Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hvilke utfordringer ser du etter i stillingen?'

Jobbintervju

••• Alistair Berg / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

TIL typisk intervjuspørsmål som blir bedt om å finne ut hva du ser etter i din neste jobb, og om du vil passe godt for stillingen, er: Hvilke utfordringer ser du etter i en stilling?

Dette spørsmålet kan være en måte å vise hvordan du er kvalifisert for jobben. Du kan også bruke den til å demonstrere at du er motivert av utfordringer og kan håndtere vanskelige oppgaver.

Det er alltid en god idé å ha eksempler klare å dele med intervjueren på hvordan du har det taklet utfordrende situasjoner på jobben .

Få råd om hva du skal si – og ikke si – i svaret ditt på dette spørsmålet.

Hva intervjueren ønsker å vite

Svaret ditt på dette spørsmålet vil bidra til å gi intervjuere en følelse av hva slags ansatt du ville være: Er du en klokkevakt, eller noen som ønsker å utvikle ferdighetene dine og ta på deg nye oppgaver?

Dette spørsmålet hjelper intervjuere å få en følelse av hva motiverer deg utover lønn og behov for ansettelse.

I tillegg er det også en god måte for intervjuere å vurdere hvordan du passer inn i selskapet. For eksempel, hvis en av utfordringene du ønsker å ta på deg er å lede et team, og du søker på en startnivåstilling, vil intervjuere kunne vite at ambisjonene dine overgår rollens muligheter.

Hvordan svare på spørsmål om utfordringer

Vis ferdighetene dine

En effektiv måte å svare på spørsmål om utfordringene du søker på, er å diskutere hvordan du ønsker å kunne utnytte dine ferdigheter og erfaringer effektivt hvis du ble ansatt i jobben.

Dette spørsmålet kan være en fin måte å peke på spesielle ferdigheter og egenskaper du besitter.

Utvide

Du kan for eksempel si at jeg nylig fikk sertifikatet mitt i 2021, og jeg ser frem til å bruke disse ferdighetene, eller jeg har pusset på presentasjonsferdighetene mine, og jeg ser frem til å lage overbevisende for avdelingen din.

Uttrykk motivasjon

Du kan også nevne at du motiveres av utfordringer, har evnen til effektivt å møte utfordringer, og har fleksibiliteten og ferdighetene som er nødvendige for å håndtere en utfordrende jobb. For eksempel kan du si at jeg er motivert når det er en utfordrende deadline. Jeg dykker rett inn så jobben er gjort med tid til overs for å polere prosjektet.

Dette svaret demonstrerer dine organisasjons- og tidsstyringsferdigheter. Det viser også arbeidsgiver at du kan håndtere stramme tidsfrister.

Koble svaret ditt til jobben

Enten du bruker svaret ditt til å demonstrere ferdighetene dine eller for å uttrykke at du er motivert av utfordringer, koble svaret ditt til kravene til jobben . Fokuser på hvilke typer utfordringer du vil bli gitt på jobben og vis din evne til å håndtere dem godt.

For å hjelpe til med å forberede et svar på dette spørsmålet, se tilbake på stillingslisten og fremhev ferdigheter og erfaringer som er nødvendige for stillingen.

Fokuser i svaret på de ferdighetene du brenner mest for og/eller har mest erfaring med.

Del eksempler

Du kan fortsette med å beskrive konkrete eksempler på utfordringer du har møtt og mål du har oppnådd tidligere. For eksempel, etter å ha sagt at du er motivert av en utfordrende deadline, kan du gi et eksempel på når du brukte tidsstyringsevner å fullføre et prosjekt før tidsplanen.

Eksempler på de beste svarene

Eksempel svar

I min siste jobb tok jeg på meg mange tilleggsansvar i løpet av årene, inkludert redigering av firmanettsider på kontorets innholdsstyringssystem. Jeg ser frem til å bruke mine ferdigheter innen webredigering og publisering i denne stillingen.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret viser intervjuere både at kandidaten tar utfordringer og at kandidaten har nøkkelkompetanse som vil være til hjelp i rollen.

