Jobbintervjuer

Intervjuspørsmål: 'Hva håper du å oppnå her?'

Kvinne på jobbintervju

•••

Buero Monaco / Taxi / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

For å finne ut hvordan du kan nærme deg en ny jobb, intervjuere spør deg ofte a spørsmål som 'Hva kan vi forvente av deg i løpet av de første 60 dagene på jobben?' eller 'Hva håper du å oppnå de første ukene dine her?'

Det er ikke et lite spørsmål, og kan være en vanskelig spørsmål å svare, siden det er så åpent.

Hva intervjueren ønsker å vite

Intervjuere er generelt ute etter å se om du kan være selvforsynt i løpet av treningsperioden, og gi betydelige bidrag tidlig i jobben din.

Ved å stille dette spørsmålet kan intervjuere få en sjanse til arbeidsstilen din, samt en følelse av om du aktivt har sett for deg selv i rollen og har en følelse av hva som skal til for å lykkes i den.

Husk at bare fordi det er et åpent spørsmål, betyr det ikke at noe svar går.

Hvordan svare 'Hva håper du å oppnå i løpet av de første ukene?'

Det beste alternativet er å fokusere på spesifikke ting du vil gjøre for å bidra til selskapet med en gang. Fremhev det faktum at du vil kreve minimal opplæring eller assistanse fra sjefen din. Tre ting å understreke i svaret ditt er:

1. Din uavhengighet: Du vil vise at du vil ta en aktiv tilnærming til å lære rollen din uten å belaste veilederen din, og påpeke at du vil prioritere å være produktiv i løpet av de første dagene på jobben. Husk at hyppige avbrudd fra nye ansatte kan være frustrerende for ledere. Derfor bør du i svaret ditt understreke planen din for å stille viktige spørsmål uten å plage sjefen din.

2. Din Organisatoriske ferdigheter : Arbeidsgivere elsker målrettede og velorganiserte ansatte. Derfor er det en god idé å dele litt innsikt i prosessen din for å jobbe gjennom utfordringer, som å lære en ny rolle.

3. Din verdi for organisasjonen: Denne typen spørsmål gir også en åpning for deg å bekrefte din evne til Legg til verdi på sentrale områder av arbeidet tidlig i din periode. Ut fra stillingsbeskrivelsen, sammen med alt intervjueren har sagt om stillingens hovedansvar, lag en sak for hvordan din ferdighetssett vil utruste deg til å lære pliktene dine raskt. Du kan også hevde at du vil ta veiledning fra veilederen din og fokusere energien din på å mestre arbeidet ditt i løpet av de første ukene, slik at du kan maksimere verdien din så snart som mulig.

Uansett hvordan du svarer på dette spørsmålet, vil du vise at du forstår hovedoppgavene til jobben, du vet hvordan du setter og når mål, og at du er uavhengig nok til å fullføre oppgaver uten å belaste sjefen din.

Eksempler på de beste svarene

Ta en titt på noen potensielle svar hvis du blir spurt om hva du håper å oppnå:

Jeg vil nå ut til alle kollegene i min avdeling og kryssende avdelinger for å lære så mye som mulig om rollene som alle spiller i operasjonen. Jeg vil sluke all informasjonen du har gitt om retningslinjer og prosedyrer, og i løpet av kvelden vil jeg fortsette å lese alt jeg kan finne om selskapet og bransjen for å få en nøyaktig løsning på statusen til firmaet på markedet. Vår profesjonelle forening tilbyr også noen nettbaserte opplæringsprogrammer, så jeg vil jobbe med dem i fritidene mine.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret viser at kandidaten er utrolig uavhengig og ikke trenger mye håndtak i de første dagene på jobben. Det viser også at de er hardtarbeidende og villige til å bruke tid etter arbeidstid på å lære mer.

Jeg vet du nevnte at du ønsker å lære meg selskapets interne databasesystem. Som jeg gjorde den første uken i min forrige jobb, planlegger jeg å bruke de første dagene og kveldene mine på å lære databasen slik at jeg kan begynne å bruke den flytende så raskt som mulig.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Denne responsen er sterk fordi den gir et eksempel på hvordan kandidaten tidligere har kommet ombord på jobben på en effektiv måte.

Du har understreket viktigheten av å skrive overbevisende pressemeldinger, og basert på min erfaring fra guvernørens kontor burde jeg raskt kunne hoppe inn og ta på meg det ansvaret.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret viser at kandidaten forstår hvilke oppgaver de må utføre i rollen, og viser at kandidaten er klar til å ta dem uten ytterligere opplæring.

I løpet av den første uken vil jeg sette sammen en liste over spørsmål som ikke kan besvares gjennom trykte ressurser eller samtaler med kolleger...og ta dem opp med veilederen min når vi møtes.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret viser at kandidaten forventer å ha spørsmål, men har en smart, organisert strategi for å få svar.

Jeg er en listeperson, så jeg liker å skrive ned mål for å lære å holde meg på sporet. Du nevnte for eksempel hvor viktig det elektroniske kjøpssystemet er for denne jobben, så jeg vil inkludere målet om å mestre det systemet i løpet av de to første ukene øverst på listen min.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Igjen viser dette svaret hvordan kandidaten er utrolig organisert, i tillegg til å være målrettet.

Tips for å gi det beste svaret

I svaret ditt vil du:

  • Vis at du er en aktiv elev og ikke trenger for mye håndtak
  • Del strategien din for å få svar på spørsmål
  • Vis hvordan du raskt kan tilføre verdi
  • Vis at du forstår hva rollen innebærer

Hva du ikke skal si

  • Unngå å svare ved å si at du kommer til å stille tonnevis av spørsmål – dette kan få en leder til å føle seg nervøs for at du spiser opp massevis av tiden deres
  • Du vil heller ikke si at du er treg med å øke
  • Ikke vær urealistisk med hensyn til hva du håper å oppnå - hvis du for eksempel sier at du vil fullstendig omorganisere arbeidsflyten, kan det være skremmende

Mulige oppfølgingsspørsmål

Viktige takeaways

Legg vekt på uavhengighet: Ansatte ser etter selvstartere som fanger opp prosesser raskt og ikke krever overdreven opplæring.

Vis at du vet når du skal spørre: Likevel er det også viktig å demonstrere at du vet når du skal ta kontakt for å få hjelp eller mer informasjon.

Gi eksempler: De sterkeste svarene vil vise hvordan du vil jobbe, enten ved å forklare arbeidsflyten din eller gi eksempler fra fortiden.