Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hva er dine karriereambisjoner?'

Selvsikker tusenårig kvinnelig søker snakker på jobbintervju og svarer på spørsmål

••• fizkes / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du vurderes for en ny jobb, vil intervjuere prøve å finne ut om stillingen vil passe godt gitt din anslåtte karrierevei. Du kan støte på spørsmål om hvordan en stilling passer inn i dine karriereplaner .

Denne typen spørsmål vil også hjelpe intervjueren å se om du planlegger å bli i selskapet på lang sikt eller håper å komme raskt videre.

Hva intervjueren ønsker å vite

Intervjuerens primære mål med å ønske å vite dine karriereambisjoner er å finne ut om du er en passer godt for jobben. Er rollen fornuftig gitt din langsiktige karrierestrategi? Vil du holde deg i stillingen i rimelig tid? Er dine ambisjoner rimelige og i tråd med selskapets mål?

Intervjueren forventer ikke at du forplikter deg hele livet til selskapet, men de ønsker heller ikke å bruke ressurser på opplæringen din og veien til suksess hvis du skal forlate etter kort tid.

For å finne ut om du passer godt, kan intervjueren også spørre hvorfor du er det interessert i jobben eller hvorfor du vil arbeid i bedriften .

For å kunne fortelle intervjueren hva de virkelig ønsker å vite, gå inn i intervjuet bevæpnet med hva som helst forskning du kan finne på selskapet . Når du har gjort en dybdestudie, kan du bedre svare på spørsmålene. Vær alltid ærlig, men prøv å matche dine interesser med selskapets behov.

Hvordan svare 'Hva er dine karriereplaner og ambisjoner?'

En intervjuer vil nesten alltid stille dette spørsmålet. Det er viktig å komme til intervjuet klar til å svare på en måte som får deg til å virke forberedt på å bli i selskapet i rimelig tid. Du vil at intervjueren skal forstå at jobben du intervjuer for vil hjelpe deg med å utvikle et visst ferdighetssett.

Etter å ha lest stillingsbeskrivelsen på nytt, se om du kan knytte noen av jobbens funksjoner til eventuelle karrieremål og ambisjoner du måtte ha . Dette vil styrke saken din i intervjuerens øyne.

karriereambisjoner infografikk

J.R. Bee/The Balance

Dette er ikke tiden for å gå inn på noen planer du måtte ha for familien din, en ny jobb eller en hobby. Du vil heller ikke diskutere lønn, plassering eller bedriftshistorie ennå. Legg vekt på din karriere for intervjueren. Hvis du ikke vet hva din karriere mål og ambisjonene er ennå, fokuser på din evne til å gjøre jobben i stedet.

Eksempler på de beste svarene

Dette er din sjanse til å fortelle intervjueren hvor du ser deg selv i fremtiden og hvordan denne jobben vil hjelpe deg å nå dine karrieremål og ambisjoner.

Her er noen eksempler på svar som kan hjelpe deg med å formulere ditt eget svar:

Eksempel svar #1

Jeg ser etter en måte å overføre min skriving, medierelasjoner, begivenhetsplanleggingsferdigheter og PR-ekspertise til en stilling innen helsevesenet. Jeg er fascinert av trendene innen helsevesenet og har en familiebakgrunn innen medisin. Utsiktene til å jobbe for et sykehus er veldig tiltalende for meg. Til syvende og sist har jeg en interesse av å lede en kommunikasjonsoperasjon på et sykehus, men jeg ser det som noen år på vei etter at jeg har spisset ferdighetene mine ytterligere.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Du har familiebakgrunn og interesse for medisin. Du har jobbet med kommunikasjon og ønsker på sikt å lede en kommunikasjonsoperasjon på et sykehus. Disse fakta bør forsikre intervjueren om at du passer godt for jobben siden du ville være i en posisjon til å bevege deg oppover stigen. Intervjuere er ofte interessert i hvor kandidatene ser seg selv fem år fra nå, og dette svaret ville fungere for det spørsmålet.

