Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hva likte/mislikte du i din forrige jobb?'

Mann og kvinne i jobbintervju

•••

FangXiaNuo / E+ / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Det er lett å snakke på et intervju om hva du likte med den forrige jobben din, men du må være forsiktig når du svarer på spørsmål om ulempene med den siste stillingen. Et jobbintervju er ikke tiden for å lufte, så her er det du trenger å vite for å svare på denne typen spørsmål.

Noen av de vanlige måtene intervjuere spør om tidligere jobber på inkluderer:

  • Hva likte og mislikte du best med din forrige stilling?
  • Hva likte du mest i din siste rolle?
  • Hva likte du ikke med den siste rollen din?
  • Hva var de beste og verste sidene ved din forrige arbeidsgiver?

Hva intervjueren virkelig ønsker å vite

Ved å spørre om følelsene dine overfor en tidligere jobb, er en ansettelseskomité ofte ikke så interessert i listen over faktiske liker eller misliker du kan gi. Snarere prøver de å dømme karakteren din ved å lytte til tonen og holdningen du svarer på et vanskelig spørsmål. Detaljer om hva du liker og ikke liker kan også avsløre om du blir en god passform kulturelt hos det aktuelle selskapet.

Slik svarer du på spørsmål om din forrige jobb

Den beste strategien å bruke i dette tilfellet er å fokusere på det positive ved din forrige jobb, og å snakke om hvordan dine erfaringer det har forberedt deg til å påta deg en progressiv og utfordrende ny rolle hos en annen arbeidsgiver.

Du vil ikke at intervjueren skal tro at du også vil snakke negativt om denne jobben eller selskapet hvis du til slutt bestemmer deg for å gå videre etter at de ansetter deg. Du vil heller ikke gi dem inntrykk av at du klager, bærer nag eller er vanskelig å jobbe med.

Når du blir spurt på en jobbintervju om hva du ikke likte med den forrige jobben din, prøv å ikke være for negativ.

Hvis intervjueren presser deg til å si noe negativt – eller hvis du føler at svaret ditt ikke vil være komplett uten et nikk mot de negative aspektene – hold det fokusert på oppgaver, situasjoner eller bedriftsstruktur, og ikke på mennesker.

Bonuspoeng hvis det er noe som blir enklere i det nye selskapet. For eksempel:

' Jeg ble ofte frustrert over begrensningene til innholdsstyringssystemet vårt – det var tregt og også utsatt for å krasje. Det er derfor jeg ble så lettet over å høre deg si at ABC Company nylig hadde blitt oppdatert. '

Eksempler på de beste svarene

Se gjennom disse eksemplene på svar på spørsmål om hva du likte, og hva du ikke likte, om din siste jobb.

Jeg likte menneskene jeg jobbet med. Det var en vennlig og morsom atmosfære , og jeg likte faktisk å gå på jobb hver morgen. Jeg følte at ledergruppen også var flott. De kjente alle sine ansatte på fornavnsbasis og prøvde å knytte disse personlige forbindelsene. Jeg likte også det faktum at kontoret prøvde å kommunisere med lokale organisasjoner.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret er så avslørende! Personlige forbindelser er helt klart en prioritet for denne kandidaten. Dette ærlig-tilsynelatende svaret sier mye om kandidatens verdier som ansatt. I tillegg er den generelle tonen veldig positiv.

En av grunnene til at jeg slutter er at jeg følte at jeg ikke ble utfordret nok i jobben. Som ny ansatt i arbeidsverdenen tilbød selskapet meg en flott mulighet for en god startstilling – en som jeg alltid vil være takknemlig for. Men etter å ha vært der i så mange år, følte jeg at jeg ikke var i stand til å oppfylle alt potensialet mitt på grunn av en reell mangel på utfordringer. Det var ikke rom for avansement i selskapet. Mens jeg likte å jobbe der og satte pris på ferdighetene jeg utviklet, føler jeg meg ferdighetssett kan bli bedre ansatt andre steder. Et sted er evnene mine mer anerkjent, og hvor det er mulighet for vekst.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Å søke mer utfordrende arbeid får en kandidat til å virke som en hardtarbeidende. Denne personen virker også ganske lojal (etter å ha vært der i så mange år). Det er en god ting, siden arbeidsgivere kan være forsiktige med å ansette folk som ikke vil holde seg.

