingsspørsmål

Viktige takeaways

Del dine styrker. Dette spørsmålet er en mulighet for deg til å fremheve egenskapene som gjør at du passer godt for stillingen. Reflektere egenskaper som er nevnt i stillingsbeskrivelsen.

Hold det positivt. Ikke nevne noen negative innsikter som en professor kan dele om deg.

Spør på forhånd. Hvis du søker på en startnivåstilling, er det en god sjanse for at du får dette spørsmålet. Spør venner, professorer og andre i kretsen din hvordan de vil beskrive deg hvis du føler deg usikker på hvordan du skal svare.

Utvide