Eksempel svar #2

Jeg har alltid elsket salg og trivdes med spenningen ved å få nye kunder og konkurrere med jevnaldrende. Din stilling er attraktiv siden den vil gi meg muligheten til å styrke relasjonene med nåværende store kunder samtidig som jeg forfølger nye kunder. Jeg ønsker å forbli i salg i overskuelig fremtid. Målet mitt vil være å bli en av de ledende kontobehandlerne i staben din, anerkjent som en produktekspert med en sterk track record for å tilfredsstille kunder.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Siden du er forpliktet til salg som en karriere, kan intervjueren se at din mål for fremtiden er kompatible med jobben.

Eksempel svar #3

Som du kan se fra bakgrunnen min, har jeg brukt de siste tre årene siden forskerskolen som HR-generalist. I løpet av denne tiden har jeg likt arbeidet mitt med rekruttering. Jeg ser etter å spesialisere meg på ansettelsesarenaen med et selskap som ditt, som har en stor rekrutteringsvirksomhet. Til syvende og sist, kanskje tre til fem år på vei, vil jeg gjerne lede en rekrutteringsoperasjon i et større selskap, hvis jeg kunne holde hendene i noen av aktivitetene jeg liker, for eksempel å intervjue kandidater.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Siden du nylig har gått ut av forskerskolen, kartlegger du fortsatt karriereplanene dine. Du har forsikret intervjueren om at du vil bli i jobben i 3-5 år, selv om du også har oppgitt hva du ønsker i neste jobb .

Tips for å gi det beste svaret

Forhåndsplanlegging: Før du går til et intervju, vær oppmerksom på at intervjueren sannsynligvis vil spørre deg om dine karriereplaner og ambisjoner. Planlegg svaret ditt til det spørsmålet eller en variant av det spørsmålet. Hvis du ikke vet, snakk om hvor du styrkene ligger i jobbferdighetene dine .

Forsikre intervjueren: Intervjueren ønsker ikke å investere selskapets tid og ressurser i deg hvis karrieremålene dine bare er å bli i denne jobben en kort tid og deretter gå videre. Du bør forsikre intervjueren om at denne jobben betyr noe for deg og at du har tenkt å vie deg til den.

Konkurranse: Sjansen er stor for at du ikke er den eneste som intervjuer for denne jobben. Konkurranse er bratt på arbeidsmarkedet. Før intervjuet ditt, bestem deg for en personlig, unik egenskap som du føler stemmer overens med din mulige karrierevei. Legg vekt på dette for intervjueren, og det kan bare gi deg et forsprang på andre kandidater.

Hva du ikke skal si

Unngå detaljer: Intervjuet er ikke tiden for å spørre om lønn, jobbplassering eller annen veldig spesifikk informasjon. Du intervjuer for en stilling. Fortsett diskusjonen om jobben med mindre intervjueren gjør det om noe annet.

Ikke diskuter personlige problemer: Ikke lag jobbintervjuet ditt om personlige problemer. For eksempel, ikke si noe sånt som at jeg vil flytte til Minnesota, hvor min datters turntrener bor. Ikke nevne omsorg for dine eldre foreldre eller dine egne helseproblemer.

Ikke si at du ikke har noen svakheter: du er menneskelig. Alle har i det minste noen svakheter. Ikke vær redd for å snakke om en svakhet eller to i ditt profesjonelle liv. Det kommer ikke til å koste deg jobben.

Mulige oppfølgingsspørsmål

Viktige takeaways

KJENN DINE KARRIEREMÅL. Oppgi dine karriereplaner og ambisjoner kortfattet.

VÆR ÆRLIG. Vær ærlig hvis du planlegger å gå videre, men legg vekt på at du blir en stund.

LÆR SÅ MYE DU KAN FØR INTERVJUET. Finn ut alt du kan om selskapet på forhånd.