Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: Hva er dine styrker og svakheter?'

Kvinne og mann i intervju

••• Thomas Barwick / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Under jobbintervjuer er det visse typer spørsmål som arbeidsgivere pleier å stille, uavhengig av stilling og selskap. Et av de mest populære intervjuspørsmålene er: Hva er din største svakhet? ' som ofte blir innledet eller etterfulgt av, ' Hva er din største styrke? '

Bare fordi intervjuspørsmål er vanlige, betyr ikke det at de er enkle å svare på.

Spørsmål vedr styrker og svakheter kan gi en mulighet til å vise hvordan ferdighetene dine passer perfekt til jobben – eller de kan være en felle. Gi feil svar, og intervjuet kan gå sørover i all hast.

Hva intervjueren virkelig ønsker å vite

Du kan høre disse spørsmålene formulert på forskjellige måter, men den underliggende grunnen til at arbeidsgivere spør forblir den samme. De vil vite hva du ser på som dine styrker og svakheter og også observere hvordan du svarer på et utfordrende spørsmål.

Intervjueren ser etter ærlighet, selvinnsikt og evnen til å lære av feil.

Så, ikke gi et klisjefylt svar som, jeg er en perfeksjonist! Ansatte ledere hører det ofte, og de vil anta at du enten ikke er klar over dine faktiske feil eller at du ikke er villig til å dele dem.

Hvordan svare 'Hva er dine styrker og svakheter?'

Styrker og svakheter er forskjellige for nesten hver jobb. Det som kan være en styrke for en jobbsøker kan anses som en svakhet for en annen kandidat. Generelt er det noen styrker og svakheter du bør – og ikke bør – nevne under et jobbintervju.

Intervjuspørsmål om svakheter

 • Hva er din største svakhet? - Beste svar
 • Hvilken del av jobben vil være mest utfordrende for deg? - Beste svar
 • Fortell meg om noe du ville ha gjort annerledes på jobben. – Beste svar
 • Hva kritiserer folk oftest om deg? - Beste svar
 • Når var du sist sint? Hva skjedde? - Beste svar
 • Hva synes du er de vanskeligste avgjørelsene å ta? - Beste svar
 • Hva er den største kritikken du har fått fra sjefen din? - Beste svar

Intervjuspørsmål om styrker

 • Hva er din største styrke? - Beste svar
 • Hvordan vil din største styrke hjelpe deg å prestere? - Beste svar
 • Hvilken styrke vil hjelpe deg mest til å lykkes i denne jobben? - Beste svar
 • Hva kan vi forvente av deg i løpet av de første 60 dagene i jobben? - Beste svar
 • Hva var din største styrke som student? - Beste svar

Eksempler på de beste svarene

Når du svarer på spørsmål om din styrker og svakheter , alltid ha stillingsbeskrivelsen i tankene . Husk at disse spørsmålene i hovedsak er de samme fra forskjellige vinkler: arbeidsgiveren ønsker å vite at du har ferdighetene, erfaringen og holdningen som er nødvendig for å få jobben gjort.

Slike spørsmål er også en mulighet til å demonstrere selvbevissthet. De beste medarbeiderne er de som takler mangler på strak arm og fortsetter å lære gjennom hele karrieren.

Ramme inn svaret ditt på en måte som understreker egenskapene ansettelseslederen ser etter hos en kandidat.

Vis at du er den beste personen til å løse problemene deres og nå målene deres. Disse eksempelsvarene kan hjelpe deg med å gjøre saken din.

Vis hvordan du håndterer prioriteringer

Noen ganger bruker jeg mer tid enn nødvendig på en oppgave eller tar på meg oppgaver personlig som lett kan delegeres til noen andre. Selv om jeg aldri har gått glipp av en deadline, er det fortsatt et forsøk for meg å vite når jeg skal gå videre til neste oppgave, og å være trygg når jeg tildeler andre arbeid. I min nylige stilling implementerte jeg et prosjektstyringsverktøy som gjorde at jeg enkelt kunne overvåke fremdriften til alle oppgavene jeg tildelte, noe som hjalp meg til å føle meg mye mer komfortabel med å delegere arbeid.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret er ærlig og gjenspeiler en reell svakhet, i motsetning til et svar som: Jeg er en perfeksjonist! Det viser selvinnsikt og evne til å lære og vokse, men understreker at kandidaten alltid har prioritert det som er viktig: å nå deadlines.

