Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hvordan vil du beskrive arbeidsstilen din?'

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Intervjuspørsmål om arbeidsstilen din

Balansen

I tillegg til å lære om ferdighetene du har som kvalifiserer deg for en jobb, vil intervjuere også vite om hvordan du jobber for å finne ut om det passer for rollen og organisasjonen. Å be kandidatene om å beskrive arbeidsstilen deres er en måte å tyde på om de er en god match.

Mens dette åpent spørsmål kan virke vag, det lar deg vise deg selv i et positivt lys. I svaret ditt kan du strategisk fremheve hvordan arbeidsstilen din passer godt for bedriften.

Hva intervjueren ønsker å vite

Dette spørsmålet hjelper intervjuere med å avgjøre om du vil passe godt inn i bedriftskultur og kravene til jobben. For eksempel, hvis du trenger fullstendig stillhet og fokus for å jobbe, men kontoret har en travel, samarbeidende atmosfære (og en åpen planløsning), kan det hende du ikke passer godt.

Hvordan svare på intervjuspørsmål om arbeidsstilen din

Når du svarer på dette spørsmålet, er det viktig å ha den aktuelle jobben i tankene. Unngå klisjeer (som hardt arbeid og gode kommunikasjonsevner) og fokuser på spesifikke elementer i arbeidsstilen din som passer med stillingen og bedriften.

0:59

Se nå: 4 tips for å svare på spørsmål om arbeidsstil

Dette spørsmålet er mye lettere å svare på hvis du Gjør litt research før jobbintervjuet. Analyser stillingsannonsen til matche dine kvalifikasjoner med deres krav , og forbered svar som viser hvordan arbeidsstilen din gjør deg til den beste kandidaten for jobben.

Gå deretter litt lenger. Se gjennom selskapets nettside, mediesett (nesten alltid tilgjengelig på nettstedet deres) og tilstedeværelse på sosiale medier for å finne ut hvilke egenskaper som er mest verdsatt i organisasjonen.

De fleste arbeidsgivere har en god ide om hva slags person som vil lykkes i teamet deres, enten det er noen som er villig til å gjøre 'hva som helst' eller en arbeider som vil bygge 'varige relasjoner.'

Det er også viktig å være ærlig, samtidig som du fremhever det positive. Ikke hevder å være en perfeksjonist hvis du er en storbildet person; fremhev i stedet din visjon og forpliktelse til kvalitet.

Eksempler på de beste svarene

Eksempel svar #1

Arbeidsstilen min er ekstremt fleksibel – å jobbe med så mange forskjellige prosjekter krever at jeg er tilpasningsdyktig. Generelt prøver jeg å jobbe med ett prosjekt om gangen, og jobber så raskt og effektivt som mulig for å oppnå de beste resultatene. Alle prosjektene mine krever samarbeid, så jeg bruker teammiljøet til å se etter feil. Jeg er en perfeksjonist og en dreven arbeider, og jeg tror at mine klare kommunikasjonsevner lar meg få frem det beste i ethvert team, i ethvert prosjekt.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret fastslår kandidatens foretrukne arbeidsstil (ett prosjekt om gangen), samtidig som det fremhever andre nøkkelferdigheter på arbeidsplassen, som fleksibilitet og samarbeid. Med mindre stillingsbeskrivelsen spesifikt ba om multitasking, tikker dette svaret av mange positive etterspurte egenskaper for kandidater.

Eksempel svar #2

Jeg er ekstremt pålitelig. Jeg har sjelden gått glipp av en arbeidsdag, og er kjent for å komme tidlig og være sent for å fullføre viktige oppgaver og oppnå resultater. Denne påliteligheten strekker seg også til mitt samarbeidsarbeid. Jeg holder alltid tidsfrister og hjelper lagkameratene mine med å overholde deres også. For eksempel, på mitt siste prosjekt, slet en lagkamerat med å fullføre oppdraget sitt for teamet, og jeg ble sent hver dag den uken for å hjelpe ham ikke bare med å fullføre oppdraget, men overskride vår opprinnelige estimerte behandlingstid for prosjektet.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret får sin kraft fra eksemplene som er gitt. Ansettende ledere verdsetter ansatte som viser vilje til å strekke seg ekstra og støtte medarbeidere.

Eksempel svar #3

Jeg følger alltid med på prosjektene mine. På grunn av mine organisatoriske ferdigheter og effektivitet, kan jeg lykkes med å sjonglere flere prosjekter samtidig. Selv om jeg fullfører det meste av arbeidet mitt selvstendig, setter jeg stor pris på innspill og vil rådføre meg med teammedlemmer for å sikre at vi alle er på samme spor. Jeg setter også pris på å sjekke inn regelmessig med sjefen min for å oppdatere henne om fremgangen min og spørre om eventuelle problemer som har oppstått. Denne åpne kommunikasjonen hjelper meg å fullføre oppgaver effektivt og nøyaktig.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret fremhever kandidatens styrker og viser en fleksibel natur.