Eksempel svar

Jeg vet at organisasjonen din legger vekt på å sette høye mål for hvert lag, og jeg ser frem til å være en del av et team som sikter høyt. Jeg har mye erfaring med teamarbeid og arbeid med store prosjekter med stramme tidsfrister. Min evne til å jobbe godt i et team, og til å administrere tiden min, vil gjøre meg til et sterkt teammedlem i dette miljøet.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret viser kandidatens interesse for å bli utfordret og svare på store mål. Det avslører også at kandidaten har en bevissthet om bedriftskulturen, noe som viser at de har gjort leksene sine.

Eksempel svar

Jeg trives med utfordringen med å jobbe med flere prosjekter samtidig. I min siste jobb sjonglerte jeg ofte med opptil tre prosjekter om gangen, mange med overlappende tidsfrister. Jeg gikk aldri glipp av en deadline. Jeg gjør noe av mitt beste når jeg er i stand til å håndtere flere oppgaver samtidig.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret avslører kandidatens arbeidsstil, og peker på noen av deres hardtarbeidende egenskaper. Dette ville være et flott svar for en rask rolle; for et mer lavmælt miljø er denne responsen mindre fordelaktig for kandidaten.

Eksempel svar

Jeg vet at stillingen krever håndtering av kundeproblemer, og jeg er motivert for å sikre at kundene våre får løst alle sine problemer. Jeg har hatt suksess med kundeservice: Jeg fylte opp kundeservicens klageskranke i seks måneder da de hadde et stort antall samtaler, og en ansatt hadde permisjon. I løpet av den tiden fikk jeg 98 % positive kundevurderinger.

Utvide

Hvorfor det fungerer: I dette svaret trekker kandidaten en sammenheng mellom en ferdighet de besitter og en som trengs i rollen.

Tips for å gi det beste svaret

  • Vis frem motivasjonen din. En av grunnene til at arbeidsgivere stiller dette spørsmålet er å prøve å finne ut hva som får deg til å krysse av. Fortsett og del hva som motiverer deg i svaret ditt.
  • Gi eksempler. Bruk dette som en mulighet til å dele utfordringer du har tatt på deg tidligere. Du kan også nevne spesifikke utfordringer du for øyeblikket tar på deg (tenk: å få en ny sertifisering eller ta en faglig utviklingsklasse) eller de du er interessert i å forfølge i fremtiden.
  • Hold deg relevant. Det er til din fordel å matche svaret ditt til bransjens forventninger og selskapet på hånden. Det vil si at hvis du søker på en rolle i en bedrift som prioriterer balanse mellom arbeid og privatliv, kan du kanskje gi et annet svar enn om du søker jobb i en bransje der 70-timers arbeidsuker er vanlig.

Hva du ikke skal si

  • Ikke vær negativ. Dette kan virke innlysende, men du vil ikke si at du ikke ønsker utfordringer velkommen eller ikke er ute etter en utfordring. Hold det positivt!
  • Ikke vær off-base. Skreddersy svaret ditt til rollen og dens ansvar. Husk at dette spørsmålet hjelper intervjuere å finne ut om du passer godt. Hvis du ser etter utfordringer som ligger utenfor rollens omfang, kan det gjøre intervjuere nølende med å ansette deg.

Mulige oppfølgingsspørsmål

Viktige takeaways

  • Det er veldig effektivt å gi eksempler på utfordringer du har møtt i tidligere roller – eller de du ser frem til i denne rollen.
  • Det kan være nyttig å svare på dette spørsmålet med tanke på hva som motiverer deg, eller ved å fremheve ferdigheter du har (eller ferdigheter du ønsker å lære).
  • Hold svaret ditt fokusert på behovene til rollen.