Nevn en ferdighet som kreves for jobben

Jeg har ekstremt sterke skriveferdigheter. Etter å ha jobbet som tekstredaktør i fem år, har jeg en dyp oppmerksomhet på detaljer når det kommer til skrivingen min. Jeg har også skrevet for en rekke publikasjoner, så jeg vet hvordan jeg skal forme skrivestilen min for å passe oppgaven og publikum. Som markedsassistent vil jeg effektivt kunne skrive og redigere pressemeldinger og oppdatere nettinnhold med nøyaktighet og letthet.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Ikke bare nevner dette svaret en ferdighet som (antagelig) dukket opp i stillingsbeskrivelsen, det knytter ferdigheten direkte til hva som ville gjøre kandidaten vellykket i rollen. Måten svaret er formulert på inviterer også intervjueren til å forestille seg kandidaten i jobben.

Vis din fleksibilitet og vilje til å lære

Jeg har tidligere utelukkende brukt Microsoft Word-behandling og presentasjonsprogramvare, og har ikke brukt Googles tilsvarende online. Selv om jeg må lære meg et helt nytt sett med hurtigtaster, vil jeg bruke tid på å lese blogginnlegg som leder meg gjennom forskjellene mellom de to typene programvare, og jeg vil se online veiledninger.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Mens det ikke gir en feilaktig fremstilling av kandidatens ferdighetssett , dette svaret viser at de har brukt lignende programvare før – og enda viktigere, at de vet hvordan de skal lære nye ferdigheter.

0:52

Noen forslag til svar 'Hva er din største svakhet?'

Tips for å gi det beste svaret

Fokuser på styrker du har som kreves for jobben. For eksempel, hvis en jobb krever mye arbeid med teamprosjekter, kan du si at en av dine styrker er at du er en tydelig kommunikator som kan jobbe med ulike grupper av mennesker.

Sett et positivt spinn på svaret ditt. Når du blir bedt om å presentere en svakhet, finn en måte å understreke oppsiden på. Du kan for eksempel si at du jobber med å forbedre en bestemt svakhet eller forklare hvordan en svakhet kan betraktes som en styrke (hvis du er litt for detaljorientert, kan du forklare hvordan dette faktisk hjelper deg med å produsere kvalitetsarbeid).

Vær ærlig og oppriktig i svaret ditt. Ikke lat som du er perfekt eller hev deg å ha ferdigheter du ikke besitter.

Hva du ikke skal si

Ikke del et universelt diskvalifiserende svar. Du bør for eksempel aldri fortelle en intervjuer at du er kronisk sen. Vennene dine synes kanskje det er kjærlig, men tid er penger for en bedrift. Ikke gi inntrykk av at du kommer til å kaste bort ressursene deres.

Unngå svakheter som vil gjøre deg uegnet til stillingen. For eksempel, hvis jobben krever mye teknisk dyktighet, ikke si at din svakhet er teknologi.

Mulige oppfølgingsspørsmål

 • Hvordan vil din største styrke hjelpe deg å prestere? – Beste svar
 • Hvilken styrke vil hjelpe deg mest til å lykkes i denne jobben? – Beste svar
 • Hva kan vi forvente av deg i løpet av de første 60 dagene i jobben? – Beste svar
 • Hva var din største styrke som student? – Beste svar
 • Hvilken styrke vil hjelpe deg mest til å lykkes i jobben? – Beste svar

Viktige takeaways

 • GJØR DEG GJENST MED JOBBKRAV: Vet hvilke ferdigheter og kvalifikasjoner som er mest avgjørende for suksess og form svaret ditt deretter.
 • LAG ET POSITIVT SPINN: Selv svakheter kan være styrker hvis de presenteres på riktig måte.
 • VÆR ÆRLIG: Ikke hevder å ha styrker eller ferdigheter du ikke (ennå) besitter.
 • VIS PROFESJONELL VEKST: Vis at du kan lære og forbedre deg.