Tips for å gi det beste svaret

Tenk gjennom arbeidsstilen din: Jobber du raskt? Liker du samarbeid? Prøv å gjøre det vanskeligste prosjektet ditt tidlig om morgenen? Har du en foretrukket måte å kommunisere med lederen din på? Dette er alle ting du kan diskutere i svaret ditt.

Vær kort: Du kan ikke nevne alle aspekter av arbeidsstilen din i svaret ditt, mest sannsynlig, så fokuser på elementene som viser dine beste egenskaper og passer med jobben du har.

Gi eksempler: Vurder å inkludere et kort eksempel som understreker arbeidsstilen din. Nevn for eksempel et tidspunkt da din effektivitet og evne til å multitaske hjalp deg med å fullføre en oppgave en uke før deadline.

Vær ærlig: Hvis du virkelig ikke kan jobbe når skrivebordet er stablet opp med dokumenter, vær på forhånd. Men prøv å være forsiktig med altfor faste utsagn om arbeidsmiljøbehovene dine.

Hvis du fortsatt ikke er sikker på hvordan du skal formulere svaret ditt, bør du vurdere å fokusere på ett av disse områdene:

  • Hastighet og nøyaktighet: Hvis du jobber raskt og effektivt, kan du kanskje nevne dette i svaret ditt, spesielt hvis jobben krever overholdelse av stramme tidsfrister. Det er imidlertid viktig å imponere intervjueren med din kompetanse og nøyaktighet, i stedet for bare din hastighet. Hvis du sier at du jobber i et raskt og jevnt tempo, legg vekt på strategiene du bruker for å unngå å gjøre feil.
  • Strukturer dagen din: Det kan være lurt å fokusere på hvordan du organiserer dagen. Foretrekker du å gjøre de vanskeligste oppgavene dine om morgenen? Foretrekker du å fokusere på én oppgave om gangen, eller multitaske? Du kan også nevne hvor mange timer du vanligvis jobber. Hvis du er noen som alltid går utover, og blir sent for å fullføre oppgaver, si det.
  • Arbeid alene eller i samarbeid: Arbeidsgiveren vil kanskje vite om du foretrekker å jobbe alene eller i samarbeid. Tenk nøye gjennom jobben før du svarer på dette spørsmålet. De fleste jobber krever i det minste noe samarbeid, så selv om du foretrekker å jobbe alene, legg vekt på at du verdsetter andres innspill.
  • Tar retning: Et annet viktig element i arbeidsstilen din er hvordan du liker å kommunisere med sjefen din. Foretrekker du å bli veiledet, eller liker du å få en oppgave og stå alene for å fullføre den? Å tenke på ditt ideelle forhold til arbeidsgiveren din vil hjelpe både deg og intervjueren å avgjøre om du er det passer godt for jobben .
  • Din kommunikasjonsstil: Hvis denne jobben krever konstant kommunikasjon, vil du kanskje legge vekt på hvordan du kommuniserer med arbeidsgivere, ansatte og kunder gjennom hele arbeidsdagen. Foretrekker du å kommunisere via e-post, telefonsamtaler eller møter ansikt til ansikt? Igjen, tenk over hva denne jobben krever før du svarer. De fleste jobber vil kreve en kombinasjon av kommunikasjonstaktikker.

Hva du ikke skal gjøre

Gi altfor spesifikke, rigide svar: Med mindre du veldig nøyaktig kan finne frem til både selskapets og intervjuerens foretrukne arbeidsstil, er det best å ikke være for definitiv. Hvis du sier 'Jeg jobber best alene' og manageren vil ha en lagspiller, vil du automatisk ha diskvalifisert deg selv.

Bruk klisjeer: Under intervjuer er alle hardtarbeidende, detaljorienterte og en lagspiller. Det er greit å hevde disse egenskapene for deg selv, men siden disse ordene og setningene blir uttalt så ofte, sikkerhetskopier dem med eksempler hvis du bruker dem.

Vær uærlig eller unnlate å svare på spørsmålene: Selv om du ikke vil være for spesifikk og få deg selv til å virke rigid, er det også uklokt å være så vag i svaret ditt at intervjueren ikke får en følelse av deg som ansatt. Vi har alle preferanser når det kommer til arbeidsplassen vår. Dette er ditt øyeblikk for å dele ditt. Hvis du virkelig misliker morgenmøter, eller har et annet særpreg, kan det være verdt å nevne det i svaret ditt.

Mulige oppfølgingsspørsmål

Viktige takeaways

GJØR FORSKNING: Jo mer du vet om bedriftens arbeidsmiljø og stil, jo mer vil du kunne skreddersy svaret ditt for å vise at du lett vil passe inn.

VÆR ÆRLIG: Hvis du har ett vilkår som må være oppfylt for at du skal kunne jobbe effektivt, er det rimelig å nevne det. Hvis du for eksempel har mange spørsmål i starten av et prosjekt, vil du kanskje nevne det.

GÅ VIDERE KLISJEER: Eksempler er alltid mer meningsfylte enn en lang rekke beskrivelser (som 'hard worker') som ansettelsesledere hører hele tiden i intervjuer.