Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: Hva er dine hobbyer?

Kunstner som arbeider med en skulptur

•••

Hero Images/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du forbereder deg på intervju for en ny jobb, husk at ikke alle spørsmål stilt til deg under et intervju vil direkte relatere til stillingen du intervjuer for. Hvis intervjuere er interessert i deg som kandidat til jobben, vil de gå lenger unna med sine spørsmål.

Hva intervjueren virkelig ønsker å vite

Hvis intervjuere er interessert i deg for jobben, vil de gjerne vite om du er en godt avrundet person som vil passe inn i bedriftskultur . Intervjuere vil gjerne vite om du er det lidenskapelig om visse ting. De kan spørre deg om dine hobbyer, interesser og aktiviteter utenom jobben hvis de virkelig er interessert i deg som kandidat.

Noen arbeidsgivere spør også om hobbyene dine for å få en følelse av din evne til å balansere jobb og privatliv.

De vil vite at du har et liv utenfor jobben, men at du ikke lar det forstyrre din evne til å få oppgavene gjort.

Hvordan svare Hva er dine hobbyer?

Når du svarer på denne typen intervju spørsmål , gi svar som er ærlige, men vær forsiktig så du ikke går så mye i detalj om hobbyene dine at de ser ut til å true ditt engasjement for jobben. Hvis for eksempel hobbyen din følger datteren din fra by til by fordi hun opptrer som turner, kan det være bekymringsfullt for mange intervjuere.

Gjør noen før intervjuet forskning på selskapet og se om noen av dine hobbyer eller interesser henger sammen med bedriftskulturen. Det er interesser du bør legge vekt på hvis intervjueren din stiller dette spørsmålet. Unngå svar som får deg til å virke uinteressant eller, enda verre, upassende. Hold svarene dine korte.

Balansen, 2018

Eksempler på de beste svarene

Her er noen eksempler på svar som kan hjelpe deg når du står overfor et spørsmål om dine hobbyer og interesser. Du kan bruke disse til å formulere ditt eget svar.

En av mine hobbyer er å trene, og jeg la merke til, i stillingsannonsen din, at du har et treningsstudio for de ansatte. Det er attraktivt for meg, ikke bare fordi jeg kan trene der, men også fordi jeg vil kunne møte andre ansatte i treningsstudioet og bli kjent med dem på en mer uformell basis.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Trenings- og treningsrelaterte hobbyer kan demonstrere helse, energi, vitalitet og evnen til å håndtere stress. Dersom en eldre søker jobber som hobby, kan dette dempe en intervjuers bekymring for søkerens alder. Intervjueren vil også være glad for å høre at du er interessert i å bli kjent med dine medarbeidere, spesielt hvis organisasjonen er en som fokuserer på teambuilding.

Men husk å være ærlig først og fremst. Du vil ikke skryte av å være en golfproff og deretter komme deg til driving range med din nye arbeidsgiver, bare for å ikke ha noen anelse om hva du skal gjøre.

jeg liker frivillig arbeid og samfunnsaktiviteter. Jeg trener min sønns baseballlag i Little League. Jeg jobber også frivillig et par timer i uken i en sosial organisasjon som deler ut klær og møbler til hjemløse.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Frivillig arbeid viser høy karakter og omsorg for andre enn deg selv. Å jobbe for lokalsamfunnsbaserte organisasjoner er også en fin måte å skaffe potensielle kunder samtidig som man forfølger en felles interesse.

En av mine fritidsaktiviteter er å holde tritt med min faglige utvikling og videreutdanningsansvar. Vi må som kjent gjennomføre seks timer etterutdanning hvert år. Jeg holder tritt med mitt ekspertiseområde gjennom å lese fagtidsskrifter, delta på seminarer og ta en og annen time, enten online eller i et tradisjonelt klasserom. Jeg fungerer også ofte som en av offiserene for våre Faglig forening .

Utvide

Hvorfor det fungerer: I noen yrker er det obligatorisk å følge med på ny utvikling ved å ta etterutdanningskurs og følge med gjennom møter og konferanser, lese journaler og ta andre klasser av interesse. Å indikere at du gjør disse tingene vil være betryggende for intervjueren din.

Jeg har en rekke hobbyer. Jeg går tur med hunden min hver sjanse jeg får. Jeg tilbringer tid med min ektefelle og barn. Jeg prøver å jobbe New York Times kryssord hver helg. Jeg liker å lage mat.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Hvis du er ærlig, anses disse tingene som positive. Fysisk form og oppmerksomhet til kjæledyr og familie er alltid positive aktiviteter. Å jobbe med kryssord indikerer oppmerksomhet på detaljer. Matlaging antyder en viss kreativitet.