Gjennom min erfaring i ABC Company lærte jeg mye om ulike ledelsesstiler og strategier for å opprettholde samarbeid i en stor gruppeprosjekt. Jeg føler at så verdifull som den erfaringen har vært, så er jeg ivrig etter å jobbe med mer spesialiserte prosjekter som jeg vil ha muligheten til å være mer av en leder på enn det som skulle være mulig der.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret holder fokus på de positive sidene ved den forrige jobben. I en situasjon der den nye rollen gir ledermuligheter, vil dette svaret få en kandidat til å fremstå som en sterk passform.

Mens menneskene i XYZ Company var fantastiske å jobbe med, følte jeg at mulighetene for meg der var begrenset av strukturen og størrelsen på selskapet. Jeg tror at et større selskap med internasjonal tilstedeværelse kan by på utfordringer og muligheter som ikke er tilgjengelige i et mindre selskap. Stillingen i din bedrift passer godt til mitt kompetansesett, og jeg føler at jeg vil være en fordel for din markedsavdeling (eller HR eller IT).

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret fokuserer på et negativt strukturelt aspekt, noe som gjør det klart hvorfor denne jobben passer bedre.

Tips for å gi det beste svaret

Vis positiv energi. Dine ferdigheter betyr mye, men arbeidsgivere ser også etter kandidater som har entusiasme, dedikasjon og energi. Unngå å klage i svaret ditt. Fokuser heller på gode opplevelser hos din nåværende (eller tidligere) arbeidsgiver.

Nevn positive ting som viser din kulturtilpasning eller ferdigheter. Din omtale av et positivt aspekt ved din tidligere jobb bør ideelt sett fremme ditt kandidatur. Hvis det du likte var gratis bagels på torsdager, kan det være ærlig, men det viser ikke at du passer godt for jobben.

Avslutt med en positiv tone: Start med å nevne en positiv. Nevn så det negative og prøv å snu tilbake til noe positivt. Du kan gjøre det ved å snakke om hvordan du klarte aspektet du ikke likte, eller ved å knytte til jobben du intervjuer for.

Fokuser på oppgaver fremfor mennesker: Dette er ikke tiden for å klage på kollegaer eller lederen din. Snakk heller om strukturelle problemer eller egenskaper ved selskapet, utilgjengelige muligheter eller oppgaver som var frustrerende.

Hva du ikke skal si

Ikke gi dårlig munn til en arbeidsgiver eller dine jevnaldrende. Når en intervjukomité ser at du nekter å snakke dårlig om din tidligere arbeidsgiver, vil de stole på at du vil tilby samme respekt og lojalitet til dem hvis du blir deres nye medarbeider.

Ikke velg et negativt aspekt som ikke er vanlig i bransjen. Nevn en motvilje som er tilstede hos selskapet du intervjuer med, og du kan diskvalifisere deg selv som kandidat.

Vær ærlig. Som du kan se, ønsker du å være strategisk i svaret ditt. Men sørg også for å være ekte. Hvis du virkelig elsket jobben din, la den skinne igjennom, og vær spesifikk om hva som gjorde den så flott. Og hvis et aspekt var frustrerende, nevne det – uten å la det overvinne svaret ditt.

Mulige oppfølgingsspørsmål

Å bli spurt om hva du likte og ikke likte med din tidligere arbeidsgiver er ikke det eneste spørsmålet der du kanskje må trå forsiktig under et jobbintervju. Her er andre vanlige intervjuspørsmål og svar at en intervjuer vil spørre ikke bare for å lære mer om dine ferdigheter og arbeidsbakgrunn, men også for å måle din personlighet og positivitet:

  • Hva var mest/minst givende i din siste jobb? - Beste svar
  • Hvorfor forlater du jobben din? - Beste svar
  • Hvordan er selskapet vårt bedre enn din nåværende arbeidsgiver? - Beste svar

Viktige takeaways

VÆR POSITIV. Ikke vent eller klag i svaret ditt. Hold det positivt for å bidra til å vise at du er lett å jobbe med, og at du ikke er tilbøyelig til å bære nag.

FOKUSER PÅ HVA OVER HVEM . Unngå å snakke dårlig om selskapet eller dets ansatte når du diskuterer hva du ikke likte med en jobb.

VIS DIN PASSFORM MED SELSKAPET/JOBBEN. Når du snakker om både de positive og negative sidene ved tidligere roller, har du en mulighet til å fremme saken din som kandidat. Utnytte!