Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hva ser du etter i din neste jobb?'

Kvinne i jobbintervju

•••

Georgijevic / E+ / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

En av de vanligste intervju spørsmål du kan støte på er: Hva ser du etter i din neste jobb? Det er et viktig spørsmål fordi en av de viktigste faktorene for å avgjøre hvilken kandidat som skal ansettes er hvem som passer best for rollen. Hvis det du sier du ser etter ikke samsvarer med jobben du intervjuer for, vil du sannsynligvis være uenig.

Dette er et vanskelig spørsmål fordi det finnes ikke ett riktig svar . Svaret ditt vil være like individuelt som du er. Men det betyr ikke at du bør svare på dette spørsmålet på flukt, uten å forberede et gjennomtenkt svar.

Hvordan du reagerer vil påvirke hvordan du går videre i ansettelsesprosessen.

Hva intervjueren virkelig ønsker å vite

Intervjueren ønsker å vite om målene dine passer for selskapet. Svaret ditt lar også en intervjuer se om din ferdigheter og interesser gjør deg til en god kandidat for den aktuelle jobben.

De prøver kanskje også å finne ut om du vil passe godt for selskapet på lang sikt. Ser du etter en mulighet til å vokse med en organisasjon – eller vil planene dine ta deg til en annen arbeidsgiver om ikke lenge? For eksempel, hvis du er en registrert sykepleier, og du intervjuer i en organisasjon som trenger sykepleierledere, men som ikke ansetter mange sykepleiere, kan du fortelle ansettelseslederen at du håper å bruke etterutdanningsfordelen til gå tilbake til skolen for NP vil ikke bli godt mottatt.

Hvordan svare 'Hva ser du etter i din neste jobb?'

For å svare på dette spørsmålet, vurdere målene dine som de forholder seg til stillingen. Selv om svaret ditt alltid bør være ærlig, bør det også vise hvordan du vil tilføre verdi til selskapet.

Dette betyr å gjøre research i forkant av jobbintervjuet og lære så mye som mulig om organisasjonen og karriereveien du kan smi der. Hvordan du reagerer vil påvirke hvordan du går videre i ansettelsesprosessen.

Les selskapets historie på nettsiden deres og sosiale medier, gå gjennom LinkedIn-siden deres og søk etter nylige nyheter om organisasjonen.

Deretter kan du se hva du kan lære om andre ansatte i organisasjonen. Hva forteller deres LinkedIn-profiler deg om deres karriereløp, ferdigheter og mål? Tenk på hvordan du passer inn i bedriftskultur og hvordan din erfaring har forberedt deg til å lykkes der.

Eksempler på de beste svarene

Her er eksempler på noen av de beste svarene på spørsmål om hva du ser etter i din neste rolle.

Jeg ser etter en stilling hvor jeg kan få muligheten til å bruke mine skriftlige kommunikasjonsevner. Som markedsføringsassistent i bedriften din vil jeg kunne bruke mine mange års erfaring som en vellykket stipendskribent og kunne skrive den typen materialer jeg liker best å jobbe med.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret understreker din erfaring og ferdigheter og hvordan de vil være til nytte for selskapet. Bruk svaret ditt til å fremheve hvordan du oppfyller kravene fra stillingsannonsen.

Jeg håper på en jobb som vil gi meg sjansen til å øke salget i et allerede vellykket selskap, for eksempel ditt eget. Jeg ser etter muligheten til å bruke ferdighetene jeg har utviklet i løpet av mine år innen markedsføring for å engasjere salgsstyrken din og øke produktiviteten og internasjonalt salg.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Du demonstrerer at du forstår organisasjonens spesifikke mål og at du er entusiastisk for å hjelpe dem med å nå disse målene. Du viser også at du har ferdighetene og erfaringen som er nødvendig for å gjøre det.