Tips for å gi det beste svaret

Ta det med ro. Noen mennesker blir overrasket over spørsmål om ting som ikke er relatert til jobben. Ikke la dette spørsmålet kaste deg ut av spillet. Hvis du trenger det, ta en pause og tenk, og svar deretter som du ville gjort på et hvilket som helst annet intervjuspørsmål.

Prøv å relatere hobbyen til jobben eller bedriften. Hvis mulig, koble hobbyen din til bedriften eller jobben. Dette vil vise din dype interesse for bransjen. For eksempel, hvis du søker på en jobb innen spill, kan du nevne lidenskapen din for visse videospill.

Du kan også fokusere på svar som viser en positiv kvalitet som indirekte kan hjelpe deg med å oppnå suksess på jobben. For eksempel, hvis jobben din krever at du skriver og redigerer mye, kan du nevne lidenskapen din for å lese romaner eller skrive dine egne historier.

Forklar hvordan du passer hobbyen din inn i livet ditt. Ikke bare navngi en aktivitet som hobbyen din og la den være med det. Fortsett med å (kort) forklare hvordan du inkorporerer hobbyen din i livet ditt. Hvis hobbyen din er hagearbeid, kan du si at du eier en tomt i en felleshage i nabolaget ditt, og at du tilbringer noen timer der hver helg. Vis til arbeidsgiveren din at du følger opp med din interesse.

Du vil også unngå å virke som om du bruker all din tid på hobbyene dine. Du vil vise at du har interesser, men at du også har tid til å gjøre jobben godt.

Forklar hvorfor du elsker det. Sammen med å si hvordan du passer hobbyen din inn i livet ditt, legg til en kort forklaring på hvorfor du elsker hobbyen. Kanskje du liker hagearbeid fordi du synes det er beroligende å være ute. Kanskje du spiller lagidrett fordi du elsker å jobbe med andre mennesker. Ved å forklare hvorfor du liker en aktivitet, vil du gi arbeidsgiveren din en bedre følelse av hvem du er og hva som får deg til å krysse av.

Hold det kort. Selv om du ønsker å inkludere all denne informasjonen, vil du fortsatt holde svaret ditt kort. Ikke gå på en 10-minutters monolog om favorittplanten din eller de siste fem campingturene. Dette spørsmålet er ikke ment å være en stor del av intervjuet.

Vær ærlig. Sørg for at hobbyen du nevner er en du faktisk driver med. Hvis du får jobben, vil arbeidsgiveren sannsynligvis huske at du sa at du elsket fotball, for eksempel, og kan invitere deg til å bli med på et lag. Ikke bli fanget i en løgn. Vær også forberedt på oppfølgingsspørsmål: Hvis du sier at du elsker filmer, for eksempel, kan intervjuere spørre deg hva din favorittfilm er, eller den siste filmen du så på kino.

Hva du ikke skal si

Ikke snakk om kontroversielle hobbyer. Hvis hobbyen din er å protestere for et politisk parti eller religiøs iver, så hold det for deg selv. Du kjenner ikke intervjuerens synspunkter, og du ønsker ikke å fornærme deg eller ta opp et vanskelig emne.

Vær forsiktig med personlig samtale. Ikke ta opp personlige problemer unntatt når de er knyttet til hobbyene dine. Du vil ikke snakke om vanskelige helseproblemer som angår deg eller familien din under intervjuet. Ikke still intervjueren personlige spørsmål.

Ikke snakk for mye om hobbyene dine. Selv om fritidsaktiviteter er viktige hvis intervjueren spør deg om dem, er de ikke den viktigste delen av intervjuet. Vær kort i svarene dine.

Mulige oppfølgingsspørsmål

  • Hvis du må jobbe lange timer på kontoret, vil du da være ulykkelig fordi du ikke har tid til hobbyene dine? Beste svar
  • Hvordan vil du føle deg hvis du må ta med deg jobben hjem og det skjærer inn i privattiden din? Beste svar

Viktige takeaways

Tenk over spørsmålet før intervjuet: Lag en liste over 2-3 mulige hobbyer eller interesser du kan diskutere med en intervjuer.

Vær ærlig: Ikke overdriv en aktivitet du egentlig ikke deltar så mye i.

Unngå kontroverser: Pass på at du ikke snakker om noen hobby som er kontroversiell.