Jeg er begeistret for muligheten til å jobbe med et innovativt, vellykket selskap som ditt eget. Jeg ser frem til å bruke erfaringen jeg har innen teknologi for å effektivisere et selskaps produkter for enda mer vellykket implementering.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret viser at din erfaring vil hjelpe selskapet til å bli enda mer vellykket (samtidig som du er forsiktig med å antyde at selskapet ikke lykkes nå).

I min neste jobb vil jeg gjerne ha en positiv innvirkning på pasientene mine og å kunne hjelpe dem med å føre en mer funksjonell og sunnere livsstil. Anlegget ditt tilbyr pasienter et totalt restitusjonsprogram, og jeg føler at min erfaring, utdanning og spesialisering vil gjøre dette til en god passform for meg.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Undersøkelsen din før intervjuet gir resultater i dette svaret, og viser at du forstår hva anlegget tilbyr og at du kan støtte målene deres.

Jeg ser frem til å jobbe for et selskap hvis misjon jeg har stor tro på, for eksempel din egen. Jeg ser etter jobber som jeg brenner for fordi dette lar meg være ekstremt produktiv og kreativ.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Ved å fokusere på oppdraget viser du at du forstår dets betydning for organisasjonen. Det er også sannsynlig at intervjueren er like lidenskapelig opptatt av selskapets oppdrag, noe som vil hjelpe deg med å koble til.

Tips for å gi det beste svaret

Se gjennom stillingslisten

Når du forbereder et intervju, se gjennom kravene til stillingsannonsen . Lag deretter en liste over dine egne interesser og mål, og sørg for å legge merke til eventuell overlapping.

Å se fellestrekkene mellom de to listene vil hjelpe deg med å lage et sterkt svar på dette spørsmålet.

Bruk dette som en mulighet til å vise intervjueren hvorfor du er en god match for jobben.

Svaret ditt bør understreke dine mål og interesser når de er knyttet til jobben.

Skreddersy svaret ditt til selskapet

Svaret ditt på dette spørsmålet vil være litt forskjellig for hvert sted du intervjuer, fordi det vil være skreddersydd for den spesifikke jobbåpningen.

Ramme inn svaret ditt slik at det viser hvordan du vil være til nytte for selskapet. Du kan for eksempel forklare at du ønsker å jobbe for en bedrift som oppmuntrer til teamarbeid og teamprosjekter fordi du trives i et teammiljø. Det vil vise intervjueren at du vil gjøre det bra i selskapets teamdrevne kultur.

Hva du ikke skal si

Ikke lyv

Selv om du ønsker å vise hvordan du er en passer godt for selskapet , du bør ikke være uærlig. Hold alltid svaret ditt sannferdig, siden arbeidsgivere kan fortelle når et svar er uekte. Fokuser på reelle svar som også viser at du vil gjøre det bra i jobben du har.

Ikke fokuser på pengene

Unngå å gjøre lønn og fordeler til fokus for svaret ditt. Å reagere på den måten setter fokus på dine ønsker, i stedet for selskapets.

Mulige oppfølgingsspørsmål

Se også gjennom disse relaterte spørsmålene du kan bli spurt under et intervju.

  • Hvorfor er du den beste personen for jobben? – Beste svar
  • Hva var ditt ansvar i din siste jobb? – Beste svar
  • Hva likte/mislikte du med din forrige jobb? – Beste svar
  • Hvordan vil du beskrive arbeidsstilen din? – Beste svar
  • Jobber du godt med andre mennesker? – Beste svar

Viktige takeaways

GJØR DIN FORSKNING: Lær så mye du kan om organisasjonen og dens mål og behov.

TILPASSE SVARET TIL SELSKAPET: Legg vekt på hvordan målene dine samsvarer med selskapets.

VÆR ÆRLIG: Ikke hevder å være noe du ikke er (eller vil ha noe du egentlig ikke vil).

IKKE FOKUS PÅ PENGER: Nå er ikke tiden for å ta opp lønn. Forhandling kommer senere, når det er et tilbud på